Carl Fazer Café

IMG_2326.JPG

Teki mieli soppaa, joten suuntasin kuuluisaan Fazerin lippulaivaan Kluuvikadulla. Tässähän on kyseessä keittolounas buffetin (9,90e paikanpäällä, 9e mukaan) muodossa ja siinä aina kolmea soppaa sekä leipää ja modaukseen sopivia aineksia. Tarjolla on myös salaattia (9,90e) sellaista kaipaaville. Tänään päivittäin (salaattien osalta viikottain) vaihtuvalla lisalla oli tarjolla: Hirvenlihakeittoa, Pinaattikeittoa ja Provencen kalakeittoa sekä Caesar-salaatti (katkaravulla tai kanalla), Kana-punakaalisalaatti ja Katkarapu-quinoasalaatti. Itselle valikoitui luonnollisestikin sopat. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, mutta tässä kannattaa olla tarkkana, sillä trafiikkia paikassa on melko paljon ja lounastajille on ohituskaista, eli ruokasalin vieressä on yksinäinen kassa mihin voi mennä lounaan maksamaan ilman sen suurempaa jonottamista. Samaisen kassan vierestä löytyy myöskin aseet ja vedet.

IMG_2329.JPG

Buffetista tuli napattua mukaan hirvi- ja kalasopat sekä leipää ja yksi kananmunan puolikas (en voinut vastustaa) sekä hieman paahdettuja kurpitsansiemeniä kalasopan sekaan. Hirviösoppa oli ihan hyvä veto ja lämmitti kivasti, mutta ei tässä mitään suurta makuelämystä ollut, perussoppa. Sama juttu kalasopan kanssa ja siinä oli jotkut kalanpalat menneet hieman yli ja olivat melko sitkeitä pureskella. Leivät olivat myös perushyviä, kuten nyt kaupan Fazerin leipomon leivät yleensä ovat. Mutta näistäkään ei mitään sen suurempaa karaktääriä löytynyt. Jos tekee mieli vetää ihan hulluna soppaa, niin sitten tänne voi suunnata, mutta noin muuten kannattaa mielestäni mennä reippaasti vaan Soppakeittiöön kun se on niin lähelläkin tätä.

IMG_2330.JPG

Kyllä täällä kuitenkin ainakin kerran kannattaa käydä, sillä sisustuksen yksi keskeinen elementti on iso kupolikatto ruokasalin yllä. Tämä on ehdottomasti kokemisen arvoinen asia ja sen takia kannattaakin istua kupolin laidalla, eli vaikkapa seinän vieressä. Tästä pääseekin sitten nauttimaan salakuuntelun tuomista iloista, vaikkakin kääntöpuolena on myös omien puheiden kantautuminen vastaavanlaisesti. Hauska kokemus ja melko ainutlaatuinen stadin ravintoloissa. Noin muuten sisustus on siisti ja moderni pohjoismaalainen kahvila jossa on myös Fazerin kauppa makeisvitriineineen. Täällä on myös miellyttävä kansainvälinen tuhina päällä, joka luo oman säväyksensä muuten melko perusbuffetin sisältävään ravintolaan. Kasvissyöjille löytyy aina yksi kasvissoppa leipien lisäksi. Lasten kanssa tänne pitää varmaankin tulla jo pelkästään kupolin puolesta ja onhan ne makeistiskitkin ihan hauskoja nähtävyyksiä nykyään kun ei varsinaisesti enää perinteisiä karkkikauppojakaan ole.

IMG_2323.JPG

URL www.fazer.fi/karlfazercafe
Puhelin 020-7296702
Osoite Kluuvikatu 3, Helsinki

 

Carl Fazer Café on 10.12.2014 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.