Soma

image

Sushi, burrito, sushiburrito! Tämä oli pakko käydä stedaamassa heti kun kuulin mestasta. Ilmeisesti Losin tuliaisia, josta kyseinen jännä konsepti oli bongattu ja tuoto härmän häjyille ihmeteltäväksi. Paikka tarjoaa siis sushin ja burriton yhdistelmää, joka käytännössä tarkoittaa merilevään käärittyjä juttuja ja riisiä (saa ilmeisesti myös ilman riisiä), joissa kuitenkin burritoista lainattu mausteisuutta ja meininkiä sekä halkomainen struktuuri.

A bit of a let down, but still a frontrunner and über trendy in bringing the Sushi Burrito to Helsinki. Needs to pick up on the execution of the burrito to really hit it out of the park.

image

Tarjolla miellyttävän yksinkertaisella mutta persoonallisesti muotoilulla listalla on: Tokyo Bitch eli ketjapsoijamarinoitua tofua, togarahimajoneesia, wakame-salaattia, punakaalia, pikkelöityä retikkaa, paahdettua sipulia, shisoa ja misokastiketta (10,50e); Birdie x 2 Nam Nam eli mehukasta kananpojan paistia, chipotlemajoneesia, kiinankaalia, pikkelöityä myskikurpitsaa, maissilastuja, korianteria, guacamolea ja makeaa maissia (13,90e); Flying Porco Rosso eli ylikypsää viljaporsaan niskaa tonkatsukastikkeessa, sinistä perunaa, punasipulia, pikkelöityä keltajuurta, ancho chilimajoneesia, pellavansiemeniä ja sinappikaalia (12,90e); Baja Fuji eli seesammarinoitua jättiravun pyrstöä, inkivääriguocamolea, korianteria, retiisiä, porkkanaa, kurkkua, Sriracha-kastikessa, ituja, paahdettua sipulia ja riisivinaigrettea (15,50e); Jucatan Lover eli munakasta, punajuurimaranttia, hernesalsaa, chilimajoneesia, porkkanaa, myskikurpitsaa, kiinankaalia, pikkelöityä keltajuurta, inkivääriguacamolea ja kurpitsansiemeniä (10,90e), Drunken Sake Cowboy eli mureaa paistisuikaletta, Hoisin-kastiketta, mustia seesaminsiemeniä, kurkkua, punasipulia, porkkanaa, tummaa riisivinaigrettea, korianteria, kiinankaalia ja limemajoneesia (13,90e) sekä Bandit Alaska eli pintapaahdettua lohta, teriyakikastiketta, punakaalia, kurkkua, pikkeliretikkaa, punasipulia, wasabimajoneesia, ituja, maissilastua ja hernesalsaa (14,50e). Juomissa löytyi: vettä, muutamia pulloja (Veen, sitä yrttilimpparia jne) sekä valmiiksi säädettyjä mehun oloisia systeemejä, kuten vihreää teetä ja rooiboisia (2,50e). Itselle valikoitui se vegevaihtoehto, eli Tokyo Bitch ja kylkeen vielä sitä vihreää teemehujuomaa.

image

Sushiburrito (edelleen kuullostaa kummalliselta sanalta) tuli pahvitötsässä, jossa se oli valmiiksi halkaistu puoliksi, eli hieman tämä muistutti käyttökokemukseltaan Subbaria, varsinkin kun burritot kasattiin linjastossa (tätä oli kiintoisaa seurata tiskin takaa). Tötsä auki ja safkan kimppuun. Alkuvaikutelma annoksesta oli ihan ok, tämähän on käytännössä futomaki, mitä ei ole palasteltu ja johon on heitetty jänniä juttuja sisälle. Tosin tässä jotenkin ei se jännyys korostunut kauheasti. Tofu jäi isosti alakynteen muille komponenteille ja kaikki pötkylässä maistui jokseenkin samalta, hieman etikkaiselta, pienellä makealla sivukierteellä.

Pöydästä löytyvällä soijalla sai paikkailtua suolan puutetta ja Srirachalla jaksoi hieman pidemmälle. Mutta kyllä tämä puolenvälin jälkeen alkoi mennä puurtamiseksi ja annoksessa alkoi erityisesti häiritä valtava määrä niitä jotain pieniä palluroita (mielestäni liian pehmeitä ja pieniä ollakseen sinapinsiemeniä, olisiko voinut olla kvinoaa?) jotka tekivät lopulta koko syöntikokemuksen jotenkin rakeisen oloiseksi. Tavallaan ihan hauska idea, mutta toteutus jäi uupumaan eikä pelkkä hauska konsepti jaksanut kantaa maaliin asti. Teemehujuomasysteemi oli ihan ok, mutta hyvin hennon makuinen tämäkin (eipä sitä vihreästä teestä uutetusta juomasta varmaan muuta saakaan).

image

Sisustus on miellyttävän raikas ja selkeä, koko setti on hyvin mietitty aina graafista ilmettä myöten ja jotenkin tästä tuli hieman samanlainen viba kuin Wrong Noodle -raflasta silloin kun se avautui Annankadulle, hyvä meininki ja kova innostus. Asiakaspaikat ovat kaikki baarijakkaroita joko ikkunan tai tiskin edessä ja annokset huudetaan omalla nimellä, Starbucks henkeen (ja täällä se huutaminen toimi ihan hyvin vs. Naughty Brgr:in hälyisään halliin huudelluilla numeroilla, joka tosin on kuulemma nykyään korvattu niillä buzzereilla).

image

Asiakaspalvelu oli hieman vielä muotoaan hakevaa, ilmeisesti kassaneitiä vielä opastettiin hommiin. Ihan hyvin kaikki kuitenkin sujui ja asiakaskohtaamisesta jäi ihan hyvä muistijälki. Kasvissyöjälle oli se tofumeininki tai sitten sitä munakasta, jos ei laske syntymättömiä tipuja eläimiksi. Oli tämä ihan kokemuksen arvoinen käynti, mutta ei se ruoka innostanut ihan niin paljon, että menisin uudestaan (ja enhän minä muutenkaan ehdi käydä kuin kerran näissä).

URL www.ravintolasoma.fi
Puhelin 09-68183710
Osoite Fredrikinkatu 27, Helsinki

2 thoughts on “Soma”

  1. Ihan sama kokemus itsellä tästä, ruokavalintaa myöten. Kiva kuriositeetti, mutta sushiburrito oli aikamoinen makujen sekamelska ja lopussa oli vaan kyllästynyt koko ideaan.

    1. Joo, oli tosiaan montaa makua. Oliko sinullakin niitä jotain ihme siemeniä tms siellä seassa?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.