Golden Rice Bowl

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Kelit sen kun paranee ja päätinkin tihkusateen kunniaksi matkata Kalliolle, kukkulalle. Eli Lintsin viereen, kun siellä on se Kokoro, jonka huomasin Ilma-reissulla. Mutta ei, ei ollut valmista vielä silloin kun tuli, joten päätin käydä skoraamassa vieressä sijaitsevan Golden Rice Bowl -ravintolan, joka tarjoaa kaakkoisaasialaista buffaa.

An inexpensive but uninspiring Asian buffet close to the Linnanmäki, Helsinki’s amusement park.

Other restaurants near here are Cafe Brahe, Tam Tam and Weeruska.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Tarjolla on tosiaan varsin edukas buffa (8,90e) sushilla, salaattibaarilla, sopalla ja useammalla lämpimällä ruoalla. Tänään oli tarjolla: Peking-keitto, salaattibaari (marinoitua kaaliraastetta, kurkkua, persikkanpuolikkaita, ananaspaloja, jäävuorisalaattia ja salaattikastiketta), nigireitä (sake, tamago, inari, surimi, tonnikalasötkötys), makeja (surimi-lohi-kurkku parina eri versiona), gari, “wasabi”, riisiä, paistettu riisiä, paistettu nuudelia, fritattua kanaa, hapanimeläkastiketta, paistettua tofua paprikalla, mustapapulehmää sipulilla, thaimaalaista kanaa, makeaa possua sekä loppuun kahvi tai tee. Mestasta löytyy myös lautasannoksia, jos sellaista kaipaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, aseet yms löytyvät buffan linjastosta ja vesi tuodaan pöytään. Itselle valikoitui luonnollisestikin tuo buffa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Alkuun hain salaatin, sushia ja kaveriksi vielä soppaa. Sushit olivat semiok, kala oli riittävän tuoretta ja riisi kohtuullisesti valmistettua, mutta sitä riisiä oli mielestäni liikaa. Kyllä näitä sinänsä söi. Salaattipuoli ei sekään ollut mikään kovin kaksinen, kaaliraasteenkin marinointi oli lähinnä etikkaista, joten tätäkin piti paikkailla sillä salaattikastikkeella. Kuuma soppa toisaalta olikin sitten happaman tulisen maittavaa ja melkein hain tätä lisääkin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Lämpimät ruoat olivat tukevaa keskitasoa, tosin se missä näistä pidin oli taas se tulisuus. Täällä selvästikin laitetaan snadisti enemmän chiliä messiin ja sehän sopii minulle. Riisi oli kohtuuhyvin keitettyä ja paistettu riisi melko hyvää, ei rasvaista ja sopivasti sattumia. Paistettu nuudeli oli viileä ja rasvaisen oloinen. Fritti oli vielä hieman rapea, kana vielä mehukasta, mutta hapanimeläkastike oli omaan makuun vähän liian makea. Tämä sijoittui hieman normibuffan alapuolelle tasossa, mutta se tulisuus ja hyvä hinta taasen nostivat meininkiä. Ei tänne tulisi erikseen lähdettyä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Sisustus on aika karun oloinen, tosin jännittävät Ti-Ti Nalle -lautasalustat tekivät tilanteesta aavistuksen psykedeelisen. Noin muuten kyseessä on melko niukasti sisustettu ja vähän kauhtunut korttelikiinalainen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli ainakin se paistettu tofu ja sen sellaista, mutta olihan tämä aika lihapainotteinen. Lasten kanssa en ehkä tulisi hengailemaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

URL www.facebook.com/goldenricebowl.fi
Puhelin 09-6948672
Osoite Porvoonkatu 16, Helsinki

2 thoughts on “Golden Rice Bowl”

  1. Kohtalaisen uusi paikka vähän piilossa samaa tyyliä: http://cornerhouse.fi/lounas/

    Jos haluat lisätä listalle. Toisaalta voisi kysyä, kuinka monessa pan-aasialaisessa Kiina-Thai-sushi-buffassa ihminen voi elämänsä aikana käydä.

    1. Kiitos, meni listalle. Ja ihan totta, noissa on vähän sama kuin pizza-paikoissa, eli niitä on niin paljon toistensa kopioita, että jossain vaiheessa pitänee pistää stoppi. Mutta ei vielä.

      Ja huomasin eat.fi:ssä eilen myös http://eat.fi/helsinki/kahvihuone ravintolan josta saisi Phota. Pitää käydä tsekkaamassa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.