Ryan Thai

20140626-115849-43129520.jpg

Voihan nenä, Ryan Thai on tullut reippaasti alaspäin laadussa siitä mitä se oli Kasarmintorin aikoihin ja ehkä vielä silloin Vuorikadun alkuaikoina. Kyseessähän on (taas) yksi Helsingin vanhimmista thaikkuravintoloista ja sijaitsi Kasarmintorilla melko pitkään ennen muuttoa näihin uusiin tiloihin Kaisaniemen kupeessa. Buffetti (9,50e) maksetaan tiskille, josta voi nappaa mukaan myös päivän lehden. Sitten vaan sopiva paikka isosta salista ja buffetin kimppuun.

Buffetissa on “alkuun” susheja ja salaattia, mutta tämä kuvaus ei tee oikeutta sille surulliselle näylle mikä linjaston edessä kohtaa. Susheja oli kahdenlaisia, joista toinen oli ilmeisesti purkkitonnikalaa ja majoneesia nigirin muodossa. Toinen oli salaattia ja jotain (surimi?) ylileveän makin muodossa. Molemmat vaihtoehdot näyttivät niin väsyneiltä ja pitkään seisseiltä, vaikka olin saapunut vain hieman lounaan alkamisen jälkeen, että en halunnut kumpaakaan edes kokeilla. Salaatti taas oli tähän mennessä ehkä heikoin esitys kaikista nähdyistä salaatti”baareista”. Jäävuorisalaattia porkkanasuikaleiden kanssa, maissia ja etikkapunajuuria. Salaattikastikkeita oli yksi isossa annostelupullossa, vastaavanlaisten soija- ja chilikastikepullojen vieressä. Pöydällä oli myös tarjolla kevätkääryleitä sekä keittoa.

20140626-115851-43131291.jpg

Alkuun söin salaatin ja keiton, keitto oli semiok ja kevätkääryleet menettelivät. Salaatissa ei tosiaan ollut mitään hurraamista. Tämän jälkeen takaisin linjaston pariin. Salaattien yms vieressä oli sitten lämmin linjasto, jossa oli tarjolla riisiä, paistetuja nuudeleita ja kasviksia, possua kookkoskastikkeessa (basilikan sijaan), possua jossain chili(?) kastikkeessa (tämä oli listalla kerrotun valkosipulimustekalan sijaan ja merkintä puuttui), kanaa hapanimeläkastikkeessa ja sitten lopuksi härkää paneng-kookoskastikkeessa. Ja onneksi oli tarjolla myös Nam Phrik/Nam Pla kastiketta, jolla sai ainakin tulisuusasteen nostettua.

Ruoka oli perusmättöä, samaa tasoa kuin esim. Tamarinissa. Tämän takia ei kovin kauaa kannata vaivautua, mutta kyllähän tästä nälkä lähtee. Jotenkin vain ne hetket Kasarmintorin ravintolassa ovat jääneet mieleen hyvinä ellei jopa erinomaisina (aika kultaa muistot?) ja näin ollen lähdin hieman haikein mielin pois.
Palvelu oli nopeaa, kun ei tarvinnut muuta kuin maksaa tiskille. Sisustus on tummaa puuta ja sitä muuta normaalia thaikkuravintolan rekvisiittaa. Ihan siisti ulkoasu, ei siinä mitään. Tuolit ovat tosin yllättävän raskaita, melkein tulee mieleen Ateneumin kujan Grand Shanghai ravintolan epäkäytännölliset kalusteet.

Kasvissyöjille täällä ei normaalista thaikkupaikasta poiketen ollut oikein mitään järkevää, tosin nämä buffetit tuntuvat tarjoavan pääosin eläinproteiinilla höystettyä kamaa. Ehkä niissä on jäänyt kasvisruuat aina linjastoihin ja siperia on opettanut? Lasten kanssa tänne varmaan mahtuisi ihan hyvin, koko paikka oli lähes tyhjä loppuun asti, kunnes paikalle ilmestyi pari porukkaa. Tänne johtaa tosin portaat, eli ainakaan vaunuilla ei ole asiaa. Itse en kyllä noin muuten tänne menisi lasten kanssa, parempiakin vaihtoehtoja löytyy.

URL www.ryanthai.fi
Puhelin 09-68718840
Osoite Vuorikatu 18, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.