Mo Café

#699, Simo vaatehuoneelta moi! Vähiin käy, ennenkuin loppuu, tosin ei noi raflat kyllä mihinkään lopu, edelleenkin omalla listalla on 118 raflaa jököttämässä. Eikä siinä oikeasti edes ole kaikkia. Takaraivossa on pari, jota en jostain syystä ole katsonut tarpeelliseksi laittaa tuonne talteen. Ne ovat tavallaan “short listalla”.

Mut joo, näemmä tämä harrastus jaksaa vielä viihdyttää minua, joten katsotaan jos jaksaisi sinne 800 tienoille punnertaa. Se siitä metatiedosta.

Eilen syntynyt ajatus vegaanisesta perjantaista Malmin lämpimässä syleilyssä alkoi päivän tunkkaamisen seassa tuntumaan herkulliselta ajatukselta ja hyppäsinkin stogeen, kohti 00700 postinumeroa.

Moroccan food on display at this Friday vegan feast, the lunch was tasty and the decor wild.

For more of this style of food, go to Old Jerusalem, Sandro and Na’am.

Kyseessä on siis marokkolaisia herkkuja tarjoava kahvila/ravintola ja perjantaisin on tosiaan vegaanista hulluttelua, buffetin (10e) muodossa. Buffet käsitti salaattibaarin (jäävuorisalaattia, baba ganoush, tomaattikastiketta, bulgurisalaattia, linssisalaattia, marinoituja (värjättyjä) oliiveja, marinoituja porkkanoita, punertavia hippuja (couscous?), pastasalaattia, kaikenlaisia mausteita sekä tuoretta leipää) ja muutaman (muistaakseni kolme lajia) lämpimän ruoan astiaa, joissa oli mm. papuja, sieniä ja perunoita. Näiden lisäksi oli joku keitto.

Keittoa alkuun ja tuli vähän sama vastaan kuin sillä Kirkukin reissulla, eli todella ohutta ja vetistä meininkiä. Tässä tosin oli vähän tiukemmat mausteet ja enemmän happoa kuin Puhoksen sopassa.

Pääruoat olivat myös aika hyvin maustettuja, tässä pääsi maistelemaan kaikenlaista lähi-itä-meininkiä, tosin jotain tulista elementtiä jäin kaipaamaan.

Parasta oli ne tahnat, by far. Näitä tulikin sitten sotkettua sen hieman kuivakan leivän päälle oikein huolella.

Toinen mikä tästä jäi mieleen oli se ihanan raikas ja aavistuksen yrttinen bulgurisalaatti. Tahnoja ja salaattia tulikin sitten haettua ihan santsikierros.

Mielestäni tämä oli aika samanoloista meininkiä kuin Sandron salaattibuffassa, mutta ei niin laajalla kirjolla tai ihan yhtä hyvin toteutettuna.

Ihan jees lounas kuitenkin ja hauska että Malmille on pesiytynyt useampi eksoottinen vaihtoehto lounaalle. Kannattaa täällä kyllä käydä jos on huudeilla.

Sisustus on miellyttävän rikas ja kirjava, tässä oli selvästi laitettu persoonaa peliin. Asiakaspaikatkin olivat hauskan erilaisia, löytyi tyynyillä lojumiseen soveltuvia pöytiä ja sen sellaista.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli koko kattaus, mutta vain perjantaisin, muina viikonpäivinä ainakin joku noista lämpimistä annoksista sisältää lihaa. Lasten kanssa voisi olla jännä käydä, mutta toisaalta tämä on kyllä aika reilusti ohi omilta normireiteiltä.

Ps. Hyvää ja kesäistä viikonloppua!

URL www.mocafe.fi
Puhelin 044-0405919
Osoite Kirkonkyläntie 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.