China Flavor

Tuli pakottava tarve saada kiinalaista safkaa, joten otin Listan esiin ja tyrmistyneenä totesin, ettei siellä ollut enää ensimmäistäkään entryä tästä kategoriasta (jälkikäteen katsottuna en ole näköjään Larun juttuja juuri tuonne laittanut). Eksyin sitten eat.fi:n uudistuneille sivuille ja jälleen kerran täytyi todeta, ettei tästä bränikästä webskasta saa enää mitään selvää. Omiin tarkoituksiin tämä ei enää toimi, joskus tulee vedettyä esiin arvostelu-lista huvin ja harrastuksen vuoksi.

Mutta muuten tuo käli hieroo liikaa vastakarvaan, erityisesti luurilla kurkatessa. Kaiken tämän eksistentiaalisen ahdistuksen keskellä koin suuren valaistumiseen ja nappasin ensin Woltin aasialaisten raflojen listan esiin, mutta sehän kumisee tyhjyyttään, tai siis kaikki on jo tehty ja nähty. Siirryin siitä Foodoran saitille ja kas kummaa, täältähän löytyi useampikin vaihtoehto, mm. Arabianrannan China Flavor.

Vähän yritin tutkailla asiaa myös Cityconin sivuilta asiaa, mutta tämähän oli vielä masentavampi kokemus kuin se eat.fi. Miten joku saakin noin väsyneen hötömölömössön aikaiseksi, pitää varmaan olla useampi insinööri duunaamassa. Tarkan osoitteenkin penkominen oli työn ja tuskan takana, Avaa kartta -nappikaan ei oikeasti edes yrittänyt avata karttaa. Onneksi Reittiopas on nykyään ystävällinen ja pelkkä Arabia-tekstin kirjoittaminen antoi riittävän kattavat arvaukset, että pääsi suunnittelemaan hyökkäystaktiikkaa.

A Chinese buffet lunch at this remote restaurant in the far away reaches of Helsinki, close to the (now closed) Arabia factory. The food was ok, satiating my need for MSG and hot oil.

Other Chinese restaurants in Helsinki are Mei Lin, MAD and Jing Cheng.

Kiinalaista buffaa (9e) tarjolla, tänään listalta löytyi: Kana-maissikeitto, riisiä, paistettuja kasviksia ja tofua, friteerattua kanaa, kevätrullia, hapanimeläkastiketta, broileria chili-tomaattikastikkkeessa, naudanlihaa herkkusienillä ja bambuversoilla, porsaanlihaa ja sipulia, paistettua nuudeleita ja vihanneksia, salaattibaari (tursu, paprika-salaattisekoitus, herneitä) sekä loppuun kahvia /(valmiiksi haudutettua vihreää) teetä ja keksiä.

Alkuun vedetty herne-kanakeitto oli aika hyvä, mukavan lämmin aloitus ja kun sotki sekaan pöydistä löytyvää, yllättävän hyvää, chilisoossia niin makukin asettui kohdalleen.

Tässä oli vähän normaalia enemmän kanaa ja maissit olivat pysyneet rapsakoina. Hyvä aloitus, salaatti jäi koestamatta, kun se ei ollut vielä ihan alkuvaiheessa esillä.

Pääruoka piti (tottakai) kasata hervottomaksi keoksi lautaselle. Riisi oli hyvin keitettyä, ei kokkareista ja sopivan kosteaa. Tofu oli pirteän makuista, mutta kukkakaali oli mennyt ihan muussiksi.

Lehmä oli vähän sellaista jyystettävää versiota, muuten kastike toimi kohtuu hyvin. Possun sipuli oli jäänyt kivan napakaksi ja muutenkin kasvike oli aika hyvää, tosin melko samanoloista kuin se nauta-annos.

Näihin kun roiski sitä chilikastiketta, niin maistui kyllä ja nälkä lähti. Fritattu kana oli pysynyt mehukkaana ja kuori rapsakkana, hapanimeläkastikekkin oli passeli versio tällaisesta. Paistetut nuudelit (santsikierroksella) oli jotenkin sellaisen jämähtäneen spaghetin kaltaista, mutta se tomaatti-chilikana oli ook ja kokonaisuutena tämä edusti sellaista edukasta keskitasoa kaupungin kiinalaisissa buffissa.

Sisustus on duunattu vähän suuremmalla pieteetillä kuin normaalisti, jaksettu koristella kunnolla koko tila ja muutenkin tässä oli aika kiva istuskella lounaspatojen äärellä ja ihmetellä tämän aiemmin tuntemattoman ostoskeskuksen meininkiä.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli vähän liian hintsusti juttuja, mutta lasten kanssa tässä voisi varmaan piipahtaa jos olisi huudeilla, tilaa ja syöttötuoleja yms löytyy, raflan ulkona on pari laitettakin, mikä on hyvä kun yleensä skidit syö niin nopeasti.

