Kampai 3″

Eka! Jälleen kerran. Nyt tämä oli lopultakin avattu lounaallekin (ilmeisesti illallinen oli jo viikonloppuna) ja nihkeästä sadekelistä huolimatta jaksoin vääntäytyä äitienpäivähumun jälkeen Kolmannelle Linjalle. Tässähän oli kauan sitten upea Say Delicious, jonka jälkeen oli hetken aikaa Loung3 ja nyt tähän ilmeisesti haastavalle liikepaikalle on tullut kaakkois-aasilalaisia herkkuja tarjoava, mystisesti nimetty Kampai 3″ (kanpain periaatteessa ymmärtäisin, mutta että vielä kolme tuumaa tms? onpahan ainakin uniikki).

Restaurant with Japanese and Korean dishes alongside each other, such as Katsudon and Bibimbap. The teriyaki salmon I had for lunch was fantastic, do give it a whirl.

The area has an abundance of great restaurants, such as Kolmon3n, Sandro and Bodo.

Rafla tarjoaa jännittävän laajaa valikoimaa, kuitenkin harkitun oloiselta listalta. On bibimbapia, teriyaki-lohta, kara age -kanaa, katsudonia, bulgogia jne. Lounaslista on suppeampi setti varsinaisesta menusta ja tänään oli tarjolla: Nanban eggplant eli makea-hapankastikkeessa marinoitua munakoisoa riisillä ja pikkelöidyillä vihanneksilla (10e), salmon & croquette eli lohta kuorrutettuna ja friteerattuna salaatin & chili-majoneesin kera (10e), udon & pork kassler eli udon-nuudeleita ja haudutettua savustettua porsaanniskaa (10e), chicken kara age eli rapeaksi friteerattua kanaa makea-chilikastikeella ja paprika & kimchiä (10e), katsudon eli friteerattua porsaanfileetä riisin ja katsukastikkeen kanssa (10e saa myös vegenä), teriyaki salmon eli rapeaksi paistettua lohta teriyaki-kastikkeella perunan ja vihersalaatin kanssa (11e saa myös vegenä).

Riisiä saa ilmeisesti sivuun erikseen pyytämällä (en tajunnut, kun olen tyhmä ja jätän listan lukematta tarkasti), mutta toisaalta annos oli kyllä ihan riittävän kokoinen sellaisenaankin. Itse nappasin teriyaki-lohen, kun teki mieli kalaa. Aseet ja systeemit löytyy valmiiksi pöydistä.

Annos saapui kohtuu vikkelään tämä taidettiin vääntää aika alkutekijöistään. Sivuun tullut salaatti oli aivan mahtava ja se aavistuksen seesamin makuinen, upean täyteläinen kastike oli erittäin herkullista. Tämä oli yksi paremmista lisukesalaateista mitä on tullut pitkään aikaan vedettyä.

Kaksi kalan palaa oli aseteltu kaaliraastepedille ja vieressä oli niitä perunoita, sekä ehkä kimchiä. Tämä oli todella hyvä annos, kala oli paistettu upean rapsakaksi ja se teriyaki-kastike oli todella ihanan makuista. Jos jostain pitää naputtaa, niin kala olisi saanut olla ihan skidisti vähemmän aikaa pannulla. Oli tämä siis tällaisenaankin mehukasta, mutta lohen voi omaan makuun jättää reilustikin ali.

Maustaminen koko annoksessa oli todella hyvää ja perunatkin olivat kermaisen ilmavia, snadilla chili tms mausteella (tōgarashi?) ja kimchi antoi myös kivaa pientä potkua, joka leikkasi lohen mehevää rasvaisuutta ja teriyaki-kastikkeen makeutta. Todella hyvä lounas, suosittelen estottomasti käymään. Toivottavasti tämä on pitkäikäisempi ravintola kuin edelliset.

Sisustus oli vedetty hillityllä linjalla, vaaleaa ja pidättyväisen tyylikästä kalustusta muutamilla tauluilla koristeltu. Täällä oli mukava istuskella ja vahdata ulkona touhuavia ihmisiä tällä rauhallisella kadulla. Taustaraitana toimi hiljahkosti soiva moderni(?) japanilainen musiikki.

Asiakaspalvelu oli asiallista ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli niitä vegeversioita teriyaki-lohesta ja katsudonista (ei hajuakaan mitä tämä tarkoittaa, mutta tämän kokemuksen perusteella suosittelen testaamaan). Lasten kanssa voisi ehkä käydäkin, luulen että ruoka kelpaisi ja tilaa oli ihan kohtuullisesti, vaikka onhan tämä aika snadi mesta. Menkää käymään!

Ps. Viisi Tähteä on kirjoittanut taas mielenkiintoisen artikkelin, tällä kertaa Taste Of Helsinki menuista ja siitä miten ne ilmentävät isompia trendejä ravintolamaailmasta. Oivaltava perspektiivi, joka tuo lisäarvoa pelkkään menujen copy & pasteamiseen. Hienoa!

URL www.kampai3.fi
Puhelin 040-1719930
Osoite Kolmas linja 18, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.