Aito

IMG_2263.JPG

Lähdin sitten syömään burritoa lähes viimeiseen käymättömään paikkaan josta niitä saa, että saisin sen meksikolistan tehtyä. Kampissa sijaitseva ravintola oli kuitenkin täynnä, joten päädyin harhailemaan pitkin Helsingin katuja kuulaassa pakkassäässä. Ilma oli harmaan kaunis ja jalat vievät melko pitkälle. Lopulta useamman ravintolan listaa ihmetelleenä päädyin tämän Aito-ravintolan luokse ja jo pelkkä hauska nimi sai minut astumaan sisään. Paikka edustaa (en tiedä kuka tämän on perustanut jne, mutta fiilikseltään) uuden kokkisukupolven ravintolaa jokaon : perustettu hieman syrjempään kovimmasta ytimestä, sisustettu rennolla otteella yksinkertaisen tyylikkäästi ja tarjoaa lyhyellä (ja yksinkertaisilla termeilla kirjoitetulla) ruokalistalla fine-diningiin kalleellaan olevaa bistro-henkistä ruokaa. Pidän näistä paikoista, koska niistä saa lähes poikkeuksetta erinomaista ruokaa miellyttävässä ympäristössä maksamatta kuitenkaan itseään kipeäksi. Mesta tarjoaa (ilmeisesti) viikottain vaihtuvaa menua, josta voi ottaa kaksi (23,90e) tai kolme ruokalajia (27,90e). Näiden lisäksi on salaatti + soppa (8,20e) sekä kotiruoka (11,20e), johon sisältyy salaatti + soppa. Loppuun on tarjolla kahvia. Tänään oli tarjolla menussa: alkuun Lohiceviche, pääruuaksi Paistettua siikaa ja pinaattikastiketta (17,90e) tai Possun poskea ja selleri-omenapyrettä (17,90e) ja loppuun (jos sen ottaa) Suklaamarkiisia. Kotiruokana oli Curry-possuburger ja soppana Maissikeitto. Minulle valikoitui burgeri. Tilaus ja maksu tuli suoritettua tiskille kahden toisen asiakkaan imussa, mutta ilmeisesti tarkoitus olisi istahtaa pöytään ja tehdä tilaus (ja ruuan jälkeen maksu) siitä käsin. Homma toimi kuitenkin joustavasti näemmä miten vaan. Tiskin vierestä löytyi päivän lehdet ja ikkunalaudalla oli ruoka yms lifestyle lehtiä tarjolla.

IMG_2251.JPG

Salaattibaarissa oli tarjolla vihreää salaattisekoitusta porkkanalastuilla, papuja paahdetuilla valkosipuleilla sekä marinoituja herkkusieniä. Salaattikastikkeeksi oli jännä syvän vihreä kastike. Leivät olivat itse tehdyn oloisia ja sieltä löytyi vaaleaa sekä tummaa, hieman saaristolaisleivän oloista siipaletta voin vierestä. Salaatti oli tuoreista aineksista väsätty ja pavut sekä valkosipulit olivat hyviä. Herkkusienet olivat hyvin marinoituja. Mutta se salaattikastike! Se oli herkullista ja sai tämän koko setin komponentit toimimaan erittäin hyvin yhteen. Maissikeitto oli ihan hyvä ja lämmitti kivasti pitkän kävelyn jälkeen. Leivät olivat molemmat hyviä, erityisesti pidin tummemmasta vaihtoehdosta. Pääruoka saapui kun olin saanut alkupalat vedettyä ja annos oli nätti mutta koreilematon. Itse hampurilainen oli herkullinen, koko sämpylä oli paahdettu ja miellyttävän rapsakka ja sisältä pehmeä. Marinoitu punasipuli oli mainio piriste annokseen ja hyvää currykastiketta oli annosteltu sopivasti. Itse pihvi oli viipale pitkään kypsytettyä possua jonka päällä oli “hampurilaisjuustoa” eli sulatejuuston oloinen cheddarin kaltainen viipale. Ja tämän hampurilaisen pystyi syömään hampurilaisena, ei tarvinnut haarukkaa ja veistä! Ainoa mikä tässä hampurilaisessa hieman haittasi oli vähän liian jämäkällä rakenteella oleva “pihvi”, mutta ei tämä kuitenkaan syömistä haitannut ja maku oli ehdottomasti kohdillaan. Lisukkeina hampparille oli coleslaw ja uuniperunalohkoja. Coleslaw oli taas erittäin hyvä, tässä oli kivasti kirpeyttä ja majoneesin täyteläisyyttä ja tämä komppasi hyvin hampurilaista. Itse perunat taas olivat koko ruokailun heikoin lenkki ja en oikein tajunnut näitä vähän lötkistyneiden lohkojen syytä olla mukana näin hyvässä annoksessa.

IMG_2260.JPG

Sisustus on pelkistetyn tyylikäs ja pienestä koostaan huolimatta avaran ja valoisan oloinen. Letkeä ja sopivan vaimella soinut musiikki viimeisteli kivan fiiliksen. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista. Erityinen kiitos siitä kohteliaalle nuorelle miehelle, joka hoiti koko salityöskentelyn itsekseen. Lisää näin rennon hyvää otetta salin puolelle toivoisi muihinkin ravintoloihin. Kasvissyöjille täällä oli tarjolla salaattia ja soppaa, joka näyttäisi olevan totta jokaisena päivänä (ainakin sopan osalta). Noin muuten täällä vaikuttaisi olevan kalaa tai jotain elukkaa annoksissa. Lasten kanssa voisin harkita tulevani joskus tänne ihan vaan kun oli niin hyvä ruoka ja palvelu, mutta eihän tämä sinänsä ole omalla reviirillä tai mitenkään erityisemmin lapsille/lapsiperheille suunnattu. Ravintola oli mielestäni myöskin miljöön sekä ruuan (erityisesti kahden tai kolmen lajin suositusmenun) osalta loistovalinta liikelounaalle.

URL www.ravintola-aito.fi
Puhelin 09-4544303
Osoite Museokatu 29, Helsinki

 

Aito on 1.12.2014 rated 3.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.