Lali Gurans

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Tänään päätin rastia pois pitkään listalla olleen Lali Gurans nepalilaisen ravintolan. Tämä on Teurastamon kyljessä sijaitsevassa toimistorakennuksessa ja hieman poikkeavasti toimii buffet-muotoisena. Paikka sijaitsee toisessa kerroksessa, mutta on hyvin kyltitetty ja löytyy helposti.

A buffet style Nepalese restaurant close to the fashionable Teurastamo district. The food was ok and there was a lot of it.

Other great restaurants in the area are Brasileira, B-Smokery and Ho’s Food.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Tarjolla oli tosiaan buffa salaattibaarilla (9,90e) ja tänään oli tarjolla: Tofu gobhi masala eli tofua, kukkakaali ja paprika tomaatti-sipuli-chili ja soijakastikkeessa; Shahi paneer eli leipäjuustoa kookos-tomaatti-voi-kermakastikkeessa; Kukhurako masu eli haudutettuja kanafileepaloja tomaatti-sipuli-currykastikkeessa; Piro khasi eli haudutettuja lampaanpaloja masala-chilikastikkeessa, paistettuja kasviksia, riisiä, salaattibaari (salaattisekoitus, kikherne-punasipulisalaatti, tomaatti, pikkelöidyt pepperonichilit, vihreää oliivia, porkkanaraastetta ja kurkku-perunasötkötystä), papadum- ja naan-leipä, kastikkeita (tomaatti-, mango- ja tamarindchutneyta, raita, minttukastike ja chilikastike) ja loppuun on kahvi tai nepalilainen tee.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa. Aseet yms löytyvät pöydistä ja ilahduttavasti buffet-tyylistä huolimatta löytyy ihan autenttiset peltilautaset.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Alkusalaatti oli hyvä, tuoreet komponentit, papadum-leipä rapsakkaa ja raita raikkaan herkullista. Salaatin päälle tujautin tomaattichutneyta ja ai että oli hyvää, pienellä potkulla ja muikealla maulla tehty kastike. Muutenkin täällä oli oikein poikkeuksellisen hyvät modauskastikevaihtoehdot (yhdys sana). Perunasalaatti oli saanut jonkun currymausteen ja tykkäsin tästä kovasti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Pääruoka menikin sitten oikein perinteiseen ruotsinlaiva-henkeen, kaikki piti saada heti lautaselle. Itseasiassa nappasin tämän lautasen heti alkuun salaattilautasen kanssa, mikä osoittautui viisaaksi teoksi, koska jos ravintola oli jo 11:05 puoliksi täynnä, niin 11:10 oli jo sellainen jono ja leivät loppu (näitä tuotiin toki kokoajan lisää), että olisi joutunut venailemaan aika pitkään. Mutta se ruoka oli oikein hyvää, riisi oli hyvin keitettyä, ei kovettunutta eikä paakkuuntunutta. Naan-leipä oli myöskin hyvänmakuista, mutta kuten näissä buffissa aina, niin se on jo ehtinyt lötkistyä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Vege-annoksista Shahi paneer oli maukas ja juusto hyvää, paistetut kasvikset ihan jees, varsinkin tulisen chilikastikkeen avustuksella, mutta se tofu-annos oli jotenkin erikoinen. Kai ne kuutiot sitten olivat tofua (tai sitten ei?), mutta rouskuivat kuin hieman ali jäänyt peruna. Hyvin erikoinen, enkä ollut siitä kastikkeestakaan kauhean vakuuttunut.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Kana-kastike oli maukasta, mutta kana oli mennyt yli ja oli hieman kuivakkaa. Tietty se runsas ja täyteläinen kastike paikkasi tätä, mutta silti. Se lammaskastike oli paras tästä joukosta, lammas oli murisevan mehukasta ja kastikekkin oikein maukasta. Tähän kun pisti kylkeen vielä niitä minttu- ja chilikastikkeita, niin kyllä kelpasi. Perään naan-leivällä noukittua raitaa ja homma toimi hienosti. Ei tämä mielestäni silti yksittäisten annosten perusteella pärjää perinteisille lautaspaikoille (esim. Shubha Kamana tai Pikku Nepal), mutta toisaalta täällä saa maistella kaikkia annoksia ja kastikkeita.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Sisustus pysyy aika hyvin siinä nepalilainen ravintola -sapluunassa, eli on vuoristomaalaukset seinillä, hieman tummanpuhuvat kalusteet mutta siisti ja valoisa tila. Se mikä jäi puuttumaan oli se jännä katotettu koppero missä se kassa yleensä lepää. Mutta siis ihan jees tässä oli istuskella, tosin melko ruuhkaista menoa täällä oli.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli useampi annos, mutta jos haluaisin nepalilaista vegemeininkiä, niin luulenpa että menisin sitten kuitenkin läheiseen Nilgiriin. Ehkä. Lasten kanssa en välttämättä lähtisi tänne rehaamaan, mutta toisaalta oli täällä pari mammapartiota vaunujen kanssa (hissi löytyy), joten ei se näemmä ihan poissuljettuakaan ole.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/7/16

Ps. Se tunne kun sinulle varattu parkkipaikka onkin yhtäkkiä puutarha #sissipuutarhurit.

Pps. Pokésaldo: 16 PokéStoppia, Jynx ja Pidgey.

URL www.laligurans.fi
Puhelin 050-5989090
Osoite Vanha Talvitie 2, Helsinki

2 thoughts on “Lali Gurans”

  1. Hey! I love your blog! I just started to learn Finnish,so I’m very happy that you use some English! Thank you very much for your review, its so good to find good place to eat in Helsinki ( with detailed description before you go!)!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.