Jord

Jälleen lounas paremman puoliskon kanssa ja shortlistalta tuli napattua Hoku, mutta sehän oli täynnä jo 11:10 aikaan, joten mentiinkin shortlistan toiseen Kortteli-vaihtoehtoon, eli Jordiin. Tätäkin on tullut säilöttyä tällaista tilaisuutta varten, koska rakastuimme täysillä Askiin siellä käydessämme. Tämä Kampin Korttelin hintavin ravintola tarjoilee skandinaavista meininkiä puhtaasti luomu-tuotteilla.

Possibly the most stylish and accomplished restaurant in Kamppi Kortteli -area, this organic food only place is run by the same restaurateurs as the famous Ask. The food was very good, but to really blow your mind, go to the Friday-Saturday lunch at Ask.

Some other restaurants at Kortteli are Bar Cón, Sandro and Beijing8.

Ravintola tarjoaa lounasmenua joko yhdellä (15e), kahdella (23e) tai kolmella (27e) ruokalajilla. Kolme safkaa tarkoittaa joko kahta alkuruokaa pääruoan kera tai sitten perinteisempää alku-, pää-, jälkiruoka asetelmaa. Tänään oli tarjolla: Punajuuria & jugurttisalaattia, lanttukeittoa + tattaria & hapankermaa, karitsankylkeä + palsternakkaa & sipulia sekä loppuun mustikkaa & ruiskakkua. Hänelle valikoitui punajuurimeinki ja karitsa, minulle taasen soppa + karitsa. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä.

Ekaksi tuotiin leipäkori hapanjuurileipää ja vaahdotettua (jei!) voita. Leipä oli erinomaista, erinomainen sitko ja ihanan rapsakka kuori. Vaahdotettu voi oli juurikin niin ilmavaa kuin kuuluukin.

Alkuun tuli tosiaan se lanttusoppa tattarilla, joka oli vedetty rapsakoiksi sattumiksi hapankerman päälle. Lantturaastetta oli kauniin keittokulhon pohjalla ja kuten näihin kuuluu, niin se soppa sitten kaadettiin kauniisti asetellun annoksen päälle. Tämä oli oikein hyvä, täyteläinen ja hyvin maustettu. Raaste sekä se tattari toivat hyvää vaihtelua tekstuuriin ja se hapankerma antoi lisätäyteläisyyttä sekä pientä happamuutta mukaan. Hieno aloitus.

Vaimon punajuurisalaatti sisälsi pikkelöityjä punajuurilastuja sekä uunissa paahdettuja(?) punajuurilohkoja. Nämä olivat molemmat hyviä ja kovin punajuuren makuisia. Itse en ole suurin punajuuren fani, mutta vaimolle maistui erittäin hyvin.

Pääruoka oli tosiaan molemmilla sama ja olikin pitkään haudutettu pala karitsaa, johon oli otettu pannulla pinta. Palsternakkapyree oli jätetty rustiikin rouheaksi ja maistui mainiolle. Pikkelöidyt sipulit olivat upean makuisia ja toivat herkullista happoa lautaselle. Jota sitten kaivattiinkin, koska muren mehevä karitsa oli todella rasvaista. Karitsan liha maistui hyvälle ja siitä puuttui kokonaan se “lammasmaisuus”, maistuen kuitenkin selkeästi omaltaan.

Mutta sitä rasvaa piti riipiä siitä pois oikein huolella, vaikka siinäkään siis ei ollut mitään ikävää sivumakua tms, olipahan vaan liian jytkyä. Eikä siinä rasvan pois leikkaamisessakaan mitään ongelmaa ollut, mutta jotenkin kokonaisuutena se jäi dominoimaan tätä annosta ja koko menua, jääden suuhun pyörimään jälkeenpäin. Tästä huolimatta tämä oli tasokas lounas ja tyylikkäässä ympäristössä nautittuna miellyttävän rauhallinen irtaantuminen työpäivästä.

Sisustus on tyylikäs, tila on otettu hyvin haltuun ja seinille ripustetut kauniit taideteokset sopivat betoniseen meininkiin erinomaisesti. Askin henkiset astiastot toimivat myöskin erinomaisina kanvaaseina annoksille. Ja Korttelin upea näkymä ylle Helsingin kattojen sekä neljäntoista (!) nostokurjen värittämä maisema on kohtuullisen ainutlaatuinen tässä kaupungissa. Vaikka onhan noita korkeita taloja nyt sitten tulossa näillekin leveysasteille, jonka takia niitä nostokurkia olikin niin vimmatusti. Toki se Lasipalatsin kurki oli lähimpänä.

Asiakaspalvelu oli erinomaista, kohteliaan sujuvaa ja annokset esiteltiin korrektisti kun ne tuotiin pöytään. Kasvissyöjälle sopii suurin osa menusta ja suosittelenkin käymään, vähän erilaista vegeilysettiä kuin normaalisti. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla, tilaa löytyy ja viereisessä pöydässä olikin yksi äiti taaperonsa kanssa, tosin pikkuinen ei vielä kovinkaan kiinteää vedellyt.

URL www.restaurantjord.fi
Puhelin 040-5828100
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.