Café Artist

image

Tänään oli siunaantunut sen verran palavereita, että piti käydä vaan pikaisella. Paikaksi osui läheinen Svenska Teatternin Café Artist joka tarjoaa päivittäin vaihtuvaa soppaa (7,90e) leivän ja kahvin/teen kera sekä salaattia kahdella täytteellä (9,50e). Tänään oli tarjolla Tomaatti-parsakaalikeitto ja salaattibaarissa komponenteista löytyi ainakin: Feta- ja raejuustoa, chevreä, kirsikkatomaatteja minimozzarellapalloilla, yrttikanaa sekä savulohta. Oli siis muutakin, mutta en nyt vaan muista. Itselle valikoitui se soppa ja nappasin mukaan patonginsiipaleen, tummaakin leipää näytti olevan tarjolla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta siis löytyy kaikenlaista muutakin särvintä (joku quiche, täytettyjä sämpylöitä yms). Joitain päivän lehtiäkin vaikutti pyörivän pöydillä.

image

Soppa oli jännällä viskositeetilla varustettu, pinta ei missään vaiheessa asettunut tasaiseksi isossa kulhossaan. Maku olikin hyvin täyteläinen ja samettinen, hyvin erilainen tomaattisoppa kuin mitä olen muualla syönyt. Hyvää tämä siis oli, melko krouveilla sattumilla varustettu ja ruokaisa. Leipä oli stanu kaupan leipää, eikä edes mitään kovin ihmeellistä sellaista. Mutta keiton kanssa sopi ihan kivasti. Hyvä ja kevyt lounas, juuri sitä mitä lähdinkin hakemaan.

image

Sisustus on erittäin tyylikäs, ollaanhan tässä kuitenkin arvokiinteistössä. Iso, kaareva tila kauniine lamppuineen oli miellyttävä ympäristö lounastamiseen. Asiakaspalvelu oli hyvin ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli soppa tai salaatti, tosin yhtenä päivänä tällä viikolla (kiitos kun jaksavat päivittää listan Facebookiin) näytti olevan lohikeittoa, eli kannattaa tsekkaa webska ensin. Lasten kanssa voisi hyvinkin piipahtaa, tilaa löytyi ja vaunujakin oli muutama sisällä.

URL Café Artist
Puhelin 050-3000550
Osoite Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.