Kaarti

Aurinko maalasi kaupungin kattoja ja katuja kun lähdin kollegojen kanssa kohti Kaartia. Olin pitänyt tätä silmällä jo jonkun aikaa ja kun listalle pamahti lasagne, varsinkin kelin ollen näin suotuisa, niin päätin lopultakin lampsia kasarmille. Yllättäen pari kollegaa osui mukaan, kun kehaisin meneväni vetämään hernaria (mitäpä muutakaan vahalla kassulla voi olla torstaina) ja pannukakkua.

Pienen Reittiopas-säädön jälkeen kulkuvälineeksi valikoitui 2:en spora, tosin käveltiin me sitten Hesperian puiston läpi Manskulle paluumatkalla. Kevät on kyllä nyt kovaa vauhtia tulossa, kun on näin makee ilma, tuli oikein hyvä fiilis kun sai aurinkoa ja ruokaakin.

An old military barracks for the army motor vehicles, this restaurant offers a good “home-cooked” lunch buffet with a soup, salad, warm dishes with vegetarian choice and a desert. The food was tasty, there was a lot of it and there is a small corner for the kids to play in.

Other great buffet lunches in Helsinki are Caverna, Pompier and Raiku.

Tämä kotiruokabuffaa (10e) tarjoava ravintola on kotikuntani alueelta löytyvältä Sarfvikin golf-radalta lähtöisin. Buffasta löytyy lämpimien ruokien lisäksi salaatti, soppa ja jälkkäri. Tänään oli tarjolla: Hernekeitto, kasvis- ja lihalasagne, chorizo-äyriäispaella, salaattibaari sekä pannukakkua hillolla ja kermavaahdolla. Loppuun on kahvia tai teetä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa.

Alkuun heitetty salaatti oli perussettiä, tuoreet komponentit, mutta tällaista tasaista linjastosalaattia ja kastikkeina oli (jos oikein katsoin) oliiviöljyä ja balsamiccoa. Leipä oli jees, jotain maalaisleivän ja paksun patongin välimaastosta, hyvä kuori ja sitko.

Vaahdotettu voi oli kiva ekstra, tosin snadisti liian kylmää, mikä on tavallaan buffassa ymmärrettävää. Hernari oli sekin mallikas suoritus, hyvä että oli sipulihaketta ja sinappia, mentiin perinteisellä linjalla mikä sopii ympäristöön hyvin.

Pääruoaksi oli pakko ottaa paellaa ja lasagnea (ne ei ole mitään kuvauksellisimpia annoksia, ainakaan minun käsissäni) molempia, vaikka alkuruoka oli jo tehnyt tehtävänsä. Lasagne oli ook, siihen oli muodostunut joku kimmoisa kuori mikä ei ollut niin valtavan houkutteleva, mutta lihaisa kastike oli täyttävää ja sisusta oli sopivan koosteista omaan makuun.

Jäin kaipaamaan tomaattisuutta, juustoisuutta ja isompia makuja, mutta toimi hyvin tällaiseksi buffettiversioksi. Paella oli maukkaampi, ehkä sen erittäin täyteläisen paprika-aiolin takia. Tässä oli ihan oikeastikin niitä äyriäisiä, mikä miellytti kovasti.

Jälkkäriksi oli pakko hakea vielä pannaria kahvilla vaikka ei sitä oikein olisi jaksanut. Pannari oli onneksi pilkottu sopivan pieniksi palasiksi, joten tästä sai tällaisen pikkumakean safkan loppuun. Kahvi oli kelvollista. Tämä oli hyvä kotiruokabuffa, mielestäni keskitasoa parempi.

Tietty varmaan riippuu päivästä, mutta nämä oli ainakin hyvin duunattuja ruokia. Erityisesti tällä hintaa tämä oli mielestäni käymisen arvoinen mesta, ainakin jos täälläpäin liikkuu.

Sisustus oli arvokkaan oloinen, rakennushan on tyylikäs ja kalustus oli vedetty sen mukaiseksi. Hienot kattokruunut valaisivat tilaa, mitä oli jaettu verhoilla. Toki vähän hallimainenhan tämä mesta on, mutta toisaalta kassualue on väkisinkin suunniteltu isommalle porukalle. Mukava täällä oli lounastaa ja sopii tosiaan kohteeksi isollekin lounasryhmälle. Ilahduttavasti salin peränurkassa oli lasten leikkipaikka, mikä on riittävän harvinainen asia, että se saa aina iloiseksi kun tuollaisen löytää.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli sitä kasvislasagnea sekä salaattia, vähän lihapainotteinenhan tämä toki oli, mutta lista vaihtuu päivittäin ja joskus varmaan sopii paremmin. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla, leikkinurkkaus ja syöttötuolit löytyy ja tilaa on isollekin porukalle.

URL www.ravintolakaarti.fi
Puhelin 050-4002792
Osoite Pohjoinen Hesperiankatu 33 A, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.