Ps. Ensi viikko onkin sitten superviikko raflojen osalta, Más avaa lounaalle maanantaina (joo, on Scandic, ei en tiedä meenkö, vähän ehkä tekee mieli), Taco Bell (woo \o/) torjantaina ja Sue Ellen perjantaina. Kiirettä pitää.

Pps. Ainiin! Ikäväkseni täytyy todeta, että Suomen ainoa Cinnabon oli jo ehditty sulkea, enkä näin päässyt naatiskelemaan amerikan herkuista. Voi kyynel.

URL www.chinaflavor.fi
Puhelin 09-8768876
Osoite Hämeentie 111, Helsinki

5 thoughts on “China Flavor”

 1. Todellakin, eat.fi oli joskus ihan pätevä (pikkuvikoineen), nyt ei ole jaksanut moneen vuoteen edes käydä. Toi nykyinen on ollut beta jo tovin, ehkä syystä, not ready for prime time.

  eat.fi:stä katosi myös joskus hienommat ravintolat tyystin, mikäköhän tän joukkopaon takana oli.

  Joiltain sivuilta tosiaan perustietojen löytäminen on joskus haastavaa, ehkä paras viime aikojen esimerkki on Arlanda Expressin sivut. Lentokentältä lähdetään… mutta mihin juna päätyy – sitä ei löytynyt kovin helposti. Rautatieasema on toki looginen vaihtoehto, mutta jos olet ekaa kerta kylässä niin pelkästään tuo tieto ei paljon lohduta, varsinkaan kun sen tiedon löytäminen ei ollut ihan helppoa.

  1. Jes, mullakin eat.fi rajoittuu nykyään siihen arvostelu-listaan ja joskus harvoin tulee tsekattua että mikä rafla jossain tietyssä kohtaa sijaitsee. Mutta jotenkin tuo data on tosiaan siinä palvelussa rämettynyt, niiden pitäisi pistää pari innokasta nuorta juoksemaan Stadi läpi kuukauden välein, että pysyisi ravintolalista ajantasalla. Kamalaan käliin se ei tosin kauheasti auttaisi.

 2. Moikka! Tosi kiva tämä parissa postauksessa ollut post scriptum -uutissektori, jossa ollut mainintoja tulevistakin paikoista. Jos sulla on lähteitä näihin, niin jaksatko jatkaa tätä meininkiä tulevaisuudessa?

  Muutenkin ihan uutta puhuria sulla ollut purjeissa jotenkin näissä teksteissä. Pistä Patreon pystyyn ja osallistun sun touhuun rahallisesti 🙂

  1. Hei kiitos kovasti kommentista! Lähteet mitä käytän on joskus tullut listattua, mutta laitetaan vielä uudestaan: city.fi, viisitahtea.com, viinilehti.fi, aromilehti.fi, MTV3 Makuja, Ravintolauutiset, Menu-lehti ja Helsingin Uutiset. Ja tietty sitten seuraan noita muutenkin.

   Tosin nämä kolme, eli Más, Sue Ellen sekä Taco Bell ei tulleet noita virtuaalikanavia pitkin, vaan Sue Ellenin bongasin, kun piti katsoa että mihin meen äidin kanssa safkaamaan ja Bystro oli mielessä. Mutta siellä olikin teaseri (tästä on jo aikaa), että uutta on tulossa. Más on taas normireittien varrella, josta tulee käveltyä usein, joten olen seurannut työmaan rakentumista. Taco Bell tuli Facebookin kautta. Mutta yleensä ne tulee noista seuratuista medioista, ei tosin aina. Noiden lisäksi tulee seurattua mm. Royal Ravintoloiden ajankohtais-listaa, eat.fi:n arvostelulistaa (kun se niiden uudet ravintolat -lista ei enää toimi) jne.

   Pääsin joo ohi siitä tylsistyneisyydestä, harrastus tuntuu jälleen hauskalta. Jännä miten toi menee, välillä on tuntunut niin pakkopullalta, ettei tosikaan. Ihme että on tullut jatkettua, mutta toisaalta pakko sitä on jotain syödä, voihan sen näinkin hoitaa.

   Nöyrimmin kiitos tuosta Patreon-kommentista, mutta pidän mieluummin rahan ja sen sellaisen irti tästä harrastuksesta. Sen takia mulla ei ole mainoksiakaan saitilla, ettei rupea häiritsemään itseä. Tämä tuntuu välillä muutenkin jotenkin hämäräperäiseltä touhulta, kun otan salakuvia jostain tomaatista ja postailen tänne. Kivempi että homma pysyy ihan amatööripuuhasteluna, antaa muiden blogaajien tehdä rahaa touhuillaan.

  2. Unohtu vielä pari tosta listasta: Soppa 365 ja tietysti Hesari ja erityisesti Nyt-liitteen Ravintola-osio. Ja tosiaan sen verran yritän varoa, etten mene sellaiseen raflaan mikä on juuri arvosteltu noissa seuraamissani paikoissa, koska se tuntuu jotenkin väärältä (en tiedä miksi, tuntuu vaan).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.