Vihreä Holvi

Ja uusi viikko lähti taas rullailemaan kivan kirpsakalla, mutta myös hauskan valoisalla säällä. Pohdiskellessani tämän päivän lounaan kohdetta, päädyin Kalliolaiseen, semi uuteen, Vihreä Holvi -ravintolaan. Tämä oli ollut tarkkailulistalla jo hetken, mutta jotenkin aikataulu tai menu ei ollut sopinut. Tällä kertaa rupesi oikein tekemään mieli kuljeskelemaan Kallion kaduille ja nappasinkin siitä sitten kolmosen Karhupuistoon ja kävelin Torkkelin- ja Franzeninpuistikoiden läpi, kohti Hesaria ja Harjutoria.

Täytyy myöntää, että vaikka olenkin jonkun aikaa Kalliossa asunut silloin joskus (yyh miten pitkä aika siitäkin jo on), niin nimenomaan tämä Franzeninpuistikko oli ihan tuntematonta aluetta. Miten minä en tästä ole aiemmin harhaillut? Kivanoloista seutua. Torkkelinpuistikko nyt oli sentään jo jossain määrin tutumpi.

A lovely bistro in Kallio with simple but tasty dishes and a relaxed mood with good service. The lunch had a salad bar for starters and meat, fish and vegetarian choices available.

Other interesting bistros in Helsinki are Kolmon3n, Aito and Paulette.

Mutta niin, se Vihreä Holvi. Tämä korttelibistroksi itseään kutsuva ravintola tarjoilee lounaaksi viikottain vaihtuvaa listaa lautasannoksia, sekä päivän annosta. Alkuun on salaattibaari leivällä ja voilla. Tänään tarjolla oli: Worchmak eli Holvin “worchmak”, voipottu, hapankerma & suolakurkku (12,50e); lohi eli hiillostettu lohi, lämpimät kasvikset & tartar (12,50e); vegaani eli vihreä kasviscurry, paistettu riisi & kaura creme fraiche (10,30e) sekä chorizo-oliivi pasta & rucolapesto (10,30e). Webskan mukaan lounaaksi olisi voinut ottaa myös pidemmät menut (n. 5 ruokalajia n. 40e hintaan) jos olisi halunnut, mutta se lista mitä meille esiteltiin tullessa ei mielestäni sisältänyt näitä. Ehkä toisella sivulla? Mutta ei toisaalta ollut ihan niin nälkä, että olisin lähtenyt viittä annosta vetämään. Kiinnostaisi periaatteessa kyllä koestaa.

Salaattibaari sisälsi: Couscous-kikhernesötkötyksen, kurkku-fenkolisalaatin, tomaatti-punasipulisalaatin sekä talon omaa(?) leipää. Tilaus hoidettiin tiskillä tullessa, tosin joustavasti siinä tiskin vieressä, kun oli jonoa. Maksu hoitettiin lähtiessä tiskille. Itse halusin maistaa sitä vorschmackia, joten otin itselle sen. Mukana oli myös rakas vaimoni, joka valitsi itselleen vihrän curryn. Aseet ja vedet löytyivät pöydistä, lautasannokset tuotiin pöytään.

Alkuun heitetty salaatti koostui kolmesta valmiiksi maustetusta salaatista ja näissä oli ihan oivat kastikkeet. Raikasta ja makoisaa kaikkinensa, tosin se couscous jäi maustamiseltaan hieman pliisuksi kahden muun kaverin vieressä. Kerrankin sai kunnolla punasipulia, joka oli vielä snadisti pikkelöitynyt. Kurkku-fenkoli-yhdistelmäkin oli klassisuudessaan erittäin toimiva. Leipä oli hyvän makuista ja siinä oli mukavan rapsakka kuori, mutta sisusta oli snadisti höttöistä. Vähän tuli mieleen se Sandron leipä. Hyvä aloitus.

Pääruoat saapuivat ennen kuin salaatit oli saatu viimeisteltyä. Oma annos oli kivasti aseteltu lautaselle ja sisälsi kaikki oletetut vorschmackin komponentit. Tämähän oli oikein hyvä versio, mehukkaan kostea liha, joka oli aika hyvin maustettu (ehkä tässä jäi hieman kaipaamaan stydimpää kalan hittiä) ja sopi erittäin hyvin muiden annoksen osien kanssa yhteen.

Pottuvoi maistui upean täyteläiselle ja oli siloiteltu omaankin makuun sopivan tasaiseksi. Liha ja muussi komppasivat toisiaan hienosti, hapankerma toi lisää täyteläisyyttä peliin jota onneksi ne pikkelit leikkasivat hapokkuudellaan. Erinomaisen tasapainoinen annos ja tästä tuli oikein hyvä mieli.

Vaimon vihreä curry oli sekin herkullisen makuista ja tasainen suoritus. Tämäkin annos oli sen verran kookas, että ihan kaikkea hän ei saanut putsattua lautaselta. Nälkä täällä ei jää. Kuulemma maistui erittäin hyvältä ja ainoa mikä jäi kuulemma puuttumaan oli se curryyn usein kuuluva chilin potku. Mutta hyvä näinkin. Tämä oli erittäin positiivinen yllätys ja suosittelen estottomasti koestamaan tätä ravintolaa.

Sisustus oli tosiaankin vihreän värin hallitsema ja linjakas kalustus noudatti hyvin riisutun bistron konseptia. Seinille oli kuitenkin ripustettu hienon värikkäitä tauluja koristamaan tilaa ja ikkunat tulvivat valoa sisään. Täällä oli miellyttävää istuskella lounaan ääressä ja ainoa mikä vähän häiritsi, oli kaikuva akustiikka jota korosti musiikin puuttuminen. Pienehkökin asiakaskunta sai saliin jo melkoisen hälyn aikaiseksi, mutta tämän vaikutus lounaaseen jäi hyvin vähäiseksi.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja oikein ystävällistä. Kasvissyöjälle oli sitä currya, kannattaa testata. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla jos olisi huudeilla, tilaa löytyy isommallekin porukalle, tosin en suoralta kädeltä bongannut syöttötuoleja yms.

URL www.vihreaholvi.fi
Puhelin 050-4697788
Osoite Harjutori 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.