Sunny Bay

Aivan upea keli ulkona ja tämän innoittamana lähdin suunnittelemaan lounaan kohdetta. Kalenteri väläytteli Melt-käyntiä, mutta jotenkin ei tehnyt mieli ahtautua dösään, vaikka Vallila toki houkuttelee. Kuitenkin duunimatkalla jotenkin alkoi kiinalaisen ruoan -hammasta kolottamaan ja mietiskelin listalla olevia rafloja. Kätevästi eat.fi:n uutisvirta (josta löytyi myös tieto, että ovat päivittämässä palveluaan, jännä nähdä uusi versio) tarjosi Sunny Bay -nimisen raflan, joka on tullut Aalto-kortteleihin Satkarin tilalle.

Yet another entry in the ever winding list of Chinese buffets offering sushi, soup and salad alongside the South-East Asian dishes. The sushi was not very interesting, the rest of the dishes were ok.

Other such buffets in Helsinki are Orchid (Itis), Ho’s Food and The Buddha Bar.

Ravintola on siis kiinalainen, jossa on buffet-muotoinen lounas (9,50e avajaistarjous, muuten 10,30e) sushilla (yyh), sopalla, salaatilla ja kirjavalla valikoimalla kaakkois-aasialaisia kastikkeita riisin ja paistetun nuudelin kera. Kyllä te tiedätte, näitä on aika paljon joka puolella maata. Loppuun on kakkua/keksiä (jei!) kahvin/teen kera. En jaksa alkaa erittelemään kaikkea mitä listalta löytyy, mutta sanon sen, että kerrankin on hyvin laputettu buffa ja tarjooma on kohtuullisen hyvin kirjattu myös ajantasaiseen webskaan! Näin tuo pitääkin tehdä, hyvä hyvä.

Tosin aukioloaika on vähän hämärästi merkattu, webskasta löytyy niin 10:30 kuin 11:00 ja Facebook sanoo, että 11:00. Ravintola aukeaa lounaalle 10:30, joka on kätevästi merkattu oveen väliaikaisella lapulla. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille.

Alkuun heitetyt sushit olivat pettymys. Raaka-aineet sinänsä olivat ihan jees, lohi yms maistuivat sille mitä pitikin. Mutta se riisi oli pakattu niin tiukkaan, että olikohan näitä tehnyt joku joka oli vihainen kaikille riisipalloille ja halusi puristaa ne palasiksi. Ei aiemmin ole tullut näin tiukkaa settiä vastaan ja sitä riisiä oli vielä jaksettu laittaa tosi paljon jokaiseen sushiin. Ei hyvä.

Keitto oli tavallaan ihan jees, kivasti kaikenlaista täytettä (kiinalaisia sieniä, tomaattia ja nuudelia ainakin), ehkä ihan snadi chilipotku, mutta olihan tämä aika kirpsakkaa, vähän liiankin etikkaista. Tuo happamuus peitti kaiken muun alleen, tosin hapantahan tämän tavallaan pitikin olla. Salaatit jäivät tällä kertaa maistelematta.

Pääruokia oli useita erilaisia, tosin ehkä fritit olivat vähän liian suurella painoarvolla. Mutta ne fritit (kana ja kasvis) mitä maistoin olivat ihan hyviä, vähän vielä rapsakoita ja hapanimeläkastike oli sekin ok. Varsinaiset kastikkeet olivat sellaista hyvää keskitasoa. Maistuivat toisistaan poikkeaville ja siltä mitä lapussa luki.

Chilikana kaikista kuivatuista chileistä huolimatta oli jäänyt aika pliisun makuiseksi, mutta tämän sai korjattua pöydästä löytyvällä chiliöljyllä. Sellerikana oli kivan erilainen ja yleisesti ottaen lihat olivat mureita ja mehukkaita, mutta hyvin iisisti maustettuja.

Riisi oli ook, nuudeleita ei tehnyt mieli. Aika tällainen perussetti Stadin kiinalaisten buffettien joukossa, mutta ne sushien riisit kaipaisivat vähän hellyyttä.

Sisustus on ilmeisesti ainakin osittain Satkarin aikainen (seinät vaikuttivat vähän tällaiselta), ihan siisti ja perinteinen loosseineen sekä tekokasveineen. Näkymäthän tästä on hyvät, kun ikkunat avautuvat Finlandia-talolle ja Töölönlahden puistoon. Ihan jees täällä oli istuskella, tosin populaa ryysi mestoille sitä rataa, että kannattaa olla hyvinkin ajoissa liikenteessä jos tänne aikoo tulla (tämän takia sisustuksesta otetut kuvat ovatkin ainutlaatuisen huonoja, jopa minun ottamiksi, pahoittelut).

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ujon ystävällistä. Kasvissyöjälle oli jonkun verran juttuja, mutta onhan nämä buffat aika lihapainotteisia. Lasten kanssa en jaksaisi ainakaan tähän lounasryysikseen ahtautua. Illalliselle on tarjolla ihan kiintoisan oloisia annoksia, tosin en ole ihan varma tuosta valoseinämenusta, antaa vähän sellaisen pikaruokalafiiliksen, tai ehkä olen vain rajoittunut mielikuvitukseltani.

Ps. Lasipalatsi aukeaa jälleen ensi maanantaina. Pitääpä käydä tsekkaamassa uudet tilat.

Pps. Oodi rakentuu, kaari on jo paikallaan ja kovasti väsäilevät. Kiinnostavaa nähdä minkälainen tuosta kirjastohässäkästä syntyy. Harmi, että tuo Töölönlahden puisto on jäänyt vähän puolitiehen, taisi se hieno versio vaan maksaa niin hulluna, ettei löytynyt massia.

URL www.sunnybay.fi
Puhelin 050-3534599
Osoite Alvar Aallon katu 3 A, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.