Maya

IMG_2350.JPG

Vii(ii-ii)meinen meksikolainen tai ainakin palttiarallaa vika. Maya on ollut jo melko pitkään tällä paikalla, Rautatietorin kulmalla, pidempään kuin jo melko kauan vieressä sijainnut Mount Everest. Ravintola tarjoaa meksikolaista ruokaa iltaisin ja lounaalla meksikolaisvivahteilla erilaisia lautasannoksia salaattibaarin ja keiton höystämänä. Tänään oli tarjolla: Espanjalainen kalakeitto (9,20e), Meksikolaista kanapataa ja quinoaa (10e), Mayan grilli-pihvi chipotlevoita ja bataattiranskalaisia (10e) sekä Viikon kasvislounas eli grillattua tofua ja kasvisquinaa (10e). Lounaaseen kuuluu myös kahvi/tee. Tilaus suoritetaan pöydässä ja maksu hoidetaan kassalle.

IMG_2343.JPG

Alkuun tuli sitä espanjalaista kalakeittoa sekä salaattibaarista: marinoituja pepperonichilejä sekä cornichoneja, vihreää salaattisekoitusta, tomaattia, kurkkua, marinoituja oliiveja, papusalaattia, nachoja ja salsaa sekä vinaigrettea salaatille. Soppa oli ihan kiva, pienellä paprikatwistillä kasattu kala- ja äyriäissoppa. Mielestäni tämä osui paremmin kalasoppana maaliin kuin aiemmin tällä viikolla nautittu Provenceläinen viritys Fasulla. Salaatti oli ihan jees, kaikki marinoidut ja pikkelöidyt jutut olivat pienellä persoonallisella kosketuksella modattuja, tosin salsa ei ollut mitään kaupan salsaa kummallisempaa. Vinaigrette oli onnistuttu tekemään jotenkin erityisen hyväksi, en oikein osaa sanoa että oliko se isompi happo vai mikä joka tässä viehätti, mutta mainitsemisen arvoinen kuitenkin. Leipää löytyi salaatin sivuun ciapattan muodossa ja sille oli jotain tuorejuusto-pippuri-levitettä. Pääruoka saapui ennenkuin salaatti oli kokonaan syöty, joten ihan hyvä ajoitus. Annos näytti hauskalta isolla värikkäällä lautasella ja houkutteli maistamaan. Kvinoa toi miellyttävän tekstuurin annokseen ja toimi hyvin tomaattipohjaisen kastikkeen sitovana elementtinä. Kana oli mennyt valitettavasti vähän yli ja oli vähän purkkamaista pureskeltavaa. Meksikolaisuutta kaiketi annoksessa lautasen lisäksi edusti korianteri ja pavut, mutta ei tämä kovin eksoottiselta tai erikoiselta vaikuttanut. Kokonaisuutena tämä on ihan hyvä lounaspaikka ja usein täällä pääruokakin on ollut piirun verran parempaa kuin jossain randompaikassa, mutta ei tällä kertaa. Kollegat kehuivat pihvejään, joten ehkä olisi pitänyt mennä massan mukana (kaikki muut koko pöydässä tilasivat perjantaipihvin), mutta kun se meksikolaisuus oli kuitenkin nyt tämä tärppi tällä erää.

IMG_2353.JPG

Sisustus on siisti ja bistromainen meksikolaisilla koristeilla. Kalusteet ovat jo aikaa nähneet, mutta kuitenkin ihan hyvässä kunnossa. Palvelu oli nopeaa ja asiallista, erityisesti rahastuksessa joskus aiemmin pitkään kestäneet transaktiot hoituivat nyt erityisen nopeasti. Kasvissyöjille on oma viikottain vaihtuva annos sekä salaattibuffa, mutta kyllä tämä enemmän vaikuttaa eläinproteiinia sisältäviin ruokiin painottuvalta ravintolalta. Lasten kanssa tänne saattaisi tullakin, onhan tämä ihan Rautatietorin laidalla ja listaltakin voisi jotain sopivaa löytyä.

URL www.maya.fi
Puhelin 09-666554
Osoite Mikonkatu 18, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.