Newroz

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Mitä iistimpää, sitä siistimpää. Aamun alijäähtynyt tihkusaderintama uhkaili jatkua koko päivän, joten aloin etsiä tunnelin päässä sijaitsevia ravintoloita ehtymättömän oloiselta listalta. Tre Viet vaikutti kiintoistalta kohteelta, joten lähdin idän pikajunalla repimään kohti Hansasiltaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Itikseen päästyäni totesin, ettei täällä mitään sada, joten lähdin ihmettelemään vanhoja huudeja. Näemmä Stoa etc olivat jokseenkin samassa kondiksessa kuin lähtiessä, tosin jotain (ortodoksikirkko?) oli rakenteilla ja aidattu hauskojen kuvien kera.

A Kurdish restaurant with a meat-heavy menu and very tasty on-the-skewer grilled meat dishes on offer. Additionally there are a few rarer meats available, such as heart and liver, but the dishes are rather plain, with the meat as the main item.

Other interesting restaurants offering Middle-Eastern dishes are Old Jerusalem, Persian Ravintola and Levant.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Siitä sitten suuntasin Puhokseen, tuohon Itiksen kyljessä riutuvaan ostoskeskukseen. Intersport ja pari muuta tuttua liikettä oli vielä jäljellä, mutta muuten homma oli mennyt ratkaisevasti lähi-itämaiseen suuntaan sitten kun täältä tuli itse liikahdettua tsiljoona vuotta sitten. Yksi ilmentymä tästä oli ahkeran kommentoijan suosittelema Newroz, johon on pitänyt mennä jo pidempään.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Kyseessä on (ilmeisesti) kurdilainen ravintola, joka tarjoaa erikoisuutena puuhiiligrillillä väännettyjä vartaita ja niissä vieläpä maksaa sekä sydäntä(!). On täällä myös buffa (8e tai 12e ehkä, en tajunnut kysyä/tsekkaa, mutta Facebook väittäisi noin), mutta primääri syy täällä käymiseen oli itselle nuo vartaat. Vartaista löytyy mm.: Shish kebab eli todennäköisesti naudan jauheliha(?)varras (10e), shish ja karitsa (11e), karitsa (12e), sydän (10e), maksa (10e), kana (10e) sekä kolme lihaa eli kana-karitsa-shish kebab (16e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

On tuolla toki kaikenlaista muutakin, laitan kuvat listasta. Annoksiin sisältyy naan-leipää sekä buffasta linssikeitto sekä salaatti (marinoituja herkkusieniä, couscous sattumilla, kikhernesalaatti, jäävuorisalaattia sekä niitä pikkelöityjä vihanneksia joilla on jopa joku virallinen termi, mutta en muista mikä se on .. google sanoo Tursu). Vesi ja aseet löytyvät linjaston päädystä. Itselle valikoitui tuo kolme lihaa, mutta vaihdoin kanan maksaan, kun sitä kerran oli tarjolla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Alkupalat menettelivät. Linssikeitto oli hieman mausteista ja lämmitti kivasti, mutta jäi tämä isosti jälkeen esim. Govindamin herkullisen sopasta. Salaatit oli maustettu aika hyvin, mutta olivat aika vettyneitä. Ei tämä antanut kovin ihmeellistä kuvaa siitä buffasta, toki en niitä lämpimiä ruokia maistanut.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Lihalautanen saapui verrattain nopeasti ja oli kyllä melkoinen ilmestys. Tästä söisi ihan kevyesti kaksi hessua, varsinkin kun se naan-leipä oli pizzan kokoinen ja leipääkin tuli ihan kaksin kappalein. Shish kebab oli todella mehukasta ja herkullista! Se tulen maku oli ottanut tosi hyvin tähän ja muihin lihoihin ja tämä oli todella hyvää grilliruokaa. Tähän kun vielä ripsotteli sitä sumaccia (miten toi taipuu?) sekä sitruunaa mikä tuli lihojen kanssa, niin kyllä kelpasi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Maksa oli valitettavasti mennyt snadisti yli, minkä sinänsä kyllä ymmärtää, mutta ei toi oikein ollut ihan niin herkullista kuin mitä olisi toivonut. Kiva että oli kuitenkin vaihtoehtona ja keskeltä kuin kaivoi paloja, niin löytyi sieltä joitain jotka oli aavistuksen pinkkejä. Tähän kun heitti persiljaa, sitruunaa, ihanasti hiillostettuja tomaatteja, sitä sumaccia (tätä on pakko hoitaa himaan, on vaan vähän vaikeasti löydettävissä normikaupoista) sekä paljon punasipulia ja homma skulas täysillä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Se karitsa oli myös todella hyvin valmistettu. Mehukkaan murisevaa ja juuri sopivan mediumina tämä muodosti sen shish kebabin kanssa lyömättömän parivaljakon. Jos grillattua lihaa tekee mieli, niin tämä on hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Ainoa mikä tässä ehkä vähän tökki oli se annoksen yksipuolisuus.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Kaikki tahnat ja kastikkeet loistivat poissaolollaan ja jäin kaipaamaan jotain freesiä kumppania valtavalle liharöykkiölle. Toki se persilja sipulin kanssa jeesasi jonkun verran, mutta silti ehkä joku tsatsiki tms tekisi terää. Mutta jos lihahikeä kaipaat (ja kukapa ei aina silloin tällöin), niin askellappa kohti Puhosta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Sisustus on siisti mutta vähän tällainen pikaruokalamainen, mikä toki tämä taitaa ollakin. Ulkona on terassi, joka saattaa kesällä olla ihan kiva, joskin näkymänä avautuva Puhoksen parkkipaikka sekä Itiksen kadut eivät välttis ole kappale kauneinta Suomea. Kyllä täällä ihan mielellään istuskeli lounastamassa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Lihan vaihtaminen annokseen ei ollut minkäänlainen ongelma ja heti opastettiin myös keiton sekä salaatin pariin, kiitos siitä. Kasvissyöjälle on falafeleja, mutta on tämä kuitenkin aika lihapainotteiseen ruokailuun kallellaan oleva paikka.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Lasten kanssa en välttämättä juuri tänne ensimmäiseksi suuntaisi, vaikka tilaa tietty löytyi (muistaakseni toiseen kerrokseen pääsee ainakin ajorampin kautta ja myös rullaportaat jeesaavat).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Ps. Seuraavaksi kun käy täällä pitää varmaan hoitaa se Tre Viet tai sitten Pastabox. Vähänhän tänne on tietty matkaa tuolta keskustasta, mutta äkkiähän tuolla metrolla menee (paitsi Espoosta).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/24/16

Pps. Jotkut asiat sentään pysyy samana, Black Bird pubi vielä porskutti ja Idän Pistekin oli paikoillaan.

URL www.facebook.com/ravintola.newroz21
Puhelin 020-7416860
Osoite Kastelholmantie 2, Helsinki

2 thoughts on “Newroz”

  1. Hyvä että kelpasi, pysyy jonkinlainen maine yllä…

    Newroz on tosiaan aika lihavetoinen ja jotain soosia siihen kylkeen kaipaisi. Sama “vika” Kontulan Shisha Grillissä, laadukas paikka samaa tyyliä noin muuten.

    1. Jes, se oli oikein lihailoittelua, mutta joku soossi tosiaan viereen. Kontulan ostari on ollut jo pitkään kohteena, mutta vain yleisesti ottaen. Hyvä että on nyt listalla joku tietty paikka, kiitos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.