Satkar (Aalto)

IMG_1508.JPG

Satkarilla on pitkät juuret Helsingin ravintolatarjonnassa ja edustaa aikaisimpia (silloin Koton kohdalla Lönnrotin kadulla) nepalilaisia missä ainakin itse tuli käytyä. Lähes ainahan tämä on tasaista laatua (joskus kerran tai kaksi kana ollut ihan siinä ja siinä, että onko ollut raaka) sekä tuttuja ja turvallisia että runsaita annoksia. Nykyään Satkarilla on paikka steissin viereen ilmestyneillä uusien “aalto”-talojen kivijalassa. Kampin Satkar on tällä hetkellä remontissa, mutta pitäisi avautua jossain vaiheessa samaan paikkaan. Tilaus hoidetaan pöydässä ja tänään oli tarjolla (lounaslista löytyy hyvin päivitettynä webskasta): Mismas Tarkari eli kauden sekavihanneksia tomaatti-sipuli-curry-kastikkeessa (8,50e), Vegetable Kofta eli kasvispyöryköitä sipuli-tomaatti kermakastikkeessa (8,50e), Butter Chicken eli kananpaloja tomaatti-kookos-voi-kermakastikkeessa (9e), Fish Chilly​ eli pangasius-kalafilepalat tomaatti-sipuli-inkivääri-soija-chilikastikeessa (9e), Meat Kofta Masala eli jauhelihapyöryköitä tulisessa masala-kastikkeessa (9,50e). Itse valitsin chilikalan. Lounaaseen kuuluu salaattibaari ja tee/kahvi.

IMG_1500.JPG

Salaattibaari oli hieman vielä riisutumpi kuin joissain muissa nepalilaisissa ja jäin kaipaamaan marinoitua sipulia (tähän on niin tottunut), mutta sen sijaan löytyi kuitenkin joku peruna-sipuli-curry-sekoitus joka oli ihan hyvää, noin muuten tarjolla oli viher-kurkku-tomaatti-salaatti, pikkelöityjä chilejä, maustekurkkuja sekä vihreitä oliiveja. Pääruoka saapui hieman sen jälkeen kun salaatti oli syöty, eli ravintola on erittäin täynnä. Ruoka piti sisällään chilikalan (taisi olla pangasiusta) raita-annoksen sekä linssisötkötystä. Lisäksi oli riisiä ja naan-leipää. Chilikala oli ihan ok, hieman löytyi potkua, tosin odotin tulisempaa kokonaisuutta. Kala oli mennyt melkoisen hajoavaksi, mutta oli kuitenkin lautasella vielä ihan kasassa. Raita oli normaalia paksumpaa ja itse ainakin pidin tästä, hieman normaalia kirpsakammasta versiosta enemmän kuin joistain muista vastaavista. Linssikastike oli myös oikein hyvää. Riisi oli paikoitellen paakkuuntunutta, joka oli häiritsevää, tosin riisiä on aina niin paljon, ettei sitä kaikkea tule syötyä. Naan-leipä on aina Satkarissa ollut hyvä ja jälleen kerran muistutan laittaa leivän riisin päälle, pysyi ruokailun ajan sopivan lämpimänä etc. Eihän tämä valtavasti muista nepalilaisista eroa, mutta Satkarilla ja minulla on pitkä historia takana jonka takia tätä(kin Aalto-talossa sijaitsevaa) paikkaa pidän arvossa.

Sisustus on siisti ja hieman erilainen kuin perusnepalilaisessa, josta kiitos. Näyttää aika samanoloiselta kuin muut näiden talojen kivijaloissa olevista ravintoloista. Pöytäliinat ovat valitettavasti täälläkin enemmän funktionaalisia kuin tyylikkäitä, valkoisia väriltään nyt kuitenkin. Kasvisruokaahan täältä, kuten muistakin nepalilaisista, saa päivittäin muutamaakin vaihtoehtoa. Lasten kanssa Satkarin Kampin pisteessä on tullut vierailtua useampaan otteeseen, joten ruuan yms puolesta sopii kyllä. Tosin nimenomaan täällä oli niin kova trafiikki, että kannattaa olla joko ajoissa (klo 11) liikkeellä tai sitten reilusti myöhempään.

URL www.satkar.fi
Puhelin 044-2611777
Osoite Alvar Aallon katu 3A, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.