Musiikkitalo

image

Uusi viikko ja uudet kujeet. Ilma oli melko syksyinen, joten tunneloin pitkin Steissiä Sanomatalon kylkeen ja sitä kautta sitten Musiikkitalon ravintolaan. Paikka tarjoaa linjastomallista ruokaelämystä opiskelijoille (Sibelius-akatemia on näemmä mukana Musiikkitalon touhuissa) ja satunnaisille vierailijoille. Vaihtoehtoja löytyy kolme, soppa (7,60e) ja kaksi lämmintä ruokaa (8,60e), joista toinen näyttäisi olevan aina vege. Näiden lisäksi löytyy alkusalaatti ja leivät sekä juomat. Ja sitten voi tietty ottaa ihan kaikki (9,20e) vaihtoehdot myös. Tänään oli tarjolla: Tomaattikeitto, punajuuripihvit, rapea kalaleike ja lisukkeina bulguri sekä paahdettuja perunoita. Kalan viereen oli kermaviilikastiketta ja salaattipuolella oli: Vihreä salaattisekoitus, raastesekoitus (ainakin purjoa, porkkanaa ja paprikoita), herneitä sekä italian salaattia (majoneesia, kinkkua, makaronia ja oliiveja). Leivissä oli tummaa palaa sekä ciabattaa margiksella. Maksu hoidetaan linjaston puolessavälissä, kun on lämmin ruoka valittuna tarjottimelle.

image

Alkusalaatti menetteli, valkosipulikastike saatteli sen vatsaan ja leipäviipale oli ihan ok. Hyvä että sitä salaattia tuli otettua runsaammin, koska se pääruoka oli onnistuttu pilaamaan lähes kokonaan. Reippaasti yli kuivettunut kala osittain lötkössä kuoressa oli melko mautonta ja sen syöminen oli melkoista puurtamista. Kermaviilikastike olisi voinut pelastaa tilannetta, ainakin sen kuivakkuuden osalta, mutta se oli maustettu jotenkin oudosti. Ja ne kumiperunat.. tällaista ei ole saanut sitten peruskouluaikojen. Ei nämä sentään raakoja olleet, mutta veitsellä ja haarukalla sai tehdä ihan töitä että sai paloiteltua. Mitä ihmettä. Raaka-aineiden hukkaamista tällainen touhu.

image

Sisustus on jännä yhdistelmä konserttisalimaista tilaa ja koulumaisia asiakaspaikkoja. Piano (flyygeli, en tunne näitä soittopelejä laisinkaan) esiintymislavalla oli hauska ja sopiva lisä sisustukseen. Noin muuten Musiikkitalo vaikutti hienolta ja mielenkiintoiselta paikalta ja tänne voisi ihan mielellään tulla tutustumaan joskus. Ulkona ollut massiivinen patsas oli hieno ja muutenkin alueen ympäristö oli kivan oloinen, vaikkakin Makasiinien raunio on ehkä jo hieman turha suojelukohde. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä, kiitos siitä. Kasvissyöjälle on joka päivä jotain, mutta oletan että sekin on yhtä syömäkelvotonta kuin oma annos. Kiertäkää kaukaa. Lasten kanssa näemmä oli helppo tulla, esteettömyys oli uudessa rakennuksessa hoidettu hienosti ja tilaa oli vaikka millä mällätä. Mutta edelleenkin se ruoka oli kamalaa vaikkakin hieman halvempaa kuin muissa lähistön paikoissa.

image

URL www.tapahtumamaailma.fi/musiikkitalo
Puhelin 020-7624862
Osoite Mannerheimintie 13 A, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.