Café Ursula

Jälleen torjantai ja oltiin R:n kanssa liikenteessä. Sopivat kohteet alkaa olla kiven alla, mutta Kaivarin Café Ursula tarjosi listan mukaan myös vegeilymeininkiä, joten päädyin siihen pienen pohdiskelun jälkeen. Karautettiin rantaan poikkelehdittiin raflan terassin työmaan läpi kohti sisätiloja, piiloon meren pauhulta.

A cafe with a view, this gem on the seaside is a wonderful place to stop over for a coffee and bite to eat. The lunch was not too spectacular, but the view made up for it.

Other interesting cafes in Helsinki are Café Daja, Cafe Huvila and Cafelito.

Tarjolla on lounaaksi deli-salaatti (10,50e), soppaa (9,70e) tai kaksi lautasannosta (11e). Tänään tarjolla oli: Hernaria ja pannaria, kasvis-härkäpapulasagne sekä paistetut muikut muussilla ja tillivoilla.

Lounaaseen kuuluu pieni kulho salaattibaarista (salaattisekoitus-retiisi-vesimeloni-salaatti, kirsikkatomaatteja ja marinoituja oliiveja) sekä leipää (saaristolais, vaaleaa + margista), loppuun on kahvia /(valmiiksi haudutettua) teetä.

Mulle tuli lasagne ja R:lle muikut. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy myös aseet yms. Vesi tulee hanasta, josta saa myös vissyä.

Alkuun vedetty salaatti oli jees, retiisi antoi rapsakkuutta ja oliivit olivat tymäkän suolaisen ryppyisiä. R. ei digannut niistä vesimeloneista (limaisia), mutta itse en edes rekisteröinyt niitä. Saaristolaisleipä oli ook.

Pääruokana ollut lasagne olisi voinut olla kuumempaakin (tuli kassan vierestä lämpöhauteesta annosteltuna lautaselle) ja sama vika vaivasi myös muikkuja.

Lasagnen maku oli aivan liian pliisu omaan makuun, mutta vesipisteen vieressä oli srirachaa (valkosipulista joutsenmerkkiä), jolla sai vähän väännettyä nuppia kaakompaan.

Juustoa oli ihan kivasti ja kokonaisuus oli pysynyt haarukoitavana sekä mukavan mehukkaana. Kyllä tätä söi, eikä tällä kertaa kasvis tarkoittanut sieniä, mikä sopi itselleni.

Se härkis tms mitä tässä oli, oli tekstuurin puolesta ok, mutta koko annos olisi kaivannut isommin vähän kaikkea.

Muikut maistuivat kohtuu hyville, mutta rapsakkuus oli tiessään ja haalea lämpötila ei kauheasti jeesannut.

Muussi oli liian vetistä, muuten kohtuullisesti maustettua ja tillivoi toi lisäpisteitä muuten aika kunnianhimottomaan annokseen.

Ruoka edusti tällaista keskitaso- kategoriaa, suomalaisilla viboilla. Mutta tänne tullaankin selvästi tämän maiseman takia, joka olikin erinomainen backdrop lounaalle.

Sisustus on linjakas ja siisti, ihmisiä vilisevän ravintolan pöydät blokattiin tehokkaasti ja olipa muutama kiintoisa sisustuselementtikin saatu rehattua paikalle.

Noin muuten tässä oli ikkunoilla maksimoitu se suurin vetonaula, eli avomeri, joka olikin kaunis elementti tuulen tuomine vaahtopäineen.

Isot bonuspisteet siitä, sekä upean kauniista ympäröivästä Kaivopuistosta, nämä aspektit tekivät mestasta kulinaarista tasoaan kiinnnostavamman. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä särppimässä sumpit ja vaikka croque monsieurit.

Ps. Palace on tulossa 22.11., todella mielenkiintoista nähdä lopputulos. Ja Aromi-lehdessä löytyy pari muutakin kiintoisaa juttua, niin syntisistä ravintolatyöntekijöistä kuin tulossa olevasta Döner Citystäkin.

URL www.ursula.fi
Puhelin 09-652817
Osoite Ehrenströmintie 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.