Sushi ‘N’ Roll

image

Tänään avautui sopiva slotti klo 11 lounaaseen ja päätin käydä katsastamassa perjantain kunniaksi Sushi ‘N’ Roll sushibuffan Eirassa, joka on yksi viimeisistä “isoista” tällaisista mitä tiedän. Perushehkutukset eat.fi:n sivuilla vaan kasvattivat nälkää, joten nappasin kolmosen sporan ja hyökkäsin mestoille. Valitettavasti paluumatkalla satoi, joten kauniin Eiran kuvaaminen jäi haaveeksi, kun säntäsin juuri sopivasti tulleeseen 24 dösään (tämän pysäkit on ihan ravintolan hollilla).

An average sushi buffet with salads and soup, located in the peaceful and beautiful Eira.

For a better sushi buffet, go to Tokyo55, Fuku or Sushi Bar Rice Garden.

image

Mesta tarjoaa sushibuffettia (15e, melko suolainen hinta) sopalla ja salaatilla. Tänään oli tarjolla: Miso-keitto kondimenteilla eli merilevällä sekä kevätsipulilla, wakame-salaatti, gari, “wasabi”, keitettyjä edamame-papuja, katkarapu-papu-kirsikkatomaatti-parsa-punasipulisalaatti, nigireitä (sake, paahdettu lohi, ebi ja inari) sekä makeja (lohi, kana ja parsa, tuorejuusto ja kasvikset, kananmuna?, kylmäsavustettu lohi?, paistettu kana? #laputoiskiva). Loppuun on kahvia tai teetä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Aseet ja vedet ovat pöydissä.

image

Aloitin salaateilla, sopalla ja muutamalla makilla. Soppa oli ihan jees (soppatykissä oli hellyttävä ilmoitus, että pyöräyttämällä kauhaa saa paremman lopputuloksen) ja lisukkeet toimivan hyvin, mutta ei tämä tälleen kauhottu ole niin hyvä kuin yksittäinen kuppi joita saa esim. Domosta tai Hanko Sushista. Katkarapusalaatti oli aika hyvä, raikas ja kiva että oli parsaa, mutta hävisi ihan selkeästi Sushibar+wine salaatille. Wakame on aina hyvää. Makit eivät olleet mitään ihan ihmeellisiä. Ok komponentit, riisi aavistuksen irtonaisempaa kuin olisin toivonut. Nigirit hajosivat helposti suuhun vietäessä.

image

Nigireissä oli hieman vähemmän vaihtoehtoja kuin monissa muissa sushibuffissa. Mutta lohi oli tuoretta ja hyvin maustettua ja paahdettu lohi myöskin taiten keitettyä. Ebi oli traditionaalisella perhosleikkauksella ja muutenkin perusmeininkiä. Inarit olivat muuten jees, mutta sitä riisiä oli melko reilusti. Ja se riisi oli tosiaan kauttaaltaan vähemmän “sticky” kuin normaalisti. Ei häiritsevän irtonaista, mutta ihan siellä rajoilla. Riisi oli kuitenkin hyvin maustettu. Jäi tämä mielestäni esim. Kitan jälkeen karvan verran ja reilusti jälkeen kärkijoukosta, eli Tokyo55, Fuku tai Sushi Bar Rice Garden.

image

Sisustus on siistin linjakas ja melko tyylikäs. Snadisti tässä oli sellainen ruuhkainen olo joiltain osin, ehkä ne limulaatikot ja kylmäkaappi ja jotkut irtotavarat pöytien vieressä jäivät hämäämään. Ulkona oli mukavan oloinen, urbaani terassi, joka hyvällä ilmalla on varmasti mainio ruokailuun.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa, tosin vähän se buffan setuppi ravintolan aukeamisen jälkeen häiritsi, ehkä tuon valmistelun voisi tehdä etukäteen? Monissa muissa paikoissa kun ravintola aukeaa, se buffa on tikissä. Kasvissyöjälle oli melko heikosti juttuja, kuten tällaisissa yleensäkin. Lasten kanssa voisi periaatteessa tulla (ainakin yksi lapsi oli äitinsä kanssa liikenteessä), sushi kelpaa jne. Mutta vain jos olisi juuri tässä kohtaa liikenteessä, ei tänne erikseen viitsisi.

URL www.sushiandroll.com
Puhelin 040-3514289
Osoite Kapteeninkatu 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.