Puosun Kellari

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 11/21/16

Harmaa maanantai aloitti viikon ja olin taas muiden juttujen takia hieman myöhässä liikenteessä, joten ajattelin tallustella kohti Kauppatorin rantoja ja kalastella sieltä ruokaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/21/16

Olin jostain huomannut tämän Kathrina-laivan ja muistelinkin, että täältä sai meriaiheista lounasta. Läpi Espan puiston ja jouluvalojen saattelemana saavuinkin tuuliseen rantaan ja astuin laivaan.

This old schooner is a very interesting place for lunch, and although the food is very simple, nautically themed home-cooked meals, this is most certainly worth a visit.

Other nautical restaurants are Merimakasiini, Sea Horse and Salve.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 11/21/16

Tarjolla on joka päivä sama setti (10e), eli: Merimiehen lohikeitto ja saaristolaisleipä sekä aito raumalainen lapskoussi. Näiden lisäksi löyty á la carte, jossa on pihvejä (22e – 30e) sekä kala-annoksia (22e – 30e) että kasvisruokia (20e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/21/16

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä. Itselle valikoitui lapskoussi, kun en ollut koskaan edes kuullut moisesta ja kiinnosti kokea sellainenkin ihme.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 11/21/16

Lohikeitto tulee nopeammin ja joskus aikoja sitten sellaisen syöneenä täällä, muistelisin että se oli aika hyvä.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 11/21/16

Ruoka saapui seminopeasti, olin hieman ruuhkaiseen aikaan liikenteessä. Annos oli rustiikin yksinkertainen lautasella, salaattia ja pari tomaatinviipaletta väriksi ja sitten annokseen kuuluvat punajuuri sekä maustekurkku. Lapskoussi vaikutti kovasti liha-perunalaatikolta ja oli ihan ok, hieman pliisun makuinen, kuten tällaisesta voi olettaakin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/21/16

Punajuuret yllättäen sopivat tämän kanssa oivasti, kuten myös se maustekurkku. Tämä oli tällainen konstailematon kotiruoka-annos ja sellaiseksi aika passeli veto. Mutta ei tänne välttämättä tämän ruoan takia kannata tulla.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 11/21/16

Sisustus onkin se varsinainen syy käydä täällä, ollaanhan tässä ihan aidon purjelaivan sisuksissa. Tervalta tuoksuva ja erinomaisen merellinen ympäristö tekee tästä miellyttävän eksoottisen lounaspaikan ja pelkästään jo tämän fiiliksen takia kannattaa käydä ainakin kerran, jos ei muuten niin ota kahvit ja pulla, istu alas ja nautiskele nautikaalisesta meiningistä.

11/21/16

Asiakaspalvelu oli asiallista ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli niitä á la carte -annoksia (tattirisotto tai punajuuri-vuohenjuustoruukku), tosin onhan noissa ihan kivasti hintaa jos vertaa lähimaaston tarjontaan. Lasten kanssa voisi hyvinkin käväistä vetäsemässä ne pullat, tämä olisi varmasti heidänkin mielestään mielenkiintoinen ympäristö.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/21/16

URL www.kathrina.fi/puosu
Puhelin 040-7791391
Osoite Eteläranta 18-22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.