Pääposti

IMG_2239.JPG

Kollegan suosituksesta kävimme tänään Pääpostitalon ruokalassa syömässä. Kyseessä on Fazerin isännöimä linjastomallinen buffa (10e), jossa on salaattia, pari pääruokaa (lihaa ja kasvista), leivät ja jälkkärit kahveineen. Tänään oli tarjolla: Jauhelihapihvejä ja haudutettua sipulia perunasoseella tai riisillä, Kasvis-vehnärisottoa, Avocado-melonisalsaa, Kaali-kasviskeittoa sekä loppuun Lakkarahkaa. Leivissä löytyi kaikenlaisia, gluteenittomista lähtien aina rieskoihin asti. Tilaus ja maksu suoritetaan sisääntullessa kassalle ja sitten vaan linjaston kimppuun. Salaattibaarista löytyi: kaaliraastetta, porkkanaraastetta, vihreää salaattisekoitusta, tomaattia, kurkkua, marinoitua punasipulia, pastasalaattia oliiveilla sekä chilimarinoituja ananaspalasia (ehkä tämä oli se salsa?) joiden vieressä oli myös marinoituja oliiveja. Lopussa oli vielä sinappia ja currymajoneesia(tai rahkaa tai jotain).

IMG_2236.JPG

Alkuun napattu kaalisoppa oli ihan ok ja miellyttävän lämmin setti tällaiselle viileälle ilmalle. Leivät olivat perushyviä, samaa mitä saa Fazerin leipomoiden tuotteina vaikkapa kitymarketeista. Itse pääruoka olikin sitten perus ruotsinlaivameiningillä raapaistu keko lautasella, perunamuussi oli ok, riittävän sileää omaan makuun ja näemmä jollain yrteillä maustettu, vaikkakin tämän maustamisen vaikutus tuntui rajoittuvan vain ulkonäköön. Pannupihvit (tai no uunissahan nämä on tietty tehty) sipuli-kermakastikkeella olivat melko neutraaleja makumaailmaltaan ja isohkoja kooltaan. Ei kovin mieleenpainuvaa ruokaa, mutta ainakin sitä tuli syötyä liikaa. Loppuun pieni setti rahkaa ja kuppi kuumaa kahvia (löytyi myös valmiiksi haudutettua teetä!) ja olo oli tyydytetty ja raskas. Mutta omatpahan oli valinnat mitä lautaselle laittoi.

IMG_2244.JPG

Sisustus on pelkistetty ja tyylikäs, itse rakennushan on jo vanha ja sisätilojen yksinkertaisen modernit linjat ovat miellyttävät. Kalusteet ovat jo jonnin verran ehtineet ihmisiä nähdä, mutta kaikki on hyvin siistiä ja suuri kattoikkuna antaa mahtavan ilmavan tunteen koko ravintolasalille. Palvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvisruokaa löytyi tänään risoton muodossa ja päivittäin näyttäisi olevan aina jokin vaihtoehto. Lasten kanssa en varmaan tällaiseen linjastoon lähtisi, kun kuitenkin kesämökkimatkalla tulee könyttyä vastaavanlaiset ABC:t läpi ihan tarpeeksi monta kertaa.

URL Pääposti
Puhelin 020-7296712
Osoite Mannerheiminaukio 1 B, Helsinki

 

Pääposti on 27.11.2014 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.