Nilgiri

image

Maanantaihaahuilu stadin märillä kaduilla meinasi mennä ihan holtittomaksi, mutta pääsin lopulta sopuun itseni kanssa päämäärästä. Sateen loppuminen rohkaisi pieneen kävelyyn, mutta epävarmuus uudesta saderintamasta ajoi kuitenkin maan alle ja kohti Sörkk[aa/ää]. Muistelin perjantain kävelystä, että täällä sijaitsi nepalilainen joka oli koestamatta, joten lampsin ovesta sisään Nilgiri-ravintolaan. Tilaus hoidetaan pöydässä melko kiinteän oloiselta menulta ja menipäs pasmat sekaisin, kun olin erehtynyt paikan nimestä ja katsellut metromatkalla jonkun ihan muun paikan listaa. Listalla oli tänään: Chicken masala eli kanarintapaloja tomatti-sipuli currykastikkeessa (8,50e), Lamb saag eli lampaanpaistia pinaatti currykastikkeessa (8,70e), Fish curry eli kuhafilettä nepalilaisessa kerma-sinappi-currykastikeessa (8,50e), Sahi panir eli kotijustoa tomaatti-voi-kerma kastikkeessa (8,50e), Sabji masala eli kukkakaalia, papuja, parsakalia, perunoita currykastikkeessa (8,50e) sekä Combo kahdesta annoksesta (9,50e). Annoksiin kuuluu myös Naan-leipä, alkusalaatti (jäävuorisalaatti-porkkanasekoitus, jalopenoja, punajuurta ja kastikepurkki) sekä kahvi/tee loppuun. Itselle valikoitui Sahi panir. Maksu hoidetaan tiskille lähtiessä, josta löytyy myös päivän(?) lehdet ja karkkia.

image

Skippasin alkusalaatin kokonaan, osittain johtuen tuosta hämmennyksestä kun sain “väärän” ruokalistan eteeni ja osittain siksi, että en tajunnut sen olevan “piilossa” tiskin vieressä. Eipä tuo haitannut. Mutta se mikä oli oikein miellyttävää, niin kun annos tuli eteen minulta erikseen kysyttiin että haluanko chilikastiketta (tottakai). Annos oli luonnollisestikin peltilautasella ja sieltä löytyi sen varsinaisen kastikkeen vierestä raita ja minttu-kastike (Pudina ko Achar). Raita oli ihan ok veto, hieman löysää rakenteeltaan, mutta hyvän makuinen. Minttu-kastiketta ei olekaan hetkeen tullut vastaan ja tämä oli oikein raikas ja kiva lisä annokseen. Sahi panir oli melko hyvä, juustoa oli hintsusti, mutta kyllä tästä nälkä lähti. Itse kastike oli melko maukas, mutta se chilikastike nosti tämän oikein mainiolle tasolle. Hyvä, hieman paksu, chilikastike sopivalla poltteella, pidin kovasti. Tuota tulikin sitten kauhottua annokseen ihan tarpeeksi. Naan-leipä oli ihan kohtuullinen veto sekin, tosin ei samaa tasoa esim. Shubha Kamanan kanssa. Tämä asettui sinne keskikastiin Base Campin, Kantipurin etc kanssa, hintatasokin on aavistuksen edullisempi kuin muissa ja se chilikastikkeen proaktiivinen tarjoaminen nosti pisteitä.

image

Sisustus on niin nepalilais-perusmeininkiä että. Vuoristokuvat ja muut vastaavat taulut seinillä, raskaat tummanpuhuvat kalusteet ja se jännittävän muotoinen kassasaareke/tiski katolla varustettuna. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle on norminepalilaiseen tyyliin useampi vaihtoehto joka päivälle. Lasten kanssa en ehkä tänne ahtautuisi, asiakaspaikat olivat aika tiukkaan ahdettu ja ainakaan vaunujen kanssa ei ole mitään asiaa (ulos voinee toki jättää).

URL www.nilgiri.fi
Puhelin  050-3000560
Osoite Kulmavuorenkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.