Haru

image

Blech. Päätin käydä pikaisella lounaalla ja kohteeksi valikoitui Salt & Pepperin tilalle ilmestynyt Haru, joka tarjoaa sushibuffaa (11,90e) salaattibaarilla, sopalla ja jälkkärillä sekä pullollisella limua. Eli rakenteellisesti kuullostaa ihan mielenkiintoiselta. Tänään oli tarjolla: Miso-keittoa, nigireitä (tamago, sake, ebi, saba, tako, inari ja muutama muu sekä pari hiillostettua versiota majoneesilla), kaikenlaisia jänniä salaattijuttuja joista pääosa selvästi napattu kaupan purkeista (marinoituja valkosipulinkynsiä sekä fetakuutioita, aurinkokuivattua tomaattia, hillosipuleita, purkkitonnikalaa, jäävuorisalaattia) sekä muutama salaattikastike. Susheille löytyi ne normitilpehöörit, eli soija, pikkelöity inkivääri ja “wasabia”. Jälkkäriksi oli kahvia/teetä jonkun kuivakakun kera. Limuissa oli Pepsi/Pepsi Max, 7uppia jne. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Alkusalaatti oli runsaasta valikoimasta närpitty sekalainen seurakunta innottomia purkkijuttuja. Jäävuorisalaatti oli tuoretta. Sushivalikoimassa oli kuitenkin wakame-salaattia gunkan muodossa, mutta jotenkin se oli hieman oudon makuista. Miso-keitto oli hyvin neutraali ja tosi perussettiä, tosin jos sitä tuollaisesta sammiosta tarjoaa, niin ei pidä olettaakaan mitään ihmeellistä. Ne sushit.. ensimmäisen sushin kohdalla tuli vastaan iso musta hius (ei ollut oma, nomen est omen) joka sitten asetti tietyn kynnyksen sushien nauttimiselle, mutta nypin sen pois ja aloitin. Sattuuhan näitä, vaikka olisihan se ihan hyvä pitää keittiössä niitä hiusverkkoja tai esim. jotain hassuja hattuja. Eipä nämä olleet mitään kovin ihmeellisiä susheja. Olen minä huonompiakin syönyt/nähnyt, mutta jos tarjoaa nimenomaan sushibuffaa, niin kyllä siihen olisi sitten ihan hyvä panostaa. Varsinkin jos hinnoittelee itsensä jokseenkin samalle tasolle kuin muut lähistön buffat. Tämä oli tässä kategoriassa valitettavan heikko esitys, ja vaikka henkilökunta olikin sympaattinen niin olisin kovasti toivonut parempaa suoritusta. Saa nähdä kauan tämä tässä jaksaa, lokaatio on muutenkin ilmeisesti haastava.

image

Sisustus on ihan siisti, kivat lamput ja hauskoja koristeita siellä täällä. Isot ikkunat avautuvat Lönkan ja Fredan kulmaan ja tarjoavat valoa sekä viihdykettä lounaan yhteyteen. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja hieman ujon oloista. Kasvissyöjälle ei ollut juuri mitään. Lasten kanssa en vaivautuisi, mutta olihan täällä syöttötuolit etc. Omasta lounaskokemuksesta huolimatta toivotan omistajille onnea ja menestystä, mutta kyllä tuota tasoa pitää nostaa ihan selvästi että tulee pärjäämään. Kadun toisella puolella on Orchid ja ihan lähellä on Koto.

URL Haru
Puhelin 040-7447435
Osoite Fredrikinkatu 30, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.