Gastone

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Corso.

Tänään näytti olevan kiva ilma, joten päätin lähteä käppäilemään, että saisin vähän happea kaiken kiireen keskellä. Kotiin soitto antoi kuitenkin raportin ikävämmästä säärintamasta, joka mahdollisesti tulisi myös stadiin. Kurvasinkin sitten Korkeavuorenkadun alkuun, Gastoneen. Tämähän on jo jonkin aikaa tässä toiminut, vähän parempi italialainen ravintola. Astuinkin sisään juuri sopivasti lounasajan alussa, klo 11:30 ja minut ohjattiin pöytään istumaan tilausta varten. Paikka oli melkein täynnä varattuja pöytiä, joten kannattaa olla nopea tai sitten tehdä varaus ajoissa. Tänään oli listalla: Chili-katkarapusalaattia (8,20e/12,90e); Tattipastaa (10e); Broilerinrintaa, pekonikastiketta ja kasviksia (15,70e); Päivän kalaa, kaprissmetanaa ja porkkanapyreetä (15,70e); Hiiligrillattua karitsan sisäfileetä, kermakastiketta ja säräjuureksia (18e) sekä loppuun Suklaa-juustokakkua (5,50e). Täältä saa myös liikelounaan (26,50e) joka koostuu: Chili-katkarapusalaattia, omavalintainen pääruoka sekä se suklaa-juustokakku. Ja alkuun näytti kaikille tulevan leipää sekä oliiviöljyä+balsamiccoa.

image

On aina ilo natustella oliiviöljyn ja balsamicon kostuttamaa, murrettua leipää (ja ripsautin minä hieman suolaakin sinne). Leipä oli ihan hyvää, mutta ei mitään erityistä, vähän rapsakampaa kuorta ja parempaa sitkoa olisin kaivannut tähän. Pääruoka saapui kauniilla lautasella (tällä kertaa kuvat onnistuivat kohtuullisesti, vaikka aika paljon näköjään on linssissä jotain “watermarkkeja”) ja porkkanapyre oli vaihtunut punajuureksi. Lohi oli aivan mahtavasti paistettu, todella rapsakka kuori ja ihanan mehevä sisus. Tätä oli ilo syödä, varsinkin sen erinomaisen kaprissmetanan kanssa. Peruna-purjopaistos oli ihan hyvä lisuke, mutta jäi selvälle kakkossijalle erittäin hyvän kalan vieressä. Punajuurisose oli ilmavaa ja ihan hyvää punajuureksi, josta tosin en itse ole niin erityisen innostunut.

image

Sisustus on moderni ja yksinkertaisen tyylikäs, pienillä italiaan viittaavilla materiaali yms valinnoilla. Isot ikkunat ovat miellyttävät, kunhan pääsee istumaan niiden äärelle. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle löytyi tattipasta ja ihan normihintaankin, mutta kyllähän tämä on lihaan painottunut selvästi. Lasten kanssa voisin tullakin, ruoka oli hyvää ja paikassa oli ihan kohtuullisesti tilaa, ehkä vaunujen kanssa menisi säätämiseksi ja syöttötuolia en kysynyt, mutta oletan että löytyy näin tasokkaasta paikasta. Ruoka ja tunnelma oli mielestäni hyvin sopiva liikelounastamiseen josta kielii myös liikelounasmenu. Kannattaa tosin varata pöytä. Hyvä setti, oli hauska lopettaa viikko tähän, vaikka paluumatkalla konttorille vihmoikin ikävää räntätihkua.

URL http://www.gastone.fi/
Puhelin 09-666118
Osoite Korkeavuorenkatu 45, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.