Putte’s

IMG_1629.JPG

Putte’s oli itseasiassa ensimmäinen ravintola jossa kävin sen jälkeen, kun olin tehnyt päätöksen käydä eri ravintoloissa lounaalla. Kävin silloin täällä kahden kollegan kanssa ja tällä kertaa yksin. Sama setti oli kuitenkin tarjolla, eli Margarita-pizza ja alkusalaatti (9,30e), mutta tällä kertaa oli pizzan (jonka tyyppi ei vaihdu) tilalle mahdollisuus valita myös soppa, joka tänään oli kukkakaalisoppa. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

IMG_1611.JPG

Salaattibaari on runsas ja monipuolinen, tosin hieman ilman mitään linjaa. Tarjolla oli hedelmiä (meloneja, ananasta) pilkottuna, marinoituja porkkanoita, kaalisalaattia, papusalaattia, couscous-salaattia, paprikaa, vihreää salaattia, keitettyjä perunoita kuorineen, kikherne-salaattia ja varmaan jotain mitä unohdin. Kastiketta löytyi myöskin yhtä vaihtoehtoa, leipää ei ole tarjolla. Itse salaatti oli kohtuullinen suoritus, eniten pidin normaalia maukkaammasta couscous-salaatista. Pizza tuli nopeasti pöytään (olin aikaisin liikkeellä) ja oli kivan rustiikin näköinen. Maun puolesta tämä on hieman yksitoikkoinen pizza, eikä pohjakastike ollut mitään niin erikoista, että olisi kannatellut kokonaisen pizzan verran. Käytännössä tämä oli sulatetun juuston syöntiä leivän päällä. Pohjassa oli melko hyvä sitko ja reunoja kohden löytyi jopa rapsakkuuttakin. Mutta vaikka yleensä syön ihan reunatkin, niin tällä kertaa se tuntui niin puurtamiselta, että jäivät lautaselle. Todennäköisesti ensimmäisen kerran elämässä.

IMG_1620.JPG

Sisustus ja fiilis on nuorekas, mutta kauhtunut hipsteri-pubi. Kaljan myynnillä ja alakerran tanssilattiallahan tämä paikka taitaa elää, ruuan myynnin sijasta. Lokaatio on hyvä ja ikkunapöydästä on kiva katsella kadulla viilettäviä ihmisiä. Kasvisruokaahan täältä nimenomaan saa, lihaa etsivän pitää yrittää kaivaa sitä joko jostain satunnaisesta salaatista tai sitten tilata (lisähintaan) sopiva pizza. Lasten kanssa en varmaan baariin menisi heti ensimmäiseksi ruokailemaan.

URL www.puttes.fi
Puhelin 010-2818243
Osoite Kalevankatu 6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.