Sham’s Flavours

Toisella yrittämällä humahdin paikalle ysillä ja vähän yli klo 11, että ravintola ehtisi avautuakin. Jännän epävakainen keli saatteli sporaa läpi Kaisaniemen ja Hakiksen, aina Linjoille saakka. Hienoa, että kesärenkaiden vaihtopäivälle osui ironinen räntäsade, onneksi tuollaiset sulaa näinä päivinä jo maahan iskeytyessään. Iltapäivää kohdenhan tämä lähti jo ihan kivasti selkeytymään. Mutta niin, eli kohteena tosiaankin ruokarekasta ravintolaksi transformerin (Robots in disguise!) kaltaisesti muuntautunut Sham’s Flavours.

Indian street food available at this food truck, which has turned in to a restaurant. They have veggie and meat Thalis, Dosas and much more on the menu.

Other interesting ethnic restaurants in the near vicinity are Sandro, Lemon Grass and Camel Cafe.

Paikka tarjoaa intialaista katuruokaa sekä makeita meininkejä. Lounaaksi on tarjolla thali (10,90e) joko vegeilymeiningillä tai lihalla. Näiden lisäksi löytyy myös dosa-annoksia (6e – 10e) eli paikallisia lettuja makeilla tai suolaisilla täytteillä. Itse valitsin tuon vegethalin, että voisin hehkutella kotiinpaluuseen asti moraalisesti oikeiden valintojen polulla. Siellä odottaakin sitten iltapalaa ajatellen Lidlin oiva Salami pur porc. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Vesi tuodaan pöytään, kuten myös ruoka ja aseet.

Muovitarjottimen helähdettyä eteeni tuli annoksen tutkimisen vuoro. Paria eri basmatiriisiä (maustettuna ja normi), salaattia yrttimausteella, jogurttikastike, varsinainen kastike sekä pari jännää itämaisen katkarapukeksin kaltaista systeemiä. Lähestyin varovaisesti riisin kautta ja vaikka eilen nillitin riisin maustamisen hifistelystä, niin täytyy sanoa, että maustettu riisi näistä kahdesta vaihtoehdosta oli se maukkaampi. Salaatti oli hyvin geneerinen, tosin se oli saanut jotain kuivattua yrttiä (oreganoa ehkä?) mausteeksi, joka vähän jeesasi.

Tähän tuli napattua mukaan vähän sitä jogurttikastiketta kostukkeeksi, joka olikin ihan kiva, hieman hapan lisuke tähän riisin kylkeen, tosin hävisi omasta mielestäni nepalilaisten raita-kastikkeille. Tätä oli muuten yllättävän vaikea nauttia sillä lasten haarukalla, mikä annoksen mukana tuli. Ensin noukin sitä niittä oudoilla kekseillä ja sitten lopuksi dumppasin viimeisten riisien päälle kun en muutakaan keksinyt.

Toki tämä on intialainen ravintola, mutta täältä etäältä katsottuna ne mappaantuvat (näin Suomi-ravintoloiden osalta) jokseenkin samaan lokeroon. Kasviskastike oli tämän shown starba ja tästä löytyi makua kuin pienestä kylästä. Harmi että sitä oli niin naftisti jaossa, tätä olisi mielellään kauhonut enemmänkin.

Tämä oli tällainen kivan kevyt lounas sopivalla eksotiikalla, vähän teki mieli kokeilla myös niitä dosa-lettuja, seuraavalla kertaa sitten. Vertautuu aika hyvin tuohon viereiseen Camel Cafen tarjontaan, joka sekin on ihan kokeilemisen arvoinen. Ilmeisesti täällä on viikonloppuisin joku brunssin kaltainen, jota kassaneiti mainosti minun jälkeen tulleille asiakkaille. Sieltä saattaa saada kattavamman valikoiman eteensä.

Sisustus on kotikutoisen oloinen, mutta ihan viihtyisä, paitsi että äänimaailma koostui kahvikoneen tms surinasta. Jos ei olisi ollut viereisen pöydän puheensorinaa täyttämässä eetteriä, niin olisi voinut tulla tuosta taustaraidasta mieleen Eraserhead.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa. Tässä oli taas sellainen välitön ja kotoisa tunnelma, vaikka asiakaskohtaaminen olikin melko pikainen. Kasvissyöjälle on se kasvisthali tai sitten joku noisa vege-dosa-letuista tai samosoista. Lasten kanssa voisi mahdollisesti napata jonkun makean pikku palasen, tilaa on ihan kohtuullisesti.

Ps. Tämä olikin sitten lounasravintola #655, eli yhdentoista jälkeen olisi 666, mutta Manala on jo käyty, Krypta on kiinni ja Hiisi on suljettu. Pitää innovoida. Tosin ehkä tuon assosioiminen johonkin kirkko tms lounaaseen on liian epäkorrektia, ehkä menen vaan johonkin random paikkaan.

URL www.shamsflavours.com
Puhelin n/a
Osoite Toinen Linja 9 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.