Texas BBQ

image

Orastava flunssa päällä, joten päätin sitten lampsia toistamiseen Senaatintorin Tuomaan markkinoille seisoskelemaan viileässä tuulessa ilman pipoa. Tiedän tiedän, hämmästytän joskus itsenikin sillä miten fiksu olen. Tällä kertaa kohteena olikin sitten Ruokatorin toinen osuus, Aleksanteri II:n toisella puolella. Ja täältähän löytyi vaikka mitä kokeiltavaa, jos flunssa jatkuu yhtä ikävänä huomenna (ennuste on huono), niin katsotaan raahaudunko viimeisillä voimillani tänne naatiskelemaan. Tällä kertaa vuorossa oli kuitenkin Texas BBQ ja heillä on tarjolla: Super kaksari leipä eli maalaisleipä, savustettua hevosen sisäpaistia ja piparjuurimajoneesia (8e); Pulled pork hodari eli mallassämpylä, savustettua possunniskaa, cole slaw, juustojalopenokastike, BBQ-kastike ja paahdettua sipulia (8e); Black Angus Brisket hampurilainen eli mallassämpylä, savustettua pihvikarjan briskettiä eli rintaa, cole slaw, punasipulipikkelssiä ja BBQ-kastike (10e); Pastramihodari eli mallassämpylä, pastramia, cole slaw ja BBQ-kastike (10e); N.Y. deli pastrami sandwich eli maalaisleipä, pastramia ja mustapippurisinappimajoneesia (14e) sekä Reuben pastrami sandwich eli maalaisleipä, pastramia, Russian dressing, smetanalla pehmennettyä hapankaalia, emmentaljuustoa sekä habanerolla maustettua suolakurkkua (15e). Puolen litran limut olivat 3e [ts/z]ipale ja sandwicheistä pitää mainita että niitä mainostettiin sopivaksi kahdelle hengelle. Itselle valikoitui se Reuben (riippumatta siitä kahden hengen maininnasta) ja Dr Pepper (!). Tilaus ja maksu hoidettiin kioskin kassalle, josta saa safkat mukaan.

image
Kyllä sitä on jotenkin vioittunut päästään kun menee tällaisessa kunnossa seisoskelemaan torille korkean pöydän ääreen natustelemaan jotain voileipiä. Mutta hyvännäköisiä voileipiä olivat! Pastramia oli sopiva setti ja se oli herkullista (eikä liian suolaista) sekä mehevää. Muut lisukkeet leivässä olivat oikein hyviä nekin, tosin kylmä viima ei välttämättä ollut paras ystävä sille emmentalille jonka ehkä olisi pitänyt sulaa/pehmentyä sen pastramin viereen. Oh well, sellainen on Suomen kesä. Noin muutenkin makunautintoa hieman haittasi se viileä ilma ja mahdollisesti myös nuhanenä. Dr Pepper oli yhtä herkullista kuin aina, mutta se minkä erityisesti nostan tästä annoksesta esiin on se ihanan pienen poltteen omaava suolakurkku. Tuollainen snadi tulisuus näemmä sopii pikkelöidylle kurkulle erittäin hyvin. Tykkäsin. Noin muuten tämä asettui aika selkeästi näiden erilaisten burgeripaikkojen tuntumaan, niin hinnoittelun, laadun kuin tarjooman suhteen.

image
Sisustus on käsitelty jo, mutta omalla erikoisella tavallaan tässä oli ihan hauska seisoskella ja ihmetellä koululaisia (joku luokkaretki tms) parveilemassa ympärilläni, Tuomiokirkon kauniiden kupoleiden piirtyessä kirpsakan sinistä taivasta vasten. Mutta ehkä tämä kädet kohmeessa ruoan jyystäminen on nyt sitten nähty. Katsotaan, josko jaksan vääntäytyä vielä Soil-ravintolan (sisätilat!) herkkuja maistelemaan, sekään ei oikeasti tarjoa lounaita paitsi täällä ja nyt. Asiakaspalvelu oli sympaattista ja nopeaa. Kasvissyöjälle ei ollut mitään tarjolla, toisaalta jos paikan nimi on Texas BBQ, niin eipä siinä mitään vegeilyn kornukopiaa pidä odottaakaan. Lasten kanssa en ehkä tänne tulisi värjöttelemään, tosin ihan hauskaa niillä koululaisilla tuntui olevan.

image

URL www.facebook.com/RealTexasBBQ
Puhelin 040-5884136
Osoite Kaskimäki 19, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.