Cafelito

Tihkusade uhkaili ulkona, aiheuttaen suuren ahdistuksen lounaspaikan suhteen. Päätin tunneloida Steissin sporapysäkille (olishan sitä voinut ottaa metronkin, mut jotenkin ei ollut sellainen UG fiilis) ja siitä sitten kutosella Kallioon. Soi Soi oli mielessä, mutta toisaalta halusin juhlistaa Suomen kesää pienellä espanjalaisella ekskursiolla. Niinpä kinkkasin kurvin metrotunneleiden kautta Hesarille ja sieltä sitten Cafelitoon.

A charming little cafe with a Spanish flair, the lunch here was comprised of a small soup and a large stuffed bread.

Other interesting cafes in Helsinki are Cafe Huvila, Cafe Panik and Cafe Brahe.

Eli espanjalaishenkistä meininkiä luvassa, tosin koska ollaan ihan pikku kiskassa, niin kyseessä on enemmänkin tällainen kevyt pikalounas. Tarjolla on kahvin lisäksi joko täytettyjä leipiä (~7e), kakkuja yms tai sitten kombo (9,50e) sopan ja leivän + kahvin muodossa. Itselle valikoitui se kombo, joka tänään käsitti: Tomaattikeitto, leipä chorizo-/juusto-/vege-täytteellä sekä vapaavalintainen kahvi. Otin juustosämppärin ja cortado kahvin. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille.

Sopasta lähdettiin liikkeelle ja tämä oli miellyttävän lämmin aloitus, varsinkin kun ulkona oli vähän tuollainen tihkuttava keli. Tämä oli mielenkiintoinen versio tomaattikeitosta, vähän tuntui siltä, että mukaan oli porattu papuja tai joku sellainen lisävivahde josta en saanut ihan kiinni. Päälle oli silvottu persiljaa ja loroteltu snadisti oliiviöljyä, molemmat sopivat tähän kontekstiin oikein hyvin. Ihan kohtuullinen otos tomaattisopasta ja sopi hyvin tuohon leivän sivuun.

Leipä oli reilun kokoinen setti paperipussissaan ja tässä oli ihan mahtavan rustiikkinen kuori, joka rapsahteli hampaissa kun hyökkäsin kimppuun. Sisälle oli laitettu maltillisesti täytteitä, lampaanmaitojuusto toimii itselle aina ja jotain jännää levitettä oli myös, en oikein tästäkään keksinyt että mitä, mutta jotenkin raikkaan kiva meininki. Muutenkin tämä oli oikein hyvä leipä ja tosiaan sen sopan kanssa homma toimi erittäin hyvin tällaisena kevyehkönä pikalounaana.

Perään tuli se cortado-kahvi, jota en ollut aikaisemmin maistellut ja tässä oli aika hyvä soundi saatu kuppiin. Pieni kahvin kitkeryys taittui sillä maidolla ja tämä oli jännä versio pienestä espressosta. Kokonaisuutena tämä oli oikein viehättävä lounas.

Sisustus on tiiviisti pakattu pieneen tilaan, joka on hauskasti koristeltu. Vähän tuli mieleen se Petiscaria fiilikseltään, tosin tässä ei ollut myynnissä varsinaisesti sellaista deli-roipetta. Ulkona sää oli kovin syksyinen, mutta sisällä oli vähän sellaista kesän viime hetkien viipyilyä.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli aioli-pimientos-leipä sopan kanssa, joka olisi näin jälkikäteen ajatellen ollut myös hyvinkin kiintoisa yhdistelmä. Lasten kanssa voisi hyvinkin piipahtaa, jos pyörisi näillä nurkilla, lisäpisteitä kahvilalle tuli siitä, että ovessa oli lapsia ajatellen katuliituja ja saippuakuplia, oven vieressä oli ehkä myös jotain lueskeltavaakin.

Aina lämmittää mieltä, kun näkee että lapsetkin on otettu jotenkin huomioon. Ja ovessa oli indikaatiota lemmikkienkin olevan tervetulleita.

URL www.cafelito.fi
Puhelin 045-1320075
Osoite Harjutori 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.