Cafe Varikko

Kylmä viima tunki luihin ja ytimiin, mutta pakko oli mennä taas jonnekin syömään. Pikaisen tunneloinnin jälkeen kaivauduin Makkaratalon vierestä ylös ja hyppäsin dösään Atskin edestä, kovasti matkalla uuteen Melt-kahvilaan. No se 77 sitten jatkoikin ovelasti (kyllähän mä tavallaan tän tiesin, mutta jotenkin onnistuin hämäämään itseäni) Hämeentietä etiäpäin ja annoin virran viedä kohti entisen Alan Mesta -ravitsemusliikkeen nurkkia. Täältä löytyi pidempään listalla nuokkunut Cafe Varikko, jonka olin bongannut niillä kerroilla kun täällä päin on tullut liikuttua.

A small kiosk selling many different lunch dishes, such as soups, pasta, escalopes and such. The place has a quiet charm about it and seems like a throwback to the old kiosks of yore.

For other cafes, check out Cafe Brahe, Cafe & Eepos and Daniel’s Cafe.

Kyseessä on siis pikku kiska, josta saa kuitenkin melko laajan listan kotiruoka-annoksia. Tarjolla on niin soppaa (6,90e – 7,90e), salaattia (7,50e), pastaa (8,50e – 9,50e) kuin paistettuja juttuja (8,90e – 15e) lisukkeilla. On siellä jotain lämppäreitä ja spydäriäkin tms. Itse en jaksanut kauheasti lähteä skannailemaan listaa, vaan päädyin ensimmäisellä sivulla näkyvään sipulipihviin, eli naudan jauhelihapihviin paistetulla sipulilla ja paistetuilla potuilla. Lounaaseen kuuluu alkusalaatti, leipä, kahvi/tee sekä keksi. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy myös aseet yms ja pöydillä pyörii semivanhoja lehtiä.

Alkuun tuli tosiaankin salaatti, joka käsitti jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, ananasta sekä ranskalaisen kastikkeen oloista päällystettä oreganolla. Salaatti oli ihan jees, tällainen perushyvä suoritus. Leipänä oli pätkä patonkia, joka sekin oli ihan hyvä.

Pääruoka saapui kohtuullisessa ajassa, tämä paistettiin takahuoneen keittiössä melko alkutekijöistään. Annos oli melko kookas ja siihen oli eksynyt vähän wokkivihanneksiakin. Pihvi oli iso ja ihan hyvin paistettu. Sipulit olivat sopivan napakoita ja maistuivat hyvältä muiden juttujen kanssa. Paistetut perunat olivat saaneet hienosti pintaa ja toimivat nekin mainiosti annoksessa. Tämä oli hyvä kotiruokalounas, poislukien se melko tuima määrä suolaa mitä tähän oli upotettu. Ei sitä liikaa ollut, kyllä tätä söi, mutta loppua kohden alkoi vähän tökkiä. Maustekurkut sentään raikastivat vähän menoa. Jotenkin kuitenkin tällainen konstailematon kotiruoka kyllä kiehtoo itseäni.

Sisustus on askeettinen, mutta siisti. Tällainen vanhanmallinen kioski muutamilla myytävillä tavaroilla, joista ehkä ne turistikrääsät olivat yllättävimmät, onko tällä alueella paljonkin turisteja? Ehkä japanilaiset kävelevät ohi Arabian pyhiinvaelluksellaan? Tässä oli sellaista arkista sympaattisuutta ja mukavaa kotikutoisuutta. Vähän tuli se oiva Cafe Brahe mieleen. Tosin sen safka oli mielestäni parempaa ja fiilis oli hieman kivempi. Mutta samanoloisia kuitenkin.

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli hieman hintsusti juttuja, mutta ainakin ehkä joku kasvispasta löytyy? Lasten kanssa ei välttämättä tulisi eksyttyä tänne.

URL www.cafevarikko.fi
Puhelin 050-5748256
Osoite Hämeentie 85, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.