Little Big Cafe

image

Tänään teki mieli skorettaa helppoja voittoja, joten valitsin jonkun mihin pääsi vaivattomasti ja jonka tiesin olevan hyvä. Herra JG:n ehdottama Verkkokauppa.comin kahvila sijaitsi kätevän sporailun päässä ja koska listalla oli lasagnea (jei!) tänään, niin paketoin itseni lämpimästi ja suuntasin kohti Jätkäsaaren tarunhohtoisia rantoja. Ysillä kolkuteltu matka antoi kivasti valohoitoa ja bongasinpas uuden(?) ravintolankin matkalta: Cargo. Todo-lista sen kuin kasvaa. Little Big Cafe tarjoilee kahvilajuttujen ja hodarien lisäksi kolmea päivittäin vaihtuvaa lounasannosta.

Tänään oli tarjolla: Vasikanjauhelihalasagne (10,50e), nakkistroganoffia muussilla ja suolakurkuilla (10e) sekä kana-vuohenjuustosalaatti (10e). Kaikkiin lounasannoksiin kuuluu salaattibaari, jossa tänään: Salaattisekoitus, punakaali-puolukkaraaste, porkkanaraaste, marinoituja oliiveja, meloni-raejuustosötkötys, kirsikkatomaatteja, kurkkua, fenkoli-kesäkurpitsasekoitus, rucolaa ja neljää kastiketta (valkosipuli, ranskalainen, vinaigrette ja oliiviöljy) sekä tummaa ja vaaleaa leipää kolmella levitteellä (yrtti-tuorejuusto, voi persiljalla koristeltuna ja tonnikalatahna). Itselle valikoitui (natch) lasagne. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta saa myös ruoan samantien mukaan.

imageSalaattibaarin tarjoama oli aika hyvä, tuoreita komponentteja ja fenkolista sekä hyvin marinoiduista oliiveista iso plussa. Leivät oli aika tavanomaisia, mutta hyviä. Tonnikalalevitettä ei tullut tyypattua, mutta kiva että oli sellainenkin vaihtoehto. Persilja voinoppien päällä oli jotenkin kiva lisä, tosin vielä kivempi on vaahdotettu voi, jonka toivoisi olevan se normisetti kun on niin hyvä ja helppo.

Lasagne oli komea ilmestys lämmitetyllä (huom!) lautasellaan. Vähän oli laitettu rucolaa ja parmesanlastuja mukaan (näistä kysyttiin, että haluanko, mikä on hyvä juttu) annoksen ulkonäköä piristämään. Itse lasagne oli ihan kohtuullinen veto, olen itse enemmän tomaattisemman kastikeen perään, mutta oli tässä snadisti sitäkin.

Se vasikanliha oli miellyttävän hennon makuista vs. täysikasvuisen lehmän liha ja pidin siitä. Tämän lisäksi osa lasagnen kerrostumista piti sisällään jotain vihreää, arvaisin pinaattia. Tämä toi kaivattua lisämehevyyttä annokseen ja tämä ei ollut ollenkaan liian kuiva, kuten jotkut versiot mitä olen syönyt. Omanlaisensa lasagne ja ihan jees, hieman rohkeampaa maustamista olisin kaivannut, meni loppua kohden hieman puurtamiseksi, mutta ihan hyvillä mielin tämän kuitenkin viimeistelin.

imageSisustus on siisti kahvilamainen yksinkertaisine kalusteineen. Aika ruuhkaisan oloinen lounaskokemus kuitenkin, täällä piisasi asiakkaita ja pienehkö tila oli pyritty hyödyntämään maksimaalisesti. Mutta oli tässä ihan ok istuskella, varsinkin kun ruoan sai niin tehokkaasti saman tien, ilman odottelua. Ja pieni bonus tietty verkkokauppa.comin myymiöstä, jossa voisi ruokailun jälkeen piipahtaa kuolaamassa leluja. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista.

Kasvissyöjälle oli hieman heikosti valikoimaa, joinain päivinä on joku salaatti tai soppa, mutta ei kaikkina. Salaattibaarin saa erikseen (8,50e), jos sellainen riittää. Lasten kanssa voisin käydä jonkun sämpylän heittämässä ostoskelun yhteydessä, mutta ehkä muuten en viitsisi ainakaan tähän lounasruuhkaan änkeä.

URL www.facebook.com/LittleBigCafe
Puhelin 0400-887920
Osoite Tyynenmerenkatu 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.