Camel Cafe

Yritin kovasti lyhentää listaa, mutta vähän aikaa sitten (?) auennut Sham’s Flavours ei auennutkaan tasan (saksalais-suomalainen tehokkuus ja tarkkuus kunniaan) klo 11:00, eikä jotenkin edes näyttänyt siltä että meinaa avautua, valot pois päältä jne. Siinä sitten seisoskelin metroaseman lähettyvillä, mihin olin 23 dösällä karauttanut. Eipä siinä mitään, muistelin että lähistöltä löytyy Lovinghut (nee-Ho Dai) ja lähdinkin siitä sitten etenemään kohti uutta maalia.

Askel pysähtyi äkkiä kun katseeni kiinnittyi avonaiseen oveen ja ständiin joka lupaili lounasta. Uusi ravintola, joka jostain syystä jopa puuttui omalta to do -listalta, vaikka tätä kirjoittaessa tajusin, että olen joskus lukenut Nyt-liitteen artikkelin tästä paikasta.

Perhaps the only Somali cafe in Helsinki, this small kiosk like place offers lunch dishes with a tea and a sweet at the end. The place has also take-away and smaller cafe fare on the menu.

Other African restaurants in Helsinki are African Pots, Queen Sheba and Abolbuna.

Paikka tarjoilee Somalialaista ruokaa (taitaa olla ainoa Stadissa?) lautasannoksina (9,90e) jälkkärin ja teen/kahvin kera viikonpäivän mukaan vaihtuvalta listalta. Tänään listalta löytyi: Somalian anjera naudanlihakastikkeella (suqaar) tai linssikastikkeella. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, jossa on myös jotain kahvilameininkejä tarjolla. Maksettuani lounaan kassaneiti totesi, että laittaa minulle kolme lettua, että lähtee nälkä. Kaippa sitä on sitten sopivan lihoissaan (ainakin näin pääsiäisherkuttelun jälkeen). Tämän lisäksi hän kyseli, että haluanko pelkkää kasvista, lihaa vai molempia (kaikkea pitää tietty maistaa). Vesi tulee pöytään.

Kolmella letulla siis mentiin, tosin täällä letut heitettiin päällekkäin, mistä kehkeytyi snadi ongelma, kun yritin kuitenkin syödä noilla letuilla niitä kastikkeita. Vähän täytyi avittaa muoviaseilla, mitkä tulivan pahvilautasen kylkeen. Eli vähän sotkuista touhua, mutta joku siinä käsin syömisessä viehättää edelleenkin.

Letut olivat jotenkin erilaisia, ehkä vähemmän happamia, kuin niissä etiopialaisissa rafloissa missä on tullut käytyä, mutta toki nämä olivatkin somalialaisia versioita. Kastikkeet olivat hyviä, tosin olisin kaivannut isompia makuja, nyt jäi aavistuksen pliisuiksi erityisesti se linssikastike. Mutta kaikki oli siis hyvää ja liha oli murisevan mehukasta sekä koko annos erittäin täyttävä kaikkine lettuinensa.

Loppuun tuli teetä tai kahvia, joista tietysti valitsin valmiiksi haudutetun teen, kun sitä oli tarjolla. Kylkeen iskettiin maissijauhoista duunattu kakku (basbousa?), jonka päälle oli ripoteltu kookoshippuja. Kakku oli ilmavan hyvää ja kivan makea lopetus lounaalle (jostain syystä tänään teki mieli vetäistä jälkkäri). Ja se tee!

Todella maukas ja mausteinen versio, ihastuin tähän heti. Paikka toimisikin varmasta hyvänä kohteena teekupilliselle jonkun vitriinistä löytyvän herkun kanssa. Mutta siis lounaskin oli oiva, täyttävä ja maukas, tosin vähän tietty se pahvilautaselta muovihaarukalla vetäminen latistaa. Paitsi jos tätä lähestyy enemmän sieltä katuruokakeittiö-suunnasta.

Sisustus on myös enemmän siihen katuruokalaan kallellaan, muutamat koristeet elävöittivät muuten melko spartalaista kalustusta. Äänimaisemana toiminut kännykän televisiolähetys tms striimaus toi oman sävyn kokemukselle.

Asiakaspalvelu oli herttaisen ystävällistä ja kotoisan oloista. Kasvissyöjälle on joka päivä joku vaihtoehto. Lasten kanssa en välttis yrittäisi ahtautua tänne, tila kävisi äkkiä ahtaaksi.

Ps. Lönkalle on avautumassa vappuna Kungfu Kitchen. Pitääpä käydä testaamassa jossain vaiheessa.

URL Camel Cafe
Puhelin 045-3518776
Osoite Toinen Linja 13, Helsinki

3 thoughts on “Camel Cafe”

  1. Täällä tuli käytyä pääsiäisenä, otin kanathalin ja se oli todella hyvä annos, riisiä erilaisia, kanaa, pieniä “lettuja”, eri sooseja jne. Hyvä annos. Jälkkäreitäkin otin, kaksi hyvää ja yksi outo.

    1. Joo, mä otin joskus niiden autosta kamat kantoon kun menin frendin luokse ja kaikki oli hyvää. Senkin takia olin innoissani kun nyt on ihan vakituinen luukku. Meen ensi viikolla jossain vaiheessa vierailemaan, kiva kuulla, että safka on edelleen maukasta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.