Bollis

On vain yksi klubi ja sillä bistro. Bistro Bollis, meinaan. Fudisstadikan kivijalassa on Kuopiosta asti tulleita immeisiä pyörittämässä tätä raflaa, josta on erinomaiset näkymät nurtsille ja siellä hilluville pelaajille. Tänään siellä tosin oli jotkut nyrkkeilyharjoitukset käynnissä, joten jälkipeliähän siellä treenattiin.

Bongasin tämän taannoisella Cafe Damascus -ekskursiolla ja pistin pitkälle listalle odottelemaan. Mutta kun sain R:n peesiin, niin valitsin tämän päivän kohteeksi lokaation, sekä menun perusteella. Menu oli kuitenkin muuttunut aiemmin havaitusta Fish & Chipsistä enchilladaan, mutta tehtyjä päätöksiä ei peruta vaikka kuinka olisi aihetta. Kurvailtiinkin siitä sitten kauniin keväisen ilman saattelemina remontin alla olevan Stadikan viereen.

Ja koska tänään pääsin vihdoinkin ensimmäisen milestonen kohdalle talkoissa (woop!), niin se uuniburriton vetäminen ei tuntunut kauhean ongelmalliselta ajatukselta. Eka välietappi on siis saavutettu ja matkaa alkuperäiseen tavoitteeseen on enää 1/4. Tosin lopullinen tavoite on jo asetettu kovemmalle levelille, sekin on selvästi tavoitettavissa. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että uudetkin työvaatteet alkavat käydä liian isoiksi.

Football and food at this bistro located in the Helsinki soccer stadium, the lunch is a buffet style with down to earth dishes.

Other restaurants in the kicking range are Bihani, Hong Kong and Gandi.

Fudista ja safkaa, buffetin (10,40e / 7,60e soppa+salaatti) tyyppisellä asetelmalla, tänään tarjolla oli: Palsternakkakeitto, salaattibaari (vihreä salaattisekoitus, kirsikkatomaatteja, kurkkua, vihreitä oliiveja, raejuustoa, hedelmäsalaatti, siemeniä yms sekä pari kastiketta), lohipaella sekä leipää ja levitteitä.

Lautasannoksiakin (10,60e salaatti+soppa kuuluu lounaaseen) löytyy, tosin ei sitä Fish & Chipsiä vaan: Mozzarella-avocadosalaattia sekä broiskuenchillada guacamolella, kermaviilillä, chimichurrilla sekä nachoilla. R otti buffan, minä pötkylän. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, lautasannos tuodaan pöytään.

Alkuun vedetty soppa oli ihan ook, vähän turhan rakeista, mutta lämmintä ja kohtuullisesti maustettua. Salaatti oli melko perus, mutta tuoretta ja yrttinen salaattikastike pelitti. R kommentoi raffin kokoisia kurkunpalasia, kieltämättä tässä oli vedetty melko isolla kädellä pönttö täyteen.

Täytetty tortilla tuli todella nopeasti, en ehtinyt saanut edes salaattia pötsiin. Sulanut juusto kuivahkon tortillan päällä oli melko rapsakkaa, mutta toisaalta tämä antoi sopivaa vaihtelua annoksen tekstuuriin, kuten myös ne kaupan nachot.

Kylmä kermaviili raikasti ja guacamole oli limen terävöittämä. Chimichurri oli vähän synkemmän puoleista, tämä nahistunut ja ei ollenkaan tulinen sötkötys tulikin työnnettyä sivuun pilaamasta muuten semihyvää annosta.

Tortillan sisuskalut olivat maittavia, kana snadisti kuivaa, mutta toisaalta tomaattinen kastike napakoiden vegejen kanssa pelasti tilanteen. Salin keskellä sijainneen vesipisteen vierestä löytyi vielä srirachaa mausteeksi, joka paransi menoa ja meininkiä.

R:n paella oli onneksi tehty ilman simpukoita, joista hän ei niin kauheasti välitä. Paella oli aika jees, varsinkin sen valkosipulimajoneesin kanssa. Riisit olivat sopivan kypsyisiä ja lohikin toimi tässä kontekstissa. Krouvin kokoiset porkkanat oli jätetty melkoisen pinkeään tilaan, mutta parempi tällainen yli-al dente, kuin sellainen mössöinen pala.

Melko hyvä kotiruokalounas, muutamasta ohilaukauksesta huolimatta. Ja siis aivan toisesta sfääristä kuin esim. lätkäfanien tarjoomat Hartwallin areenalla, josta saa vaan jotain ylihintaista ja ikävää bursaa/kuivuneita pizzan palasia.

Sisustus on sopivan pelkistetty tällaiselle sporttibaarille, mutta se mikä tämän tilan tekee mahtavaksi on suora näköyhteys kentälle. Vaikka matsia nyt ei ollutkaan käynnissä, niin pääsi tässä vähän siihen fiilikseen kiinni.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli soppa+salaatti ja siihen päälle salaatti, jos tykkää tollasista tuplasalaatti-jutuista. Lasten kanssa tuskin tulisi mentyä, vaikka tilaa toki on. Matsin aikana voi olla aika kova meno ja meininki täällä baarin puolella.

Ps. Ainiin, Jänö on unohtunut listalta kokonaan. Ensi viikon perjantaista lähtien voisi mennä sinne jonottelemaan. Tosin jos on tosiaan tulossa joku takatalvi, niin ei ehkä pysty. Ja hei, Norjassa on vedenalainen rafla!

URL www.bollis.fi
Puhelin 09-42577900
Osoite Urheilukatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.