Sea Horse

image

Sikala. The one and only. Kylmä hiipi pikku hiljaa luihin ja ytimiin kun Siperian tuulet puhalsivat Suomen yli. Tämä ajoi harkitsemaan tulista ruokaa ja pienen etsinnän jälkeen löytyikin Sri Nakhon Ullanlinnan syövereistä. Kympillä Kirurgille ja siitä sitten pienen pyrähdyksen jälkeen löysin lapun ikkunasta. Ei olla paikalla tiistaina. Seee-e-elvä. Pitkiä kalsareita ei käytetä, joten puvun housut alkoivat jo huokua hypotermian alkusointuja reisille joten määrätietoisesti marssin ensimmäiseen auki olevaan ravitsemusliikkeeseen ja onneksi seuraavassa kulmassa olikin edessä Sea Horsen tuttu ovenripa. Täällä ei ole käyty todella pitkään aikaan, ainakaan sitten lasten syntymän, saattaa jopa olla, että vaimoakaan ei ollut.

Classic dishes in an authentic neighborhood restaurant with a distinct “Helsinki feel” to it. The food is good, but the atmosphere needs to be experienced.

The area has many interesting restaurants, like Paulette, Lungi and KOM.

Paikka tarjoaa perinteistä suomalaista kotiruokaa, perinteisellä otteella. Tänään oli tarjolla: Lohisalaatti (10e), kaalikääryleet (10e), grillipihvi maustevoilla ja paistetuilla perunoilla (16e) sekä loppuun köyhät ritarit (4,50e). Itselle osui tuo pihvi. Alkuun on tarjolla salaattia ja leipää+voita alkupalapöydästä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä tullessa. Vedet, aseet yms löytyy valmiiksi katettuina pöydistä.

image

Alkusalaatti oli oikein mainio, punasipulit toivat pientä terävyyttä ja paksu ranskalainen kastike toimi hyvin. Pullamaiset (kaupan esipaistetut?) sämpylät sopivat pääasiassa kastikkeen noukkimiseen lautaselta.

Pääruoka saapui kohtuuvauhdikkaasti ja oli todella perusmeiningin näköinen setti lautasella. Pakolliset vihreät oli omalla sektorillaan ja pysyivät siellä lähes koskemattomina, vähän liian pehmeäksi olivat menneet ja maustaminen oli hyvin ujoa. Pihvi oli hyvin paistettu, tosin vähän punaisemmaksikin olisi voinut jättää, mutta oli tämä oikein mehevä. Maustevoita oli tarpeeksi ja se oli hyvin maustettu, komppasi pihviä taiten. Ne paistetut perunat jäivät snadisti häiritsemään. Itse kaipaan näihin reilua paistopintaa ja nyt olivat vain vähän pannulla käyneitä, jolloin mielestäni yksi tärkeimmistä ominaisuuksista (Maillardisoitunut pinnoite) jää uupumaan. Tämä oli ihan hyvä lounaspihvi, mutta olisi voinut olla niin paljon parempi. Hyvin konservatiivinen, konservoidussa ympäristössä.

image

Sisustus on hieman kaurismäkeläinen ja omalla tavallaan kotoisan eksoottinen. Täällä oli ihan miellyttävä asioida, hienoine seinämaalauksineen (mikäs näiden nimi oli? Mural?), mutta olihan tässä sellainen jännä pysähtynäisyyden tunne. Tavallaan pidin, mutta jos tämänkaltaista kaipaa, niin kehotan suuntaamaan Eliteen. Se vetää homman kuitenkin ihan omalla levelillään.

Asiakaspalvelu oli kohteliasta. Kasvissyöjälle ei ollut mitään (köyhät ritarit?), ehkä pyytämällä löytyy jotain? Huu nous, huukkers. Lasten kanssa en varmaankaan tulisi, vaikka olisi tuo pihvi heille maistunut.

URL www.seahorse.fi
Puhelin 09-628169
Osoite Kapteeninkatu 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.