KOM

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Pontus, josta ei saa tällä hetkellä lounasta.

Tänään himmailin yli yhdentoista, koska oli tarkoitus mennä tsekkaamaan Bystro. Mutta sen lounashan olikin ti-pe, jonka onneksi huomasin kun kävin ihmettelemässä sivustoa uudemman kerran. Onneksi to do -listalta löytyi toinenkin 11:30 lounaspaikka, eli KOM-teatterin ravintola. Ja taas lähdin sporalla kohti Ullanlinnan katuja, kolmonen hurauttaa onneksi semivauhdikkaasti suoraan oven viereen.

This restaurant is a part of the KOM theatre and you can get an authentic touch of thespianship on the side of you veggie-heavy lunch.

image

Mesta tarjoaa kasvispainotteista safkaa alkusalaatilla, sopalla ja lautasannoksella (myös salaatti+soppa vaihtoehto löytyy). Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Peruna-kasviskeitto (10e); Uunitomaattia, parsaa ja riisiä (11e) sekä Pitkään kypsynyttä uunikanaa ja riisiä (12e). Kaikkiin annoksiin kuuluu myös (maalais)leipää levitteellä (oli hummusta granaatinomenan siemenillä), vesi ja loppuun kahvi tai tee. Itselle valikoitui kana-annos. Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille, josta löytyy myös salaatit sun muut. Pöydillä oli päivän lehtiä (myös Husis) tarjolla.

image

Alkusalaatti oli yksinkertainen salaattisekoitus tomaatilla ja kurkulla höystettynä, oli mukaan eksynyt jotain siemeniäkin. Kastikkeena oli sitruunavinaigrette. Tämä oli ihan ok aloitus, simppeli ja tuore. Leipä oli stanu maalaisleipää, pehmeä kuori yms. Hummus levitteenä oli ihan hyvä, tosin hummus itsessään ei ollut kovin ihmeellinen verrattuna esim. SIS. DELI+CAFÉ:n versioon.

Pääruoka saapui melko nopeasti ja sisälsi pilahviriisiä herneillä, sitä kanaa sekä jotain kastiketta että niitä granaatinomenan siemeniä. Tämäkin oli ihan kohtuullinen suoritus, kana oli mehukasta ja riisi ihan hyvää. Kastiketta oli melko runsaasti ja hallitsi koko annosta. Granaatinomenan siemenet ja herneet toivat pientä tekstuurivaihtelua. Tämä oli ihan kelvollinen lounas, mutta samalla rahalla saa lähimaastosta mielestäni parempaakin sapuskaa, kuten nyt esim. El Reysta, Lungista tai Sikalasta.

image

Sisustus oli miellyttävän rouhea ja persoonallinen. Koristeina käytetyt näyttämötekniikat (valot yms) toimivat erinomaisesti, luoden hyvin omalaatuisen fiiliksen koko mestaan. Täällä oli kiva istuskella ison ikkunan ääressä lounastamassa.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli hyvin vaihtoehtoja. Lasten kanssa en ehkä juuri tänne suuntaisi ensimmäisenä, toki tilaa löytyi ihan hyvin, mutta jotenkin tämä oli ehkä aikuisempaan makuun sopiva paikka.

URL www.kom-ravintola.fi
Puhelin 09-6846224
Osoite Kapteeninkatu 26, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.