Dragon Phoenix

image

Palaveripäivä aiheutti aikataulullisen ongelman lounastamisen suhteen ja piti keksiä joku paikka mikä ei olisi tupaten täynnä kovimpaan lounasruuhka-aikaan. Hetken pohdiskelin jonkun noista jäljellä olevista 11:30 (tai myöhemmin) avautuvien paikkojen korkkaamista, mutta ne ovat pääosin sen verran fiinimpää menoa (Nokka, Palace, Aino yms), että säästelen niitä mieluummin vaimon kanssa käytäviksi. Dragon Phoenix tuli mieleen, ravintola jonka olin passannut aiemmin tällä viikolla, mutta ilmeisesti liian aikaisin. Tämä kiinalainen ravintola on saanut eat.fissä joitain melko raffeja arvosteluita, mutta kaikki käydään, satoi tai paistoi.

A mediocre chinese restaurant close to the Old Markethall.

Close by you can find much better chinese food in Dong Bei Hu.

image

Lounaaksi löytyy lautasannoksia (9,50e) alkupalalla (keitto tai kevätkääryle) ja annoksia voi ottaa myös kaksin kappalein (9,90e). Tänään listalla oli tarjolla: Paistettua riisiä ja häränlihaa currykastikkeessa, Porsaanlihaa makeassa kastikkeessa, Kenraali Tsaon kanaa (tulinen), Häränlihaa ja korealaista chilikastiketta (tulinen), Jättirapuja ja inkivääriä sekä Tofua bambulla ja sienillä. Alkuun oli tänään kevätkäärylettä ja loppuun saa halutessa fritatut banskut jädellä (3e tai mahdollisesti +2,60e jos ottaa kaksi ruokalajia pohjaksi). Itselle valikoitui Kenraali Ts(a)on kana, osittain tulinen-merkin takia ja osittain siksi, että olen tehnyt jonkun variaation kyseisestä annoksesta himassa. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu lähtiessä tiskille. Joitain päivän lehden oloisia löytyi kassan viereiseltä baaripöydältä.

image

Alkuun tuli tosiaan ne kevätkääryleet pienen salaattipedin päällä, (sweet chili?)kastikkeella valeltuna. Rapsakoita, mutta ei liian rasvaisia kääryleitä ja ok maut. Jossain oli ihan hyvin valkosipuliakin tujautettu, joka toimii itselle aina. Lautasetkin olivat oikein traditionaaliset korttelikiinalaisen tyyliset. Hyvä hyvä.

image

Pääruoka saapui ja oli iso setti kastiketta kananpalojen kera. Oli sinne eksynyt pari paprikanpalastakin yksinäisen parsakaalin kaveriksi. Ja oli sitä annoksen ulkoasua vähän freesattu herneenversoilla. Vieressä saavi riisiä, joka oli hyvin keitettyä. Ne herneenversot eivät oikein sopineet tähän makumaailmaan ja niitä paprikoita (sekä muita vihanneksia) olisi voinut olla enemmän. Nyt meni aika lihapainotteiseksi mätöksi.

image

Mutta se lihakastike oli siis ihan ok, kana oli saanut pikkasen kuorta mutta olisi voinut olla rapsakampaakin. Itse kastike oli paksua ja lähinnä makeaa, tulisuus oli niin hentoa, ettei oma paatunut kieli sitä oikein kunnolla havainnut. Korjasin tilannetta chilikastikkeella, joka oli valitettavasti makeaa chilikastiketta (vs. chiliöljy mitä näissä kiinalaisissa yleensä on tarjolla), joten annos sai snadin tulisuuden lisäksi lisää makeutta. Tätä tietty pystyi hieman korjaamaan soijalla, mutta oli vähän liikaa makeutta. Meni tämä kuitenkin, ei ollut huonoimmasta päästä, tukevasti Stadin kiinalaisten keskikastissa.

image

Sisustus on sisältä siisti, hieman kauhtunut kiinalainen ravintola kivoilla lampuilla koristeltuna. Akvaario on tavallaan kiva ajatus, mutta se yksinäinen kala oli jotenkin outo ilmestys. Onko se syönyt kaikki muut vai muuten vaan antisosiaalinen yksilö? Ulkoa päin rafla kaipaisi pientä freesausta tai ainakin ikkunat voisi pestä. Edellisellä kertaa kun vedin tästä ohi, niin ei pystynyt sanomaan onko rafla kokonaan kiinni vai ei. Webska on uusittu (on kohtuuselkeä, tosin ei siitä osaa sanoa, että onko menossa viikkomenu A, B, C vai D), ehkä teipitkin voisi uusia?

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, annokset tuli ravintolassa vallinneesta pienehköstä ruuhkasta huolimatta rivakalla tahdilla. Kasvissyöjälle näyttäisi olevan joka päivä joku tofu tms annos. Lasten kanssa en ehkä tulisi, parempiakin löytyy ja vähän syrjässä omilta reiteiltä.

Ps. Eilen jäikin raportoimatta, Gringos Locos oli näemmä häipännyt Stadikan vierestä (en ehtinyt koskaan käymään tässä, Jyväskylän pisteessä olen joskus vieraillut) ja tilalle on tulossa joku Hook joka tarjoaa huomenna klo 14 alkaen eurolla “ämpärillisen” olutta ekalle 50 asiakkaalle.

Ja kohta pääsee Vinkkeliinkin lounaalle! Ja kesä tulee!!!12 \o/

URL www.dragonphoenix.fi
Puhelin 09-655507
Osoite Pohjoinen Makasiinikatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.