Moshimoshi

“Nyt lähti, sano Annikki Tähti”, pyöri jostain syystä mielessäni kun tuijotin Teatterin eteen parkkeerattua kuorkkista, joka hätävilkut päällä oli blokannut puolet Pohjois-Esplanadin liikenteestä lounasruuhkan tiimellyksessä. Tästä syystä sain nauttia täysin rinnoin raikkaasta kelistä ja autojen kaasuista samalla kun odottelin R:n saapumista. Tarkoitus oli mennä St. Anna’s (ex-Uggla, ex-ex-Motellet? yms ex*n-Soda) lounaalle, kun heitin weba (index.php *tirsk*) lupaili 4.12. avautuvaa lounasta.

Valitettavasti ovi oli säpissä ja valot pois päältä, olisiko pikkujoulut menneet henkilökunnankin osalta pitkiksi? Mutta ei se haittaa! Aina on Plan B, joka tällä kertaa manifestoitui kolmena vaihtoehtona Iso-Roballa: Moshimoshi (vai Moshi Moshi? Näiden kirjoitustavasta ei saa aina selvää, vrt. Momotoko), joku uusi intialainen sen lähellä ja Charlie. Johtuen R:n pizza-aversiosta, niin checkpoint karlie jäi nyt koestamatta ja iskeydyimme kiinni sushibuffaan.

Another sushi buffet, in the seemingly never ending sea of the kind. The sushis were tasty, even though the rice was slightly too loose, so all was well. The warm dishes were ok, as was the Thai-ish salmon coconut soup.

There are more sushi buffets in Helsinki than you can shake a stick at, but some of the best are Tokyo55, Fuku and Itsudemo.

Tämä Tamarinin tilalle ilmestynyt ravintola tuli havaittua Maffi-reissulla ja vaikka nyt ei varsinaisesti sushi- tms “aasialais”-buffaa tehnytkään mieli, niin tämä oli hyvä kompromissi. Tarjolla on aika normisetti, eli buffa (11,90e) susheilla (nigireitä ja makeja, niitä mitä oletatkin + fritattuja & gari ja wasabi), salaattia (jäävuori, wakame, kaali-porkkanaraaste, hunajameloni, appelsiini), lämpimiä (paistettua nuudelia, paistettua riisiä, riisiä, mustapippurinautaa, tonkatsua, kevätkääryleitä, hapanimeläkastiketta, thai-chilikanaa, possua sipulilla, paistettua tofua ja joku kukkakaalihässäkkä), limut sekä loppuun kahvia tai haudutettua teetä ja keksiä.

Keksien vierestä löytyi myös katkiskorppuja (sitä styroksia) sekä itse tehdyn oloista chiliöljyä (en maistanut, kun huomasin vasta lopetettuani). Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, josta saa lautasen kantoon. Aseet yms löytyvät buffan päältä.

Alkuun otin soppaa ja salaattia, jotka molemmat olivat aika hyviä. Vähän jotenkin jännä yhdistelmä tämä rikas kookosmaito-pohjainen soppa ja rasvainen kala, ihan hyvää kuitenkin. Varsinkin kun tässä oli kuitenkin vähän myös chiliä mukana leikkaamassa läpi maun paksuimmat syyt. Ehkä tähän olisi jotain happoa kaivannut, mutta lämmitti nyt kuitenkin kuorma-auton aiheuttaman ruuhkan jäädyttämiä näppejäni.

Salaatti oli vähän surullinen, varsinkin kun raastesalaattia ei ollut juurikaan maustettu mitenkään, tämä tuntuu aina sellaiselta kadotetulta mahdollisuudelta. Erityisesti kun ei ollut mitään muutakaan kastikevaihtoehtoa esillä. Wakame toki uppoaa (lähes) aina.

Jatkoin susheihin ja nämä olivat oikein hyvän makuisia, vähän tuli siitä kalasta jopa mieleen Itsudemon herkulliset sushit, tosin näissä oli vähän ongelmia sen riisin suhteen. Palleroiset nigireissä osoittivat pientä tendenssiä hajoamiseen, varsinkin kun niitä yritti käsitellä rajusti tikuilla.

Oma syömäpuikkoninjutsu ei ole Dirk Struanin leveleillä, mutta noin pääsääntöisesti homma onnistuu ilman suuria häröilyitä. Täällä joutui kuitenkin käyttämään normaalia hellempiä otteita. Kaiken kaikkiaan koko hoito oli hieman keskitasoa parempi sushibuffa.

Lämpimät safkat eivät juuri nostaneet tunteita pintaan, kiva että oli paistettua riisiä ja thai-kana oli saanut pintaan mukavasti chiliä, olematta kuitenkaan erityisen muistiinpainuva kokemus. Tonkatsu oli hävittänyt kaiken rapsakkuuden jo buffan alkumetreille. Mieluummin silti tässä käyn kuin kadun toisen puolen Yamatossa, joka ei käyntikerrallani vakuuttanut laisinkaan.

Sisustus on selkeä ja ilmavan oloinen, kevyen kalustuksen, hauskojen lamppujen sekä isojen ikkunoiden myötä. Asiakaspaikkojen optimointi oli ehkä aavistuksen liian agressiivista, kun ei meinannut saada salaattilautasta mahtumaan kahden istuttavalle pöydälle, mutta muuten homma sujui mallikkaasti.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on teoriassa muutamia vaihtoehtoja, mutta on se varmaan aika synkkää olla tuollaisen kalameren edessä alkaa noukkimaan joukosta mahdollisesti pelkkää vegeä sisältäviä variantteja.

Lasten kanssa voisi ehkä tulla, tykkäävät sushista, mutta toisaalta tila oli lounaan loppua kohden jo sen verran kortilla, että ahdasta olisi tullut. Hyvä lisä kuitenkin Iso-Roban valikoimaan ja omasta mielestä parempi vaihtoehto kuin edellinen Tamarin.

URL www.moshimoshi-restaurant.com
Puhelin 045-1252468
Osoite Iso Roobertinkatu 18, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.