Kungfu Kitchen

Hauskaa vapun jälkeistä aikaa, eli vappen efter, toivottavasti kaikki sujui ilmoista huolimatta hyvin. Tänään ei satanut edes räntää, joten tilaisuus oli otollinen lähteä tutkiskelemaan lähiympäristöä lounaan toivossa. Aiemmin bongattu Kungfu Kitchen avautui lounaalle juurikin tänä päivänä ja näin ollen sinne oli pakko mennä. Olin vielä ovelasti tiiraillut maanantain listaa ja tykästynyt siihen Tom Yum -keittoon noin niinkuin konseptin asteella.

An oriental kitchen, offering Gyozas, Ramen bowls and such with vigour and excellent service. The food was tasty and the atmosphere hip.

Some of the other great restaurants found on Lönnrotinkatu/Lönnrot’s street are Fat Ramen, Koto and Lönkka.

Rafla on itämaista meininkiä “rennolla otteella” ja listalta löytyykin potstickereistä lähtien kaikenlaista kiinnostavaa. Lounaalla on tarjolla joka(?) päivä soppa (11,90e), salaatti (13,90e), “super bowl” (14,90e) sekä sandwich/burgeri (12,90e ja +3e ranuilla). Tänään (tiistain, toim. huom!) listalta löytyi: Salmon ramen (saa myös vegenä), crispy chicken -salaatti, BBQ beef “super bowl” sekä Texas brisket (saa myös vegenä) bursa. Kolmen ruokalajin lounaskin (28e) löytyy, tosin jännästi neljän hengen vähimmäistilausvaatimuksella.

Itse alkukömmähdyksen jälkeen päädyin edelleenkin siihen keittoon, kun olin tällaiseen päätökseen jo onnistunut sitoutumaan, lohi maistuu myös, vaikka vähän olin sitä Tom Yumin tulisuutta kaivannutkin. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, vedet ja aseet löytyvät valmiiksi pöydistä.

Annos tuli seminopeasti, jengi oli vielä vähän vaiheessa kun saavuin ravintolaan (btw, eka jne), mikä on hyvin ymmärrettävää kun vietetään kuitenkin mestan ekoja päiviä ja eilen oli vappu ja kaikkee. Annos oli hyvännäköinen setti kauniissa astiassa ja lohisiipale isosti framilla. Ja se lohi oli aivan loistavan makuista. Juuri oikeanlainen kypsyys ja todella laadukas pala suli kielelle.

Kala oli jotenkin jännästi myös maustettu, mutta pitäen kuitenkin lohen oman maun myös esillä. Liemi oli sekin hyvää, tosin tässä ei päästy ihan samoille leveleille parhaiden (esim. Fat Ramen) kanssa, mutta sopi hyvin muiden komponenttien kanssa yhteen. Tuoreet yrtit komppasivat kalaa hienosti ja annoksen veget oli jätetty juuri sopivan napakoiksi. Mutta ne nuudelit, vaikkakin erinomaisen makuisia, oli vedetty omaan makuun yli.

Itse pidän al dente pastasta/nuudelista, nämä olivat niin pehmeitä, että muussaantuivat suuhun. Ei tämä sinänsä kauheasti haitannut, annos oli siitä huolimatta erittäin maittava. Suosittelen ehdottomasti käymään, loistava jatke Lönkan jo upealle ravintolatarjoomalle.

Sisustus oli tyylikäs, vähän ööklubimainen, mutta hyvällä tavalla. Täällä olisi varmaankin kiva viettää iltaa frendien kanssa, asiakaspaikkojakin oli useampaa eri tyyppistä ja kalustus oli selvästi tähän mestaan erikseen sorvattua. Isojen ikkunoiden ääressä oli kiva lounastaa samalla kun taustalla sopivan hiljaisella soiva, vetävä musiikki sävytti salia.

Asiaskaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, omistajalta tuli käsipäivää heti alkuun ja käytiin vielä pariin otteeseen kyselemässä, onko kaikki ok ja miltä soppa maistuu (hyväähän tuo oli). Erittäin hyvä asiakaskokemus, täällä oli miellyttävää asioida, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli suoraan listaan merkattu, mistä annoksista (ainakin soppa ja sandwich) on vegeversiot saatavilla, hyvä hyvä. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla käymään, en sinänsä edes yrittänyt bongata syöttötuoleja (ei ole enää ajankohtaista itselle), mutta tilaa on ja veikkaan että ruoka kyllä maistuisi.

Ps. Stockan katolle on tulossa Teatteri-ravintolan laajennus.

Pps. Toinen uusi rafla mihin meinasin mennä tänään oli Malaga Bar, pitää yrittää uudestaan tällä viikolla. Tälläkin kertaa meni ihan tsägällä näin päin, kun yks duuni venähti niin pitkäksi, että Malagan avautumisaika (10:30) oli mennyt jo ohi.

URL www.kungfukitchen.fi
Puhelin 040-8486125
Osoite Lönnrotinkatu 18, Helsinki

2 thoughts on “Kungfu Kitchen”

    1. Ei ollut, mutta onpas todella hyvän oloinen blogi. Kiitos suuresti, tässä riittääkin hetkeksi burgerimehusteluita luettavaksi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.