Well

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Tänään oli kunnon pyöritystä ja pääsin käymään vain pikaisella lounaalla. Hetken aikaa mietin, että käyn jossain toistamiseen (Le Havre jäi eiliseltä mieleen), mutta sitten muistinkin, että Kaivokäytävään oli ilmestynyt joku uusi mesta. Pienellä googlailulla se löytyikin, eli kysessä on Well-niminen kahvila, joka on HYY:n taustoittama ituhippeilyyn panostava mesta.

Take-away restaurant offering various vegetarian nibbles, bits and bobs. The lunch salas was pretty good, but beware the wrap.

Other restaurants with vegetarian food near by are Suup, Oficina (get the salad buffet) and Soma (the new Soma restaurant is just around the corner).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Paikka tarjoaa lounaaksi salaatin kahdella täytteellä (9,70e), mutta hyllystä löytyy myös bageleita (6,20e), täytettyjä ciabattoja (7,20e), pita-leipiä (6,80e) sekä mustapapu-avokadowrap (4,90e). Kattava ja selkeä (hyvä!) lista löytyy webskasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Salaatti käsitti tänään (salaatti-retiisi-porkkanasalaattipohjan lisäksi): Parsakaalia ja tofua, kikhernesötkötyksen, feta-kalamata oliivi-punasipulisalaatin, linssejä ja tomaattia ja pari muuta mitä en tunnistanut/enää muista (#laputoiskiva ja Facebookiinkin voi laittaa datat). Kastikkeita oli useita, joku seesaminsiemen etc sekä passion-sitruunavinaigrette, jonka itse valitsin. Mukaan tulee leipä ja Philadelphia- tai margis-nappi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Eniveis, valkkasin sen salaatin tofulla ja fetalla sekä sivuun wrapin, kun halusin maistaa sellaistakin. Yleensähän näissä rafloissa tulee käytyä tasan kerran. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, josta saa safkat samoin tein. Huomattavaa on, että koko setti on rakennettu selvästi take-awayta ajatellen, joten kaikki on kertakäyttöistä jne. Salaattibaarin (josta siis henkilökunta kasaa salaatin) vierestä saa makuvettä (mansikka-sitruuna-minttu).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Salaatti oli ihan ook. Se feta oli erittäin maukasta ja tofu hyvin marinoitua. Kastike oli myös aika hyvä, tosin passionin maku oli hento ja sitruunavinaigrettena tämä mielestäni hävisi sille kaupan Hellman’sille, johon olen jostain syystä ihastunut. Tuoreista komponenteista kasattua salaattipohjaa paransi porkkanan ja retiisin tuoma tekstuurivaihtelu, mutta ne porkkanat olivat vähän liiankin rustiikkisia (eli isoja). Mutta kyllä tämä jäi siitä Oatzin herkullisesta nyhtis-salaatista selvästi jälkeen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Wrap oli valitettavan nihkeän oloinen, ihan noin fyysisestikin. Maut olivat aika pliisut, mutta ehkä tämä olisi menetellyt eväänä lyhyelle junamatkalle vaikkapa Lahteen. Salaatti oli ihan ok tällaiseksi kevyeksi pikalounaaksi, wrapin jättäisin sinne hyllyyn.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Sisustus on jännä yhdistelmä sellaista industrial-henkistä menoa kuten vaikkapa The Mess (joka on tosin mielestäni toteutettu onnistuneemmin) sekä viherkasveja. Webska ja muu graafinen ilme sekä vekkuli Well-sanan käyttö on ihan piristävää, ainakin näin pienessä määrin. Vähän se ruokapöytien erikoinen valaistus jäi mietityttämään, mutta kai se oli viileä jotenkin sellaisella tavalla mitä en osaa tajuta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä ja tarjonnan kirjo on sinänsä ihan houkutteleva. Lasten kanssa tuskin tulisi käytyä, vähän enemmän tällainen take-away mesta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/8/16

Ps. Olipas lunta aamulla, meni hetki kun kaivauduin sieltä koti-ovelta ulos.

URL www.wellcoffee.fi
Puhelin 050-3000504
Osoite Kaivokatu, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.