Himalaya

IMG_2249.JPG

Päätinpä sitten kävellä hieman ja menin kollegan kanssa Himalayan nepalilaiseen Deisign-museon viereen. Mestahan on melkoisen pitkään tässä toiminut ja tuntuu olevan suosittu ainakin paikallisten keskuudessa. Tarjolla on annoksia peltilautasilta, kuten asiaan kuuluu ja tänään oli listalla: Aloo Gobi eli Perunaa ja kukkakaalia tomaatti masalakastikkeessa (8,90e); Jhinga Machha Paneer eli Katkarapuja ja tuorejuustopaloja mausteisessa masalakastikkeessa (9,30e); Khasi Kebab Masala eli Lampaanjauhelihapaloja mausteisessa tomaatti-inkivääri-sipuli- valkosipulikastikkeessa (9,30e); Paneer Koseli eli Tuorejuustopaloja tomaatti-voi-kermakastikkeessa (9,10e); Pudina Kukhura eli Haudutettua kanaa ja herkkusieniä hieman mausteisessa sipulitomaatti-valkosipuli-inkivääri-minttu kastikkeessa (9,10e); Himalaya Tandoori Special eli Yrtti-jogurttimarinoitua ja tandoori-uunissa grillattua kanaa sekä lammasta ja jättikatkarapuja tulisessa ja mausteisessa masalakastikkeessa (13,90e) sekä Mix Khana eli kaksi eri lounasruokaa (10,80e). Annoksiin kuuluu naan-leipä, mutta salaattibuffaa ei ole alkuun, tosin annoksen riisin voi vaihtaa joko osittain tai kokonaan salaattiin. Itselle valikoitui lammasannos.

Alkuruokaa ei sinänsä jäänyt kaipaamaan, kun pääruoka tuli lähes heti kun tilaus oli tehty. Olin jotenkin niin häkeltynyt ja keskellä puhetta, että unohtui ottaa kuvakin annoksesta. Mutta toisaalta annos oli identtinen kaikkien muiden nepalilaisten annosten kanssa, joten eipä tuolla kauhean suurta merkitystä ole. Paitsi että kivastihan ne kuvat elävöittävät näitä sivuja. Ruoka oli ihan jees, ei yllätyksiä suuntaan taikka toiseen. Naan-leipäkin toimi ja oli sopivan rapsakkaa pohjasta ja ilmavaa noin muuten. Perussettiä siis, kaikin puolin. Loppuun oli kahvia tai nepalilaista (valmiiksi haudutettua!) teetä. Otin itse teen maidon kanssa ja oli hyvää, ehkä jopa liian hyvää, eli melkoisen reilusti sokeria mukana.

Sisustus on suhtsiisti nepalilainen hassulla kopillaan jossa on kassakone. Seinällä on massiivinen ja hieno taulu nepalilaisesta (?) maisemasta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjille täältä löytyy juttuja, niinkuin (varmaan melkein) kaikista nepalilaisista. Lasten kanssa teoriassa voisi tulla, kun on riisiä ja kastiketta, mutta ei tämä niin ihmeellistä ollut että erikseen viitsisi.

URL www.himalaya.fi
Puhelin 09-647551
Osoite Ratakatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.