Lungi

image

Tulikin sitten tilanne päälle lounasaikaan ja pääsin liikahtamaan vasta tosi myöhään työpisteeltäni. Tämä aiheutti eksistentiaalisen kriisin lounaspaikkaa miettiessäni, mutta sitten jostain (lounaat.info?) bongasin 11:30 aukeavan KOM-teatterin ravintolan, johon sitten lähdinkin posottamaan kybän sporalla. Auringon saattelemana käyskentelin alas Korkeavuorenkatua pitkin ja kun vastaani pamahti Lungin lounaslista, niin pysähdyin kuin seinään. Eikös tämän pitänyt olla suljettu? Olinko käsittänyt jotain näin pahasti väärin? Onko täällä lounastakin jne (olen itse käynyt täällä joskus vuosia sitten ennen jotain teatteria tms). Kysymysten saattelemana astuin sisälle ja kun huomasin, että tarjolla on lasagnea, niin olin myyty (ja KOM-teatterin lounas napsahti alati kasvavalle to do -listalle).

image

Paikka tarjoaa kotiruokaa joko buffan tai lautasannosten muodossa. Kaikkiin kuuluu alkusalaatti ja leipä. Tänään oli tarjolla: Perinteinen Lihakeitto (9e), Lihalasagne (11,50e), Pekoni-Romesco Pasta (12,50e), Jokirapurisotto & Marinoitua Fenkolia (13e) sekä Grillistä Lohi & Vuohenjuusto-Juuressalaatti (13e). Salaatti oli valmiiksi tehty salaattisekoitus tomaatilla, kurkulla ja vesimeloneilla, vieressä oli shalotti(vai puna? näytti shalotilta)sipulivinaigrette sekä pippurit, suolat, öljyt etc. Leipä oli valmiiksi kuutioitua tuoretta focacciaa pehmeällä kuorella.

Itse otin tosiaankin sen lasagnen ja näin jälkikäteen tätä listaa katsellessani tulee sellainen olo, että vaikka soppa oli buffassa (niin listalla kuin fyysisestikin), niin saattaa hyvinkin olla, ettei se varsinaisesti valitsemaani annoskokonaisuuteen kuulunut. Tunnen piston sydämessäni, mutta onneksi vain pienehkön. Toivottavasti en aiheuttanut ravintoloitsijalle suurta hävikkiä. Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille tullessa.

image

Alkuun vedelty salaatti oli ihan ok, mutta se vinaigrette oli oikein oivaa ja sitä tulikin sitten imailtua lautaselta niillä leivänpalasilla. Salaatin kylkeen (syntisesti) napattu keitto oli melko hyvä, mukavasti juuresta sopivalla kypsyysasteella ja murisevaa lihaa, mutta itse liemi oli hieman ohuen makuista.

Tämä versio lasagnesta toimi itselle yllättävänkin hyvin, siinä oli täyteläisen jämäkkä rakenne ja maku kaikesta kastikkeesta ja juustosta. Lihakastiketta oli sopivasti mukana ja siihen oli saatu sitä tomaatinmaku mukaan, mikä itselle on näissä tärkeää. Lasagne ei ollut myöskään millään tavalla kuivaa, joka osittain teki annoksen asettelemisen lautaselle hieman hankalaksi ja siitä ei tullut mitenkään erityisen kuvauksellinen. Mutta siis oikein mainio lasagne ja hyvä lounas.

image

Sisustus on hipsterimäisen lunki ja sopii itse määriteltyyn kortteliravintola-kategoriaan oikein hyvin. Vähän tällainen rokkifiilishän tässä kieltämättä on, kaikkine flaijereineen etc, mutta hyvällä tavalla. Täällä istuskellessa oli mukava seurata ravintolaan saapuvien asiakkaiden kuhinaa, varsinkin kun aurinko tulvi viereisistä ikkunoista sisälle.

image

Asiakaspalvelu oli rennon ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli hieman hintsusti valikoimaa ainakaan listalla, ehkä kysymällä löytyy jotain vaihtoehtoja? Lasten kanssa voisi harkita tulevansakin, ainakin joitain vaunupartioita ilmestyi kohtsillään raflan aukenemisen jälkeen ja hyvin näyttivät mahtuvan. Syöttötuoleja en tosin bongannut mistään.

URL www.lungi.fi
Puhelin 044-0655651
Osoite Korkeavuorenkatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.