Tokyo Street

Kirpeän kylmä keli tervehti ulko-ovella ja hetken jo pähkäilin toista kohdetta, mutta ei, pakko oli lähteä käppäilemään kohti Hietsun kauppahallia. Matkalla ovelasti (like a fox!) jäädytin käsiäni parhaan mukaan nappailemalla paljain käsin Pokemoneja, maksimoidakseni kurjuuden.

Jäätynein näpein availin kauppahallin jäykkiä ovia, kun tepastelin käytävällä Super Bowlin ohi (on kyllä listalla, mutta joku toinen kerta) kohti japanilaista katuruokaa tarjoavaa Tokyo Street -ravintolaa.

Japanese street food in the atmospheric Hietalahden Kauppahalli market hall, with hand made noodles and ramen burgers.

The market hall has plenty of wonderful restaurants, such as Fat Ramen, Trattoria Corretto and Soppakeittiö.

Tarjolla on ramen burgereita (pakko joskus stedaa), mutta ei lounaalla, vaan silloin on Yakisoba nuudeleita (10e), käsin tehtyjä sellaisia. Nuudelit saa vegenä, lohella tai teriyaki-kanalla.

Näiden lisäksi löytyy myös: Miso-keittoa (4e), edamame-papuja (4e) sekä macha-teetä (5e). Valitsin (tottakai) nuudelit vegeillä ja otin vielä sivuun mison, kun oli kädet ihan jäässä jne. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, jonka edestä löytyy chilijauheita yms modausjuttuja.

Miso tuli kohtuu vikkelään ja lämmitti ihanasti niin käsiä kuin nieluakin. Tämä oli ihan kohtuullinen miso, tosin sattumat puuttuivat käytännössä kokonaan ja tämä olikin sitten vain lientä. Ihan jees lientä, mutta ehkä neljä egeä tästä on hieman yläkanttiin? Jokatapauksessa teki hyvää tälleen alkuun.

Nuudelit tulivat nekin melko nopeasti ja annos oli kivan näköinen keko lautasella. Tofua ja paistettuja sipuleita ainakin oli eksynyt nuudeleiden sekaan ja päällä oli merileväsilppua sekä (japanilaista?) majoneesia. Nämä olivat oikein hyviä nuudeleita, mutta näitä syödessä tuli sama vastaan kuin Cafe+ nuudeliannoksessa, eli alkoi vähän mennä puurtamiseksi loppua kohden.

Toki lautasen sivussa ollut ravintolan oma chilikastike toi vähän vaihtelua meininkiin ja tätä olisi näemmä saanut lisää kassalta (jota ei ollut vielä silloin kun tilasin), mutta kuiteski. Vähän yksitoikkoinen annos vaikkakin ihan hyvät nuudelit. Fiilis oli kuitenkin aika kiva, tässä oli tällaista katuruokameinikiä kun veteli kauppahallin käytävällä safkaa. Vähän tuli mieleen se Hanoi Vietnam -kokemus.

Sisustus on yllättävän kiva, ottaen puitteet huomioon. Oli kaikenlaista sarjispokkaria sekä muuta mielenkiintoista selailtavaa ja kohtuu mukavat penkit. Olisi voinut myös syödä Soppakeittiön tiloissa, siellä yläkerrassa, joka on oikein hauska osa tätä Hietsun hallia. Ja tosiaan oli vähän sellaista raffimpaa, katu-uskottavampaa meinkiä, mutta silleen kevyesti, ei liikaa.

Asiakaspalvelu oli asiallista, mutta ehkä niiden lisukkeiden yms käyttöön olisi voinut opastaa tarkemmin? Kasvissyöjälle oli se vegenuudeliannos ja jos tykkää paistetuista nuudeleista, niin kyllä tämä kannattaa käydä testaamassa. Lasten kanssa voisi tehdä vähän tiukkaa tilan puolesta. Kiva lisä hallin tarjontaan ja täytyy tosiaan se ramen burgeri koestaa joskus.

Ps. Social Food avaa burgerimestan Kallioon. Toivottavasti suolatasapaino on paremmin hallussa kuin taannoin Tuomaan Markkinoilla. Pitää käydä tyyppaamassa.

URL www.tokyostreet.org
Puhelin 09-23163303
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.