Loiste (2. kerta)

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Tänään olikin sitten vuorossa liiketapaaminen parin veijarin kanssa. Toinen pidempiaikainen tuttavuus ja toinen uudempi. Oli erittäin mukava tavata herrat ja turista asioita lounaan ääressä. Paikaksi valikoitui Loiste, joka lokaationsa osalta on erinomainen ja kesäisinhän täällä on aivan mainio terassi, josta ihmetellä keskustan vilinää.

This restaurant used to have a great salad buffet, but, alas, that time has passed. Go here in the summer and have a drink at the terrace instead, the view is very good (but also go to Torni’s Ateljee Bar).

Other restaurants in the immediate vicinity are Leonardo, Le Havre and Casa Largo.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Tarjolla tällä melko perinteisellä kattauksella löytyy lounasmenu (26,60e) johon kuuluu on alkuruoaksi salaatti- ja soppabuffet (12,90e) jota siis saa erikseenkin. Tänään tarjolla oli (alkusalaattibuffan lisäksi): Haudutettua karitsanpotkaa säräjuureksilla ja paahdetulla valkosipulikastikkeella sekä suklaakakku jätskillä ja vadelmilla. Näiden lisäksi löytyi lautasannoksina: Pariloitua lohta ja punajuurisalaattia hunajavinaigrettella (10,10e, salaattibuffa alkuun +6,40e), sienillä täytetty creppi porkkana-bataattipyreellä (10,10e) sekä se karitsanpotka (15 ,30e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Buffa sisälsi: Porkkana-tomaattisopan, leipää (vaaleaa ja tummaa sekä tuorejuustolevitettä että voita), salaattisekoituksen, tomaattia, kurkkua, pastasalaatin, yrttimarinoitua vesimelonia, raejuustoa, paahdettua parsakaalia, porkkanaraastetta, perunasalaattia, kirsikkatomaatti-mozzarellasalaattia sekä paahdettua possua. Kastikkeeksi löytyi oliiviöljyä, valkoviinietikkaa sekä sitä truutattavaa balsamiccokastiketta. Modaukseen oli ainakin siemeniä ja krutonkeja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä, kyseessä on aika perinteinen hotellin ravintola. Valitsimme kaikki tuon lounasmenun. Päivän lehtiä löytyy mielestäni baaritiskin läheisyydestä ja vesi sekä rensselit löytyvät pöydistä valmiina.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Keskustelu oli intensiivistä ja polveilevaa, joten ruoka jäi hieman sivualalle tällä kertaa ja hyvä niin. Joskus voi lounaan viettää myös näin. Valitettavasti se salaattibaari on kuihtunut vuosien varrella hyvin mitättömäksi kokonaisuudeksi. Ei tätä pelkkää buffaa voi oikein enää suositella, vaikka se joskus olikin oikein runsaan värikäs sikermä herkullisia salaattivaihtoehtoja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Nyt nämä klo 11:45 aikoihin jo hieman väsähtäneet valikoimat olivat kuin varjo entisestä loistosta. Ja kunnon salaattikastikkeiden puuttuminen häiritsi myös, olisi edes vinaigrettea sekoittaneet valmiiksi, vaikka toki osassa salaatteja jonkinasteinen mausteseos oli jo mukana. Tämän takia tänne ei tosiaan kannata tulla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Pääruoka saapui vauhdikkaasti alkuruokien jälkeen ja oli aika komea setti lautasella (jota ei oltu kuumennettu, tai sitten oli jäähtynyt odotellessa lämpölamppujen alla). Karitsa oli aika hyvää, tätä oli kiva nakerrella aseilla irti luusta ja liha oli pysynyt melko mehevänä ja murisevana.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Kastike oli myös hyvää, mutta säräjuureksien nimen antaminen näille parille hassulle uunissa paahdetulle juureskuutiolle oli aika suurielkeinen veto. Olivat nämä kuitenkin vähän säilyttäneet napakkuuttaan, ei siinä mitään. Mutta vähän tällainen rimanalitus tämäkin. Parempaakin on tästä keittiöstä syöty.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Jälkkäri oli hyvä, täyteläinen suklaakakku, kylmää jädeä ja hieman kirsakkaa vadelmaa. Toimi ja kahvikin maistui.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Sisustus on siisti ja melko neutraali, sopiva hotellin kattoravintolaan. Ja katon puupanelointi, kuten myös messinkireilingit huokuvat tiettyä vanhan ajan arvokkuutta. Ja parastahan tässä kymppikerroksessa (tuttavallisemmin “tentussa”) on näkymät Helsingin kattojen ylle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli se salaattibuffa (ainakin osittain) sopan kanssa, mutta oikeasti, jos tällaista tekee mieli, niin kadun toisella puolella on Le Havre joka mielestäni toteuttaa vastaavanlaisen buffan tasokkaammin ja halvempaan hintaan. Lasten kanssa tuskin tulisi mentyä, ellei nyt olisi hotellin asiakas (tuskin sittenkään, vaikka kerrosta alempaa ilmeisesti löytyykin Onni Oravan huone).

Sundsberg / Uusimaa / Finland - 11/7/16

Ps. Myöhästyneet Halloweenit! Toivottavasti saitte kurpitsat koverrettua ja keitot väsättyä!

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/ravintola-loiste
Puhelin 09-43376315
Osoite Kaivokatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.