Manu

Ei tullut manulle illallista, mutta lounasta sain kuitenkin täältä Aalto-rakennusten tuulitunnelista. Hienoinen auringonpaiste ei juurikaan lämmittänyt, kun Siperian sydämentön viima iski luihin ja ytimiin kuin miljoona volttia. Kyseessä on siis Nom-ravintolan tilalle ilmestynyt, ilmeisesti Bastiksen perustajien työmaaruokala lähellä istuville konsulenteille ja it-jepeille.

A John Doe restaurant with a fairly standard workplace cafe offering in a clean, nondescript environment.

Other such restaurants are Kampin Huippu, Pääposti and Puro.

Lounas (10,30e) täällä tarkoittaa Wanhan (Tanssi)Kellarin kaltaista linjastoa, eli lämmin safka tulee luukusta ja sitten on salaattibaari + leivät ja jälkkäri + kahvit. Tänään oli tarjolla: Diableleike, kinkku-zuccinipasta tai punajuuripihvit.

Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, majoneesi-makaronisötkötys, pariisinperunasalaatti, tomaattia, punajuurta, (värjättyjä) mustia oliiveja, jalopenoviipaleita, saaristolaisleipää, sämpylöitä sekä voinappeja. Itselle osui tuo diableleike.

Alkuun nykäisty salaatti oli vähän väsynyt setti, tuoretta salaattia, mutta se majoneesisötkötys sai jollain tavalla aikaan fläsärit kouluruokailusta. Ja ei silleen hyvällä tavalla (onko niitä?). Perunasalaattikin oli hieman heikompi esitys, ne pariisinperunat olivat aika kovanpuoleisia ja muutenkin maustaminen oli jäänyt melko vähäiseksi. Lisäpisteitä voinapeista, näitä näkee nykyään (onneksi) harvemmin.

Pääruoka oli semijees, pihvi aavistuksen ehkä kuivakkaampaa kuin olisi toivonut, mutta kermaisen täyteläinen kastike paikkasi tätä ihan hyvin. Kermaperunat oli kohokohta kaikessa pippurisuudessaan, suola oli hyvä koko annoksessa.

Mutta ne veget oli onnistuttu höyryttämään masentavan pehmeäksi, tässä tuli taas vähän joku huoltsikka mieleen. Kokonaisuutena tämä oli tällainen about keskitason linjasto, muutamalla hudilla.

Jälkkäriksi oli joko marjakiisseliä tai -rahkaa. Rahka oli ook.

Sisustus on siisti, hieman jotenkin hotellin aulabaarin oloinen tms, mutta upean valoisa ja korkea tila tekee ihmeitä. Ulkona maisemana toimii keskuskirjaston työmaa ja ohi lipuva bussiliikenne.

Asiakaspalvelu rajoittui rahastukseen, ehkä tässä olisi voinut jotain mainita mahdolliselle uudelle tulijalle vaikka lounaan olomuodosta, nyt meni enemmän tälleen arvauksella eteenpäin, kun ei lappujakaan (#laputoiskiva) ollut missään.

URL www.ravintolamanu.com
Puhelin 040-1504335
Osoite Töölönlahdenkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.