Hunaja Café

Tän siitä saa, kun antaa asioiden roikkua liian pitkään. Tämä on omalla listalla edelleen HIMA-nimisenä, mutta ilmeisesti nimi on muuttunut jostain syystä. Ei siinä mitään, ei nimi miestä, jos ei mies nimeä ja onhan se hunajakin hyvää. Otin dösän alle, kuvitellen että sillä hilpsaisisin nopeasti Kevan tuulisen tuulikaapin viereen. Mutta se dösä muuttuikin jonkinasteiseksi infotiskiksi ja jälleen kerran todistettiin vanha kunnon sanonta todeksi, että kävellen olisit jo perillä.

Tästä viisastuneena tein paluumatkan jalkavoimin Kaisaniemen puiston kautta. Olin dösämatkasti niin poissa tolaltani, että minulle tapahtui pieni faux pas, kun en tajunnut että täällä olisi pitänyt vetää stiflat veks. No, ei se haittaa, turistinahan tässä seilataan.

Get into the yoga mood at this vegetarian restaurant working alongside the HIMA yoga studio. The food was pretty good and the atmosphere relaxed, but remember to take your shoes off.

For other vegetarian dishes in the neighborhood, be sure to check out Bali Brunch, Sen Chay and Silvoplee.

Tämä jooga-salin kyljessä elelevä ravintola on ollut tosiaan potentiaalisena kohteena jo jonkun aikaan, mutta lokaatio on osoittaunut sellaiseksi, ettei tähän ole vahingossa eksynyt, vaan piti ihan erikseen lähteä. Ja hyvä niin, pääsin taas ihastelemaan Pilistä, täältä on tullut haettua useampaan otteeseen kaikkea kivaa, tosin ei lähivuosina (jos ei yksiä pidemmäksi venyneitä polttareita lasketa). Kahvila tarjoilee kasvisruokaa sopan (9,50e) ja salaatin (12e) muodossa.

Tänään päivittäin vaihtuvalta listalta löytyi: Tuore-tomaattimisokeitto fenkolilla, wakame levää ja punaista luomuriisiä sekä “Korean way” salaatti eli basmatiriisiä, luomukananmunaa, maapähkinää, mungpavunituja, marinoitua tempehiä, “kimchislaw”, vihreää salaattia, paahdettua munakoisoa, kurkkua ja sataykastiketta. Molempiin annoksiin kuuluu leipää levitteen kera. Valitsin näistä tuon salaatin ja sain tiskiltä leipälautasen messiin. Vesipiste löytyi kylmäkaapin vierestä, jossa oli myös aseet esillä.

Alkuun nakerrettu leipä oli hyvää. Jotain kuivattuja hedelmiä tässä oli yms sattumia, jotka sopivat hyvin tuoreeseen leipään.

Salaatti tuli koostamisen jälkeen ja oli kivan oloinen setti lautasella. Komponentit sopivat hyvin yhteen ja tuoreet yrtit toivat miellyttävän freesin maun mukanaan. Satay-kastikkeen pähkinäisyys oli hillittyä, kuten myös sen kimchislawn chilisyys.

En näin jälkikäteen asiaa tarkasteleen oikein hokannut, että missä se kananmuna tässä annoksessa oli, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli tällainen lempeän terveellinen salaattilounas vaimeilla kaakkois-aasialaisilla vivahteilla. Omaan makuun olisi sopinut tykimpi meno, mutta toisaalta tällaiseen rauhalliseen jooga-nurkkaukseen tämä oli varmasti juurikin passeli.

Fiilikseltään tästä tuli mieleen OmNam ja makumaailman puolesta Bali Brunch, mitkä molemmat ovat oivia lounaspaikkoja. Mutta silti tämä jäi omalta osalta vähän liian hissutteluksi maustamisen osalta ja tähän hintaan saa lähistöltä kiinnostavampiakin vegeilyjuideja.

Sisustus on konseptiin sopiva, rauhoittavilla sloganeilla koristeltuja liitutauluja sekä aihealuetta käsitteleviä kirjoja yms. Täällä oli jotenkin hyvin rauhallinen meininki, tosin stressitaso nousi hieman kun tajusin, että tollona olin jättänyt kengät jalkaan. Live and learn, ei sitä osaa lukea kaikkia tauluja ajatuksella. Ei minua kukaan muu soimaannut aiheesta kuin minä itse.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, kiitos siitä. Kasvissyöjälle on kaikki vaihtoehdot esillä, ei täällä taida kauheasti karnivoorit juhlia. Lasten kanssa voisi mahdollisesti tulla vetämään jotkut pullat, mutta edelleenkin tämä on tosiaan omista reiteistä aika kaukana.

Ps. Vuoden kokki tulikin sitten rapakon takaa. Tässä voi yrittää lohduttaa itseään vuoden 2017 shamppakaljalla, kun odottelee ensi viikonlopun Grand Champagne -iloittelua. Ravintolakin on jo varattuna, tulee (jos jaksan) uusi illallispaikka kirjattua tänne.

URL www.himahappiness.com/organic-cafe
Puhelin 050-3632701
Osoite Siltavuorenranta 16, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.