Joe & The Juice

Tänään mä jäädyin jotenkin ihan täysillä ja lähdin aivan liian myöhään lounaalle, että olisin ehtinyt mihinkään listalla olleeseen mestaan ajoissa, ennen ruuhkaa. Ajattelin sitten hoitaa sen Kluuvin Home Tasten poijes, mutta joku siinä tökkii noin ihan konseptitasolla, joten en edelleenkään onnistunut menemään sinne, vaan harhauduin Stokkan kulmilla Joe & The Juice -baariin, jonka ohi olin kävellyt joku aika sitten (olipahan taas polveileva lause, tästä äikän maikkakin valitteli yläasteella, kun käytin pilkkua liikaa enkä osannut poikkasta pisteellä. Jätän tämän nyt kuitenkin tähän, ihan vaan omaksi muistoksi ja muiden kiusaksi).

En ollut mitenkään varma, että täältä saisi lounasta, mutta ajattelin että eilisen lihakimaran jälkeen voisi vetää jonkun kevyemmänkin setin. Tämä on ilmeisesti joku Tanskasta lähtöisin oleva ketju, jonka pääartikkelina on tuorepuristetut mehut. Jotenkin tämä mielestäni kuvastaa tätä Stokkan nykyistä tilaa, missä NK:n kaltaisesti feodaaliherra on palastellut alueensa lääneihin vasalleilleen.

Nämä sitten melko itsenäisesti toimivat yksiköt puuhastelevat omia juttujaan, näennäisesti luoden yhden kokonaisuuden. Ikävimmillään tämä basaarimainen lähestyminen on ollut silloin kun kävelee jollain osastolla repimässä ostoskoriin lastenvaatteita ja sitten kun tulee maksun aika käykin ilmi, että kyseisellä kassalla voi maksaa vain kolmasosan valikoimasta. Täällä ei enää nykyään tule käytyä tuon takia, mieluummin menee henkkamaukkaan tms, jossa kassalla voi maksaa kaikki tuotteet sen enempää miettimättä. Mutta näistä uusista ravintoloista tykkään kyllä, siinä mielessä ollaan menty parempaan suuntaan.

Juice it up at this juice bar, where you can also get some sandwiches for a light lunch. The atmosphere was youthful and hip, and the sandwich was tasty but crunchier than expected.

Other restaurants in Stockmann are Bar Primero, AKA Gastro Bar Oriental and F8.

Mutta se mehu! Täältä tosiaankin saa jännästi nimettyjä mehuja (5,10e pieni / 6,40e iso tai sitten “klassikkoja” 4,95e pieni / 6,20e iso) sekä täytettyjä leipiä (6,40e “klassikot” ja 6,90e muut). En lähde noita sen enempää erittelemään tähän, lista on pitkä kuin nälkävuosi ja heidän sekavasta webastosta löytyy kaikki oleellinen tieto, jos jaksaa kaivaa. Itselle osui lounaaksi: Immunity-mehu eli verigreippi-omena-passio sekä Joe’s Club eli kana-avokado-tomaatti-pesto sänkkäri. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta suuren maailman tyyliin kysytään nimi, joka huudetaan kun annos on valmis.

Ruoka valmistui heti kun kaverit saivat sen väkerrettyä ja leipä tuli lämpimänä kääreessä. Tämä olikin yllättäen vähän tällainen panninin oloinen setti, tosin vaikutti jotenkin siltä, että vain leipä oli käynyt kuumassa puristuksessa, kun täytteet eivät olleen mitenkään erityisen kuumia jne. Leipä oli yllättävän hyvä, jotenkin tuo täytteiden yhdistelmä sopi toisilleen kuin valetut.

Leipä itsessään oli tavallaan ihan jees, mutta jotenkin tällainen lähes näkkäriksi prässätty systeemi ei toiminut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Se mehu oli ihan törkeän hyvä ja melkein harmitti, että otin vain pienen, mutta toisaalta tämä kyllä riitti koko leivälle ja tulipahan nyt syötyä jälleen järkevämmin ja semi-terveellisesti. Tästä jäi oikein hyvä olo, ei ollenkaan ähkyä. Tällainen kevyt ja nopea lounas, hyvillä ja raikkailla mauilla.

Sisustus oli vähän sen Espresso Housen oloinen, mikä ei ole mitenkään huono asia. Tällainen kahvilan ja baarin välimuoto, useilla eri tyyppisillä asiakaspaikoilla. Oli nojatuolia, sohvaa ja baaripöytää, vähän riippuen siitä mitä kaipaa. Taustalla soi energinen musiikki ja paikka oli jotenkin hyvin nuorekkaan oloinen hengailumesta. Ihan jees tässä oli istuskella ja pällistellä Keskuskadun vilinää isoista ikkunoista.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja varautuneen ystävällistä. Tämä on näemmä yksi näistä tapauksista missä pääsee puhumaan fingelskaa, jännä miten tuo englanti on syöpynyt läpi yhteiskunnan rakenteiden ja erityisesti jännä se, miten englanti onkin nyt se sekondäärinen kieli Stokkalla vs. ruotsi. O tempora o mores! Kasvissyöjälle löytyi kaikenlaisia juttuja ja kyllä minä sanoisin, että tämä on ihan kokoeilemisen arvoinen mesta. Hinnatkaan eivät ole mitenkään järkyttäviä. Lastenkin kanssa voisi ihan hyvin pysähtyä tässä huikopalalla ostosten lomassa, jos niitä vielä täällä tulisi tehtyä.

Ps. Tämä oli omien laskujen mukaan sitten #698. Huomenna saisi karvan verran alle seitsemänsataa. Mitäköhän sitä ensi maanantaille oikein keksisi. Jotenkin pitää repästä, on toi jo sen verran iso luku.

URL www.joejuice.com
Puhelin n/a
Osoite Aleksanterinkatu 52, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.