Bistro Telakka

Ryntäsin ulos ovesta ja kiiruhdin kohti Forumin tuulista lasinurkkaa. Liikennevalot olivat sammutettuja ja poliisi pyöri keskellä Manskua kuin hyrrä. Kurvasin ylös Simonkatua yrittäen saada autoa pysäytettyä ennen liikennehässäkkää, oli jälleen lounasreissu R:n kanssa.

Hyppäsin hengästyneenä pelkääjän paikalle ja karautimme kohti Larun rantoja. Kun ohitimme Rumbaa, niin muistin sopukoista pulpahti joku vanha City-lehden artikkeli tästä kohtaa. Vuosi taisi olla 1992, joten on tässä jo aikaa ehtinyt vierähtää. Kiesi iskettiin parkkiin ja puikkelehdimme veneiden väleistä rakennuksen pihalle.

A nautically themed restaurant in the midst of a dockyard. The buffet lunch was good, but not spectacular.

For more restaurants in Lauttasaari, go to Borneo, Blue Peter and Lumbini.

Mestasta löytyy niin lautasannoksia kuin myös buffaa. Tänään oli tarjolla: Caesar savulohella (10,50e), salaattia falafelilla & ras el hanout kukkakaalia ja tsatzikia (10,50e), porkkana-inkiväärikeittoa (9e), mausteista linssipataa ja rakuuna-sinappijogurttia (10,20e), talon hampurilainen ranskalaisilla tai salaatilla (myös kasvispihvillä 13e) sekä buffassa (10,20e) jokirapurisottoa & paistettua seitä ja sitruskastiketta.

Salaattibaarikin löytyi: Tomaatti-kurkku-salaattisekoitus, porkkanaraaste, punakaaliraaste, pikkelöityjä chilejä, keitettyä kananmunaa, bulgurisötkötystä sekä leipää+levitettä ja kolmea eri kastiketta. Seisovalla pöydällä mentiin vaikka hetken puntaroinkin burgeria.

Alkusalaatti oli jälleen edessäni ja sitrusvinaigreteltä näyttänyt kastike osoittautuikin mango-pohjaiseksi systeemiksi, olisiko tässä ollut hento kosketus chiliäkin? Lautanen tuli tyhjennettyä nopeasti ja mieleenpainuvin asia oli se purevan pippurinen tuorejuustolevite, joka paransi tuntuvasti ranskanleivänpalasia.

Uunissa duunattu pakastesei köllötteli sitruunaisen kastikkeensa alla ja annoin sen odottaa hetken kun tökin haarukalla lautaselle sijoitettamaani yksinäistä punajuurenlohkoa. R. hämmästeli, että olin sentään yhden palasen viitsinyt ottaa mukaan, mutta pitäähän sitä nyt välillä kokeilla.

Ei se lohko huono ollut, kuten ei kastikekaan. Kala oli niin ujon makuista, että peittyi sitruunan alle myös kielellä. Risotto oli jokiravunpyrstöjen suolaama, ja ihan hyvä tällaiseksi massarisotoksi.

Riiseistä löytyi snadisti purupintaa ja muutenkin maustaminen oli ihan kohdillaan. Buffa toimi ihan hyvin vaatimattomasta salaattivalikoimasta huolimatta ja vatsa täynnä tuli haettua pieni kuppi kahviakin, joka oli valitettavasti ottanut makuunsa pannun pohjasta osumaa. Hieman normilinjastoa parempi setti ja onhan tällainen nautikaalinen teema omalla tavallaan viihdyttävä.

Paikka oli snadisti kauhtunut mutta siisti ja kontekstiin sopivalla tavalla koristeltu. R. mainitsi huomanneensa “kellarin” hajua tilassa, mikä sinänsä näinkin merellisessä ympäristössä ei olisi mitenkään yllättävää.

Itse en tukkoisen nenäni kanssa paljoakaan haista. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja nopeasti täyttyvät pöydät siivottiin tehokkaasti, mesta näyttää olevan suosittu paikallisten parissa.

Ulkona oli hieman karu terassi, joka varmaankin toimii kesäisellä ilmalla hyvin. Lähtiessämme takaisin kohti ydintä, ulkona oli istumassa vain muutama työmies safkaröökillä.

URL www.bistrotelakka.fi
Puhelin 050-3231961
Osoite Vattuniemenranta 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.