Charming East

Toinen kerta toden sanoo, vai miten se meni? Himmailin taas sen lounaan kanssa niin pitkään, että en kehdannut enää mennä mihinkään normaaliin aikaan avautuvaan ravintolaan. Mutta sitten muistui mieleen eilinen Charming East -ravintolan ovenkahvan impotentti ravistelu. Sinnepä siis, Lasipalatsin pysäkille tunneleita pitkin ja siitä sitten seiskalla kohti Töölön tuulisia kujia. Amos Rexin joku osio on ilmeisesti jo melko valmis, kun olivat osan sitä suojamuuria jo ehtineet repiä alas. Ikkunat näyttivät ainakin ihan bräniköiltä. Jännä nähdä, että millainen siitä oikein tulee.

Yet another Chinese neighborhood restaurant with relatively low cost lunch dishes, such as Sichuan chicken and black-bean beef. The food was a bit below average and the atmosphere was relaxing.

Other such restaurants in Helsinki are Peking, Jing Cheng and Dragon Phoenix.

Mesta on ihan ehta korttelikiinalainen aina hieman ryttyistä lounasmenua myöten. Tarjolla on lounaaksi (9e) niitä normaaleita kastikkeita (hoisin, szechuan, mustapapu, hapanimelä jne) haluamallaan protskulla (kana, lehmä, sika, tofu). Lounaaseen kuuluu vesi juomaksi ja kahvi loppuun. Tilaus ja maksu hoidetaan padogan-muotoiselle tiskille. Itselle valikoitui szechuan + tofu koska tulinen ja vegeily jne.

Safka tuli seminopeasti pöytään, tämä tehtiin tilauksesta melko alkutekijöistään. Isolle lautaselle oli nakattu kuppi riisiä sekä paljon sitä kastiketta. Valitettavasti se kastike ei ollut mitään ihan kummoista, tulisuuskin puuttui tai oli niin hentona, etten vaan huomannut. Tofu oli koko hoidon kohokohta, kun siinä oli vähän paistopintaa ja muutenkin sen tekstuuri oli vähän tiukempi.

Mutta itse kastike maistui vähän sellaiselle valmiskastikkeelle ja alkoi kyllästyttää loppua kohden siinä määrin ettei vaan kyennyt vetämään loppuun. Veget oli osattu jättää sopivan napakoiksi, mutta muuten tämä kastike kaipaili kovasti isompia makuja. Onneksi pöydästä löytyi talon omaa chilikastiketta, jota sitten ripottelin mukaan tuomaan kaivattua potkua, mutta ei tämäkään mitään ihan ihmeellistä ollut, joten senkin vetovoima loppui.

Vähän oli pakko stedaa kiinalaista etikkaa ja sehän oli edelleenkin herkullista (pitää hankkia tätä himaan), mutta ei se oikein sopinut tähän kontekstiin. Riisikin alkoi loppua kohden kovettua ja kaiken kaikkiaan tämä oli omasta mielestäni vähän normikiinalaista heikompi annos. Kyllä tätäkin söi ja nälkä lähti, mutta parempaakin löytyy.

Sisustus oli sopiva korttelikiinalaiselle, hieman ajan patinoima kalustus ja sopivasti aiheeseen liittyvää rekvisiittaa. Taustalla rauhallisesti soiva kiinalainen musiikki viimeisteli fiiliksen. Tässä oli ihan kiva istuskella ja tutkailla Runeberginkadun vilinää.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli ne tofu-annokset, tosin ehkä itse menisin vaikka kadun toisella puolella olevaan Luklaan, tämä ei säväyttänyt siinä määrin. Lasten kanssa tuskin tulisi mentyä, snadisti ehkä ahdas isommalle köörille.

URL www.charming-east.fi
Puhelin 010-3154744
Osoite Runeberginkatu 63 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.