KuuKuu

Voi sitä vaiheilun määrää kun skodaamisen keskellä yritin pähkiä seuraavaa lounaspaikkaa. Lopulta otin satunnaisotannalla listalta ensimmäisen mihin sormi osui ja lähdin köpöttelemään subtrooppisessa ilmastossa erittäin asiaankuulumattomissa vaatteissa.

Lasipalatsin työmaan nurkalla hajosin (ei kestänyt kauaa) ja hyppäsin ensimmäiseen sporaan kohti Töölöä ja sen Museokatua, josta ravintola KuuKuun pitäisi löytyä. Kansallismuseon taakse kaartaessa alku näytti ihan tutulta, vastaan tuli mm. Tanskalainen Voileipä sekä Marocco. Mutta tästä eteenpäin tajusin, etten ole tätä pätkää koskaan kävellyt. Täältähän löytyi ihan tuntemattomia rafloja, jei!

A bistroish neighborhood restaurant with classic but simple lunch dishes and a more comprehensive á la carte.

Other restaurants in the vicinity are Elite, Aito and Töölön Sävel.

Hyökkäsin KuuKuun terassin kautta sisälle ja kun minut oli ohjattu pöytään, niin pääsin tutkailemaan listaa. Kyseessä on siis kotiruokaa lautasannoksina tarjoileva ravintola, josta löytyy myös á la carten tarjooma lounasaikaan.

Normaalisti päivittäin vaihtuvalla listalla näyttäisi olevan yksi vaihtoehto (10e), mutta koska on torstai, niin näitä oli kaksi: Pyttipannu sekä (tottakai) hernekeitto ja pannukakku. Itse kaipailin spydäriä pitkästä aikaa, joten otin sen. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä.

Alkuun tuli tuoretta leipää ja vaahdotettua (ja ruskistettua? Jotenkin tämä oli aavistuksen syvemmän makuista, voi johtua myös lisäsuolasta) voita. Leipä oli hyvän makuista, varsinkin sen voin kera, mutta aika tiivis setti, ei ollut hapanjuureen väsättyä eikä kuorikaan ollut mitenkään erityisen rapsakkaa. Mutta tuore leipä maistuu aina.

Pyttipannu saapui melko nopeasti, tämä selvästi kyhättiin melko alkutekijöistään. Annos oli passelin kokoinen lounaaksi ja koostui pikkelöidystä punajuuresta (blech), sinapista, paistetusta kananmunasta sekä tietty paistetuista perunoista, makkarasta ja sipulista.

Uudet perunat olivat herkullisia ja niissä oli ihan paistopintaakin, makkara oli laadukasta ja sipulit sitoivat kaverit yhteen. Sinappi oli maittavaa ja jostain syystä tällä kertaa ne pikkelöidyt punajuuretkin sopivat haarukalleni, ehkä nämä olivat itse pikkelöityjä tai sitten minuun on iskenyt joku kesähulluus.

Vähän jäin kaipaamaan maustekurkkua ja harmittavasti kaniksen keltuainen ei ollut juoksevaa nähnytkään. Noin muuten tämä oli oikein oiva spydäri ja hoiti hommansa hienosti. Suosittelen koestamaan mestaa jos olette näillä nurkilla pyörimässä.

Sisustus oli yksinkertaisen tyylikäs, tila oli jaettu viihtyisän oloiseen baariin sekä ruokasaliin. Tällainen kivan oloinen kortteliravintola ja taustalla rauhallisesti soiva ääniraitakin oli ympäristöön oikein sopivaa. Ikkunoihin oli laitettu koristeeksi jotain heinää, joka on näemmä ajan saatossa kerännyt melkoiset pölykerrostumat.

Tällaisena entisenä siivousalan toimijana voi vain todeta, että joitain asioita on vaikea puhdistaa ilman että ne menevät pilalle. Muistan yhdenkin kerran kun alettiin porukalla pesemään erästä valtavan kokoista seinää ja aika nopeasti nuohottu kohta olikin sitten täysin eri värinen kuin muu maalipinta. Siinä piti alkaa aika luovaksi, kun alue täytyikin entisöityä. Mitä tästä opimme? Ei kannata edes yrittää.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli á la carte listalta juttuja, mutta varsinaiset kotiruokalounaat näyttivät aika lihapainotteisilta. Lasten kanssa mahdollisesti hyvinkin piipahtaa, jos asuisi lähistöllä.
Ps. Oli muuten eka kerta kun kävelin Minervan puistoon. Ihan kiintoisan oloinen “sisäpiha” ja hieno kirkkokin väsätty sivuun, tuli jo vähän sellainen olo että olisi lomalla seikkailemassa (joka onkin onneksi kohta edessä).

Pps. Tämän kaupan ikkuinoissa näkyviin esineisiin liitetyt “retro”-kyltit olivat mielestäni aika redundantteja. Ihan himmeetä, että tällaisiakin löytyy vielä. Tulee vähän mieleen se Thalianaukion rautakauppa, mistä kävin itse KOP-pankin säästöpossuun (Jeans-tili!) säästetyillä masseilla ostamassa mutsille leivänpaahtimen. Käytin vielä siinä sellaisen vanhan vitosen, joka oli mennyt jo pois käytöstä. Kohteliaasti kysyivät, että olenko varma että haluan käyttää sen ja olinhan minä, kun halusin sen paahtimen.

URL www.kuukuu.fi
Puhelin 09-27090974
Osoite Museokatu 17, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.