Cafe Zoceria

Pikku pikavisiitti Lepuskiin jälleen ja tällä kertaa sain sumaccia säkillisen paikallisesta elintarvikeliikkeestä. Tätä oli metsästetty jo hetki. Pitää tehdä falafeleja, tabboulehia yms himassa perheelle ja ripotella tätä herkullista maustetta tahnojen ja salaatin päälle. Ja otinpa Läkkitorilta löytyneestä siirreltävästä kebabkojusta mukaan muutaman tuoreen flatbreadinkin. Olivat erittäin hyviä.

Mutta se lounas! Kävin katsastamassa, että oliko City Bamboon tilalle tullut uutta kiinalaista, mutta eipä näyttänyt siltä, joten nappasin Galleriasta Cafe Zocerian ja aloin tutkimaan listaa.

A nice little Italian style cafe in Leppävaara, with salads, soups and a passable lasagne.

Other side of the tracks houses Sello shopping mall, which has 3 Amigos and close to the shopping mall you can find Curry Palace and Wu Gu Feng.

Kyseessä on siis italialaisvaikutteinen kahvila, jossa ruoan lisäksi löytyy myös stand up -iltoja ja jazzia. Ruokapuolella tarjolla löytyy kiinteä menu, sekä päivän kasviskeitto: Kermainen lohikeitto + leipä (8e), päivän kasvikeitto: bataatti-chili-inkivääri (8e), lasagne (8e) sekä salaatti + leipä lämmisavulohi/katkarapu/kana/fetajuusto (yhdellä täytteellä 9,50e / kahdella 11,50e / kolmella 13,50e). Vegeilystä viis, kun tarjolla on lasagnea, niin sitä vedetään. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, ruoka tuodaan pöytään aseiden kera. Vesi ja kahvi löytyvät tiskiltä/vierestä.

Annos saapui pöytään melko rivakasti. Lasagne näytti ihan kivalta, jos kuitenkin melko pieneltä, valkoisella alustallaan. Päälle oli ripoteltu (ilmeisesti valmiista kaupan pussista tulevaa) parmesaanijauhetta ja basilikaa sekä vähän kirsikkatomaattia väriksi.

Lasagne oli kohtuullisen hyvin lämmitetty, mikro(?) ei ollut tosin ylettänyt ihan ytimeen asti, joten annos oli edelleen viileähköä ihan keskikohdasta. Mutta ei kylmää, kuten joskus on tullut vastaan. Lasagne oli rakenteellisesti eheä, sopivan mehukas, ehkä aavistuksen kuivaan päin kallellaan.

Maku ei puhutellut, vähän toki löytyi tomaattisuutta, mutta kovin hento versio tästä annoksesta. Juustoisuus puuttui myös ja muutenkin koko hoito oli melko pliisu, mutta semiok tällaiseksi edulliseksi ja kevyeksi lounaaksi. Mutta lasagnena tämä jäi pääkaupunkiseudun keskikastin alalaitaan.

Sisustus oli yllättävän siisti ja kaikki seinämenuista lähtien aina vitriiniin kauniisti aseteltuihin tuotteisiin asti oli harkittun selkeää. Tämä oli viihtyisä kahvila, jonka isoista ikkunoista oli mukava seurata Lepuskin “vanhan puolen” torin vilinää samalla kun lounasti.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli sitä vegesoppaa ja mahdollisesti salaattia, tosin pääraaka-aineet olivat kovin lihaisan oloisia? Lasten kanssa mahtuisi kyllä, syöttötuoleja löytyy ja yksi niistä oli käytössäkin, mutta ehkä vaivattomampaa olisi silti mennä sinne Selloon?

Ps. Mielenkiintoinen katsaus Suomen 100-vuotiseen ravintolahistoriaan Kespron Menu-lehdessä.

URL www.cafezoceria.fi
Puhelin 040-3513808
Osoite Konstaapelinkatu 4, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